- varto11Модератор
От : Шумен
Рожден ден : 17.11.1997
Години : 27
Дата на рег. : 23.07.2009
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Death Note, Fullmetal Alchemist, Another, Avatar the last airbender, Avatar the legend of Korra
(коментари) Ледено сърце, смрaзяваща усмивка
Съб Ное 12, 2011 4:20 pm
Пускам аз темата, защото crazy_girl35 е начинаеща, но ще и кажа къде да пуска темите в бъдеще . Коментирайте тук :)
- liuba4eСъстезател
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Години : 31
Дата на рег. : 05.02.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;
Re: (коментари) Ледено сърце, смрaзяваща усмивка
Нед Ное 13, 2011 12:10 pm
Цвети, ще бъда честна. Искаш ошлайфане ( не можах да намеря по - подходяща дума) и то доста. Ще се опитам да поговоря с едно две момичета, които ако имат свободно време, ще ти помогнат. Дори и да напишеш 1000 разказа, нямаш ли собственото усещане за нещата, няма как да стане. Допускаш груби грешки, които ги допускат 10 - годишните. Исторята е интересна. Само един въпрос - всичко в този разказ обобщава ли част от живота ти? Ще се опитам да ти помогна.
- L E X ĬГолям фен
Дата на рег. : 08.07.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:
Сря Ное 30, 2011 7:32 pm
Ами заглавието веднага ми привлече вниманието, но когато почнах да чета се разочаровах.
Забелязах, че не оставяш никакво разстояние след препинателните знаци, а трябва. Започни да описваш повече особено между пряката реч, защото само описание и после само пряка реч не е много хубаво. Когато имаш пряка реч и напишеш каквото казва героя не се слага двуточие (":"), а тире за край на речта на героя. Примерно: "-Не е смешно:каза с усмивка той" вместо ":" трябва да се сложи "-". Освен това след "той" трябва да има точка. Забелязвам, че на много места не слагаш препинателни знаци. Много повторение на "той". Пунктуацията е много зле. Забелязах и че не пишеш "със", когато следващата дума започва със "с" или "з". Даже май беше нещо като "с слабичко тяло". Когато степенуваш прилагателни имена с "по" и "най" трябва да слагаш тирета. Примерно: "по-малък", "най-голям" и etc. Опитвай се да откриваш кога трябва да започне нов абзац. С новия момент идва и нов абзац. Това е малко по-сложно и трябва доста книги да прочетеш и да се упражняваш, за да стане.
Надявам се liuba4e наистина да ти намери кой да ти помага, защото може би някъде там има потенциал, който трябва да се развива. Идеята ми харесва като цяло, но грешките, които изброих по горе си остават ;). Горе главата и успех.
Забелязах, че не оставяш никакво разстояние след препинателните знаци, а трябва. Започни да описваш повече особено между пряката реч, защото само описание и после само пряка реч не е много хубаво. Когато имаш пряка реч и напишеш каквото казва героя не се слага двуточие (":"), а тире за край на речта на героя. Примерно: "-Не е смешно:каза с усмивка той" вместо ":" трябва да се сложи "-". Освен това след "той" трябва да има точка. Забелязвам, че на много места не слагаш препинателни знаци. Много повторение на "той". Пунктуацията е много зле. Забелязах и че не пишеш "със", когато следващата дума започва със "с" или "з". Даже май беше нещо като "с слабичко тяло". Когато степенуваш прилагателни имена с "по" и "най" трябва да слагаш тирета. Примерно: "по-малък", "най-голям" и etc. Опитвай се да откриваш кога трябва да започне нов абзац. С новия момент идва и нов абзац. Това е малко по-сложно и трябва доста книги да прочетеш и да се упражняваш, за да стане.
Надявам се liuba4e наистина да ти намери кой да ти помага, защото може би някъде там има потенциал, който трябва да се развива. Идеята ми харесва като цяло, но грешките, които изброих по горе си остават ;). Горе главата и успех.
- sSanDyУчaщ се
Рожден ден : 01.07.1994
Години : 30
Дата на рег. : 03.03.2011
Чет Дек 01, 2011 11:53 am
Хайде и аз ще изкажа мнението си. Видях, че някои хора са се постарали да ти обърнат внимание на грешките, които си допуснала в първа глава, но явно ти не си прочела забележките им. Новата глава беше твръде кратка. Това, което забелязах е, че има твърде много повторения на имената. Почти на всеки ред повтаряш "Джейми" , "Сара" и т.н. По-добре използвай думи, които да заместват вече употребените. Например "момичето" или местоимения. Казвам го, защото е доста натрапващо за читателите. Има доста пропуснати препинателни знаци - точки, запетаи, на някои места при пряката реч липсват и тирета. Знам, всеки допуска грешки, аз не съм изключение, но не е зле да преглеждаш главите преди да ги пуснеш. Успех по-нататък!
- liuba4eСъстезател
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Години : 31
Дата на рег. : 05.02.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;
Пет Дек 02, 2011 8:09 pm
Не се притеснявайте, аз съм казала на Цвети какво да прави. Изключително се надявам тя да задълбочи вниманието върху казаното от мен ( и от вас). Цвети сега не е най - подходящия момент да пишеш. Внимавай, защото стъпките ти ги следят много хора и форума е част от аудиторията. От теб се иска повече, защото ти самата изискваш повече от себе си. Съветите който ти дадоха sSanDy и най - вече L E X Ĭ са напълно достатъчни, за да си направиш равносметка. Спри засега и започни с книгите. Успех Цвети - желая ти го от сърце.
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите