Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week
No user

*--:ЛАФЧЕ:--*

+23
damnangel
Chris
Mаdneѕѕ
pif4eto96
bluecheez
liuba4e
RealSasuke
Butterfly
Sweeney Todd
Lost November
-*-What The Hell-*-
Mega Pwn!
alinkaa98
Lifeholic
No Pain, No Game
IVE-STORM(bg)
Miss Inтerpol ^.^
sekai
G-DRAGON
m()on girl
LiONNHEART-,
*Alx*
* Gaмэ Ovэr..^
27 posters
Go down
-*-What The Hell-*-
-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски
Female
От : Korea
Дата на рег. : 10.05.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Kaichou wa maid-sama, Inuyasha, Inu x Boku SS

sarceee *--:ЛАФЧЕ:--*

Пон Мар 18, 2013 7:01 pm
First topic message reminder :

ЯЯЯЯЯЯяя, ооооооооо, уууууууууууу *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502

Последната промяна е направена от -*-What The Hell-*- на Нед Мар 31, 2013 12:15 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

sarceee Re: *--:ЛАФЧЕ:--*

Пет Мар 29, 2013 10:41 pm
omfg? *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Дата на рег. : 09.07.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Basilisk;Samurai 7;Bakemonogatari;Mirai Nikki

Пет Мар 29, 2013 10:43 pm
Еми,Ради,Ницше е казал нещо. :D

edit:че има две крайности - тази на Звяра и тази - на Свръхчовека.Поради характерния за този век песимизъм хората прибягват до описване на нечия същност чрез крайности и съответно - доста популярен стана този израз,тъй като хората смятат,че Звяра/Чудовището има отблъскващ образ,а всъщност Звярът,според мен,Ницше свързва с животинските ни инстинкти за самосъхранение.Тоест,този образ символизира "земното" у човека.
-*-What The Hell-*-
-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Пет Мар 29, 2013 11:16 pm
oh, well.... Good night, people *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
Lifeholic
Lifeholic
Приятел
Приятел
Male
От : Русе
Рожден ден : 28.01.1993
Години : 31
Дата на рег. : 20.01.2013

Пет Мар 29, 2013 11:17 pm
Не мисля, че го свързва с тези ни инстинкти.. Всъщност не мисля, че става въпрос за инстинкти. Животните действат инстинктивно. Хищниците убиват за храна, те го правят за да оцеляват и го правят инстинктивно. Те не мислят дали е правилно или не. И ето тук виждаме разликата между животното и човека. Ние също убиваме.. но ние го правим съзнателно, а не инстинктивно. Това което прави човека по звяр и от звяра е именно съзнанието..
G-DRAGON
G-DRAGON
Бъдещ фен
Бъдещ фен
Male
Дата на рег. : 03.12.2012

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Пет Мар 29, 2013 11:53 pm
и тей като ме смятате за хищник
какво да си направя за закуска сутринта
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male
От : Не е известно
Рожден ден : 06.10.1995
Години : 29

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Пет Мар 29, 2013 11:59 pm
Мне...самото conciousness е произведение на нашия инстинкт за самосъхранение...живота ни възниква вследствие на инстинкт,следователно нашия живот ще бъде диктуван от същия този инстинкт-човешката природа е инстинктивна.Естествено проявление на този инстинкт е разграничаването ни от съществата,които се опитваме да разберем,но без успех.Всяко действие на човека се дължи на причината да съществува инстинкт за самосъхранение - страхът;самият инстинкт просто определя алгоритъма/методиката на ответната реакция,а не нейното възникване.Свръхчовекът не е нищо друго,освен личност лишена от страх т.е. от инстинктите си.Обществото,в което живеем ни обучава да се страхуваме-разказва ни за страха,показва ни го,учи ни как да му се подчиняваме.Разликата между Звярът и Свръхчовекът е именно страхът - докато Звярът му се отдава и ревностно защитава своите принципи,идеали,придобивки,Свръхчовекът не е заинтригуван от своето съществуване - пред него не стоят граници,просто защото той не ги поставя.

edit:Неее,Зори,my dear,don't go,Alexandro,Alexandro,Ale-Alexandro :D
G-DRAGON
G-DRAGON
Бъдещ фен
Бъдещ фен
Male
Дата на рег. : 03.12.2012

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Съб Мар 30, 2013 12:26 am
*--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 52638658983105769388810

тц,тц,тц
защо не пишите бе
liuba4e
liuba4e
Състезател
Състезател
Female
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Дата на рег. : 05.02.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;

Съб Мар 30, 2013 12:47 am
Много малко хора успяват да разберат философията като наука и като религия. Да се опитвате да разграничите ''Звярът'' и ''Свръхчовека'' е пълна безсмислица. Човекът е олицетворението на Ницше. Той е образът. Звярът всъщност сме ние. Нашите постъпки - грешни или добри, се определят не от инстинктите ни, а от ясното съзнание, с което се славим. Ние сме и свръхчовека, защото, ние можем да вземем рационално и логично решение, ние разбираме съществуването, причините и следствията. Никое същество, било то литературно измислено или съвсем реално не може да не изпитва страх. Страхът е естествена реакция, която ни дава сили в определени ситуации. В училище четем разкази и други литературни творби, но най - ясен отпечатък в детските умове остава ''Илиада'' на Омир. Всички знаем за Троя и Спарта и за славния рицар на име Ахил. Ахил е свръхчовекът. Той бива балансът между боговете и човека. Най - големият страх на Ахил е самотата. Бризеида е тази, която го прави велик и достоен за името ''Ахил'', но страхът му не оттеква. Когато Бризеида е в беда, Ахил е по - отчаян от всякога. Страхът за нея е причината той да умре. Ако си спомняте, когато Патрокъл умря от ръката на Хектор, Ахил побесня. Това е страхът, това е отчаянието. Истинските зверове в този случай са Менелай и брат му. Но и те изпитваха страх. Страх, че кралството им може да погине, страх, че ще бъдат по - слабите в случая, че ще загубят. Не се уповавайте на разни цитати, защото те могат само да ни дадат съвет, но не и да ни научат. Четете книги, колкото може повече. В противен случай, ще изградите мнение, което няма нищо общо с реалността. А това е животът - реалност. Всеки философ ще ви го каже.
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 1:17 am
Четете книги, колкото може повече. В противен случай, ще изградите мнение, което няма нищо общо с реалността

*--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 800px-Classical-Definition-of-Kno.svg

Сиреч:в книгите са отразени единствено "вярванията(beliefs)" на автора.Само част от тези вярвания са "истинни(truths)" и само някои "истинни вярвания" се усвояват като някакъв вид познание(knowledge).

Животът,реалност?Животът,лично аз,го разглеждам като "сън",преход.Животът е измерение на реалността,той възниква като следствие от необходимостта Личността да признае съществуването на Душата.
Lifeholic
Lifeholic
Приятел
Приятел
Male

Съб Мар 30, 2013 1:41 am
liuba4e написа:Много малко хора успяват да разберат философията като наука и като религия. Да се опитвате да разграничите ''Звярът'' и ''Свръхчовека'' е пълна безсмислица. Човекът е олицетворението на Ницше. Той е образът. Звярът всъщност сме ние. Нашите постъпки - грешни или добри, се определят не от инстинктите ни, а от ясното съзнание, с което се славим. Ние сме и свръхчовека, защото, ние можем да вземем рационално и логично решение, ние разбираме съществуването, причините и следствията. Никое същество, било то литературно измислено или съвсем реално не може да не изпитва страх. Страхът е естествена реакция, която ни дава сили в определени ситуации. В училище четем разкази и други литературни творби, но най - ясен отпечатък в детските умове остава ''Илиада'' на Омир. Всички знаем за Троя и Спарта и за славния рицар на име Ахил. Ахил е свръхчовекът. Той бива балансът между боговете и човека. Най - големият страх на Ахил е самотата. Бризеида е тази, която го прави велик и достоен за името ''Ахил'', но страхът му не оттеква. Когато Бризеида е в беда, Ахил е по - отчаян от всякога. Страхът за нея е причината той да умре. Ако си спомняте, когато Патрокъл умря от ръката на Хектор, Ахил побесня. Това е страхът, това е отчаянието. Истинските зверове в този случай са Менелай и брат му. Но и те изпитваха страх. Страх, че кралството им може да погине, страх, че ще бъдат по - слабите в случая, че ще загубят. Не се уповавайте на разни цитати, защото те могат само да ни дадат съвет, но не и да ни научат. Четете книги, колкото може повече. В противен случай, ще изградите мнение, което няма нищо общо с реалността. А това е животът - реалност. Всеки философ ще ви го каже.

Уоу.. Напълно съм съгласна. Но това за книгите е малко преувеличено. Книгите наистина дават много, но според мен опита е най-важен..

Търсих едно клипче от една песен >.< Преди време бях попаднала на него. Беше клипче с един динозавър, който всъщност харесва хората и е добричък, но понеже е прекалено голям и без да иска ги настъпва и убива. Когато първоначално го видяха хората го нападнаха.. от страх. За това се сетих като споменахме инстинкта за самосъхранение ;дд
liuba4e
liuba4e
Състезател
Състезател
Female
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Дата на рег. : 05.02.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;

Съб Мар 30, 2013 1:47 am
Ти си взел цитатът на Ницше от интернет, а интернет от книгите. Книгите са написани от хора, които са събирали тези цитати. Те са автори в този случай на книгата. Тогава твоите вярвания са въз основа на една книга, където мнението на автора взема своя връх. Тогава само част от този цитат е истина и само някой истинни вярвания са усвоени. В този случай моята и твоята логика са абсолютно неоспорими, защото и в двата случая стои истината. А истината за всеки е различна, защото истината се усвоява от книгите, където мненията на авторите вземат връх в съзнанието ни. И тогава излиза, че нашите познания са... Между истината и вярванията стои познанието, защото ако го нямаше то, нямаше да има истина и вяра. Тогава как изградихме мнения при наличие на липса на наши собствени познания, които са взети от книги...? Как да е. Нали знаеш в Досиетата Х, какъв надпис има, малко преди да започне серията - ''The truth is out there''. И където и да е, аз няма да я диря, защото ми се спи. Наготвих, изчистих, заключих... време ми е за спане. На всички, които ще се събудят на сутринта - Добро утро. smile

Едит: Ради, аз не съм казала, че книгите дават малко, а че книгите дават в огромни количества знания, стига да четеш по много и от правилните неща. Иначе изграждаш мнение, което противоречи, но горните ми писания оправдават казаното от мен, защото... То съм го написало, няма да се повтарям. *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 787605
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 2:05 am
sleep if for the weak...тря'а още да стоя буден...:DD
Lifeholic
Lifeholic
Приятел
Приятел
Male

Съб Мар 30, 2013 2:24 am
liuba4e - Ми и аз не съм казала, че си казала, че дават малко *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 787605 лол Лека нощ (;

И аз трябва да лягам.. но не искааааааам >.<
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 2:33 am
Mega Pwn! написа:sleep if for the weak...тря'а още да стоя буден...:DD

Толкова ми се спи,че не виждам к'во пиша,lol :D

Добро утро и от мен :D
-*-What The Hell-*-
-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 9:22 am
добро утро *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 12:49 pm
Добро да е,шефче :D
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo

Съб Мар 30, 2013 1:06 pm
Търся си някоя хубава картинка на Учиха Микото... Защо не мога да намеря? *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 12694

Спойл: В главата ми се върти хентай фик Микото Х Наруто... Та за това си търся, за да се настроя на творческа вълна,ммм... *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
Lifeholic
Lifeholic
Приятел
Приятел
Male

Съб Мар 30, 2013 1:07 pm
Оо шефке~ Добро утро хора ;д

Намерих клипчето, което търсиих~ https://www.youtube.com/watch?v=bZBmcSBoRAE
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 1:08 pm
Пробвай нещо от сорта на narutopixxx.com :D:D:D:D:D
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo

Съб Мар 30, 2013 1:11 pm
Благодаря! Попаднах на няколко хубави картинки и двойки, за които дори и аз не бях помисляла... :P
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 1:14 pm
lol,dafuq е*авах се за т'ва...даже сайта си измислих,omfg...:D
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 1:19 pm
Налучкал си без да искаш... Има си сайт за хентай картинки.

Ето: narutopixxx.com

А тази ме настрои определено на творческа вълна, хахаха... 16+

Spoiler:
Lifeholic
Lifeholic
Приятел
Приятел
Male

Съб Мар 30, 2013 3:53 pm
Wtf...
* Gaмэ Ovэr..^
* Gaмэ Ovэr..^
Приятел
Приятел
Male
От : Пловдив
Рожден ден : 07.02.1996
Години : 28
Дата на рег. : 09.07.2012

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: *Death Note

Съб Мар 30, 2013 6:06 pm
Здравейте!
-*-What The Hell-*-
-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 7:24 pm
юхууу *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502 *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
* Gaмэ Ovэr..^
* Gaмэ Ovэr..^
Приятел
Приятел
Male
От : Пловдив
Рожден ден : 07.02.1996
Години : 28
Дата на рег. : 09.07.2012

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: *Death Note

Съб Мар 30, 2013 7:47 pm
Как си зори ? *--:ЛАФЧЕ:--* - Page 10 242502
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Съб Мар 30, 2013 8:02 pm
О,Зори,правдиво е лъчезарното ти сияние-сгрей ти сърце мое,както топла женска ласка сгрява изгубения в мрака младеж и...
ка'и нещо интересно,по което мое да си поспорим всички :D
Sponsored content

Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите