- TrueBloodCheersРазвиващ се
Дата на рег. : 11.09.2012
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Vampire Knight, Death Note
Коментари - Залез
Нед Юли 14, 2013 8:18 pm
Коментари за разказа тук :)
- HaraЛюбител
От : Sofia, Bulgaria
Рожден ден : 19.01.1996
Години : 28
Дата на рег. : 24.01.2012
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Кои анимета са ти любими?
Re: Коментари - Залез
Пон Юли 15, 2013 12:07 am
Една дума: КРАСИВО! Много ми хареса!
Не знам защо, но го четох на глас (НИКОГА НЕ ЧЕТА НА ГЛАС), което го направи още по-красиво и звучно някак си. Много тъжно и драматично, но й красиво. Не знам за грешки ( не съм гледала за такива, както повечето потребители тук правят и веднага почват да ти казват какво липсва, ама то е така написано, ама в даскало се учи тва еди си кой глас. (GRAMMAR NAZI)). Хареса ми и аз не знам защо, просто беше различно и уникално по свой си начин. С удоволствие бих прочела още един разказ от теб!
Успех! :)))
Не знам защо, но го четох на глас (НИКОГА НЕ ЧЕТА НА ГЛАС), което го направи още по-красиво и звучно някак си. Много тъжно и драматично, но й красиво. Не знам за грешки ( не съм гледала за такива, както повечето потребители тук правят и веднага почват да ти казват какво липсва, ама то е така написано, ама в даскало се учи тва еди си кой глас. (GRAMMAR NAZI)). Хареса ми и аз не знам защо, просто беше различно и уникално по свой си начин. С удоволствие бих прочела още един разказ от теб!
Успех! :)))
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Пон Юли 15, 2013 9:24 am
Благодаря ти за коментара и се радвам, че си харесала "Залез"! Рядко се престрашавам да пускам разказите си, но просто имах нужда да прочета и малко мнения от читателите и другите писатели в сайта :)
- `MelodyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Страната на чудесата
Рожден ден : 09.02.1998
Години : 26
Дата на рег. : 29.12.2011
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto, Naruto Shippuuden, Hakououki Shinsengumi Kitan, Mononoke Hime, Death Note, Durarara, Avatar-the last airbender, cowboy bebop.
Пон Юли 15, 2013 7:22 pm
- Spoiler:
не съм гледала за такива, както повечето потребители тук правят и веднага почват да ти казват какво липсва, ама то е така написано, ама в даскало се учи тва еди си кой глас. (GRAMMAR NAZI)
Освен това в училище съвсем не ни учат да мислим върху произведенията. Дори не ни учат да мислим като цяло. Там всичко се основава на някакви правила. Моите коментари са въз основа на предишен опит, неща които съм забелязала да присъстват на едно място и да липсват на друго. Такива неща не се учат в училище. Ако ти коментираш осланяйки се само на това което знаеш от училище, това си е твой избор, но говори достатъчно за теб самата.
Знам, че може би нямаш предвид мен (вероятно), но все пак не съм забелязала "повечето от потребителите тук" да мислят за нещо различно от правописни грешки, така че кръга драстично намалява и в него включвам 3-ма човека (ако броя и себе си).
Хей, прочетох разказа ти. И преди да кажа хубавите неща ще, кажа лошите (защото конструктивната критика е много по ценна от прост коментар изпълнен със суперлативи).
Та... писала си във много странно време.
В началото и в края на разказа времето е перфектно избрано и правилата свързани с него са спазени.
Въпреки, че времето е подходящо за тези места, то е напълно неудачно когато разказа приема формата на дневник (щом има дати значи е дневник). Предполагам, че си чела "Дамата с рентгеновите очи" на Светослав Минков. В този разказ също има дневник-клик!. Обърни внимание на времето в което е писано и го сравни с твоето.
Като цяло това е единствената грешка :).
Наистина си написала един страхотен разказ със страхотна идея. Харесаха ми красивите описания въпреки, че атмосферата и напрегнатостта след Третата световна война само са споменати и не са добре разкрити (със случки например или разказ на малък спомен) бяха достатъчни за да си представя горе-долу в колко сурово време живеят героите.
За мен е малко невъзможно двама човека да се влюбят толкова лудо за 5 дена (но може би не е правилно да коментирам действията на героите, понеже аз винаги търся адекватност у тях и имайки предвид възрастта им в повечето случаи такава липсва при тийнейджърите) и все пак за да направят такова лудо нещо, трябва да са много притиснати от обстоятелствата и само някакъв годеж и сватба в бъдещето не са достатъчни. Ако сватбата е супер скоро, например или ако трябва той да се премести за да е с бъдещата си годеница ще е по удачно. (само казвам). Но като цяло историята е красива и идеята и сюжетът са много добри.
Качвай смело! Форумът се нуждае от повече качествени разкази като твоите.Рядко се престрашавам да пускам разказите си, но просто имах нужда да прочета и малко мнения от читателите и другите писатели в сайта :)
- HaraЛюбител
От : Sofia, Bulgaria
Рожден ден : 19.01.1996
Години : 28
Дата на рег. : 24.01.2012
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Кои анимета са ти любими?
Пон Юли 15, 2013 8:00 pm
Към авторката: Казах ли ти ....
Към Мelody: Работата е че гледаш на абсолютно всичко под микроскоп! В коментарите ти винаги присъства критика и изтъкваш грешките постоянно, да това е хубаво, от грешките си се учим, но ми напомняш на даскалка. В този форум пишем за да се забавляваме и изразяваме, какво ти пука в кое време е написано. Постоянните поправяници и това как би било по-добре са може би причината поради която много ''форумци'' се отказват да пишат (защото не могат да приемат критика или защото е досадно и им напомня за училището; или просто защото работата им е наистина под всякаква критика). И все пак километричните кометари с обсъждането на една грешка или грешките на цялото произведение не е толкова добра идея. Кратки, но ясни изтъквания на грешките и съвети как да се бодобрим са най-добрите! Все пак не сме на даскало и не сме се хванали насериозно да пишем книги и да ставаме автори.
Към Мelody: Работата е че гледаш на абсолютно всичко под микроскоп! В коментарите ти винаги присъства критика и изтъкваш грешките постоянно, да това е хубаво, от грешките си се учим, но ми напомняш на даскалка. В този форум пишем за да се забавляваме и изразяваме, какво ти пука в кое време е написано. Постоянните поправяници и това как би било по-добре са може би причината поради която много ''форумци'' се отказват да пишат (защото не могат да приемат критика или защото е досадно и им напомня за училището; или просто защото работата им е наистина под всякаква критика). И все пак километричните кометари с обсъждането на една грешка или грешките на цялото произведение не е толкова добра идея. Кратки, но ясни изтъквания на грешките и съвети как да се бодобрим са най-добрите! Все пак не сме на даскало и не сме се хванали насериозно да пишем книги и да ставаме автори.
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Юли 16, 2013 8:38 am
Благодаря ти за коментара, Melody . Радвам се, че още някой е харесал разказа ми. Още когато го писах бях притеснена за времената, защото трябваше да ги смеся, сега поне видях пример в "Дамата с рентгеновите очи" /която съм чела, но кой да си спомни за нея през лятната ваканция :D/. За сюжета...просто когато ме удари вдъхновението, пиша каквото ми е на сърце и понякога съм на вълна романтика и любов от пръв поглед.
А иначе, както Hara казва, за жалост много се отказват да пишат след критика, което не бива да е така. Все пак вие сте екипа на този раздел и работата е да ни помагате, като ни посочвате къде грешим. А от предишния разказ, който бях пуснала, и с този, наистина ми помагате да бъде по-внимателна, когато пиша.
А иначе, както Hara казва, за жалост много се отказват да пишат след критика, което не бива да е така. Все пак вие сте екипа на този раздел и работата е да ни помагате, като ни посочвате къде грешим. А от предишния разказ, който бях пуснала, и с този, наистина ми помагате да бъде по-внимателна, когато пиша.
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите