Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week
No user

Go down
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 30
Дата на рег. : 13.01.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

red Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири"

Съб Фев 27, 2010 11:16 am
Убожавам тази книга,убожавам главната героиня-Зоуи и затова реших да напиша фик по книгата. Надявам се да ви хареса и ако имате критики казвайте направо Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605

Пролог

Е,явно рожденият ден беше най-малкият ми проблем.Мислех,че нищо няма да се обърка,а стана точно обратното.Сега нямам приятели,живота ми от скапан се превърна в още по скапан и най-лошото,бях наранила много хора,които не го заслужаваха.Но нека да го погледнем от добрата страна на нещата:вече нямах три гаджета,Стиви Рей се беше оправила,откаченото ми Обвързване с Хийт беше прекратено и най-важното Висшата жрица Неферет бе прокудена от Дома на нощта.Но не се чувствах по-добре.Всичко си оставаше неоправено.Проблемите бяха същите,живота още куцаше,а любовта продължаваше да ме измъчва.Ерик се беше превърнал окочателно във вампир и си беше тръгнал,но очевидно се бе завърнал.Спасих Лорън от смъртта,но не трябваше да го правя.Така само ставаше по-сложно.И ето,сега пак съм изправена пред същите проблеми и вече не знам как да ги оправя.

Глава 1

-Зоуи...
-Ерик...
Двамата стояхме на двата входа един срещу друг и се гледахме.Погледът му излъчваше съжаление,болка и още нещо-искаше да ме прегърне.Усещах го.Беше неудобно.Кога ли е пристигнал? И най-важното-какво правеше тук? Докато обмислях дали да го попитам,или да с замълча,се чуха стъпки откъм стълбите.Двамата погледнаха натам и на мен ми се прииска да потъна в дън земя.На второто стъпало стоеше Лорън Блейк.Вампирът,чийто живот бях спасила, и който не изглеждаше никак доволен.С Ерик си размениха нападателни погледи и после той погледна към мен с меки изпълнени с топлина очи.Усмихна ми се бегло и продължи пътя си.Успокоих се.Поне днес нямаше да се убият.
Ерик се загледа в мен за кратко.Без да казва нищо си тръгна тихо и за този ден не го видях повече.Чувствах се като изрод,разпространяващ заразна болест.Добре,знам,че не постъпих правилно,но защо по дяволите трябваше да се държат така?! Нито един от двамата не се доближи до мен.Само стояха и се гледаха на кръв.Щях да се побъркам.Не заслужавах Ерик,а с Лорън не исках да имам нищо общо.Вече си бях патила от него и не желаех да се повтаря повече.
-Зоуи!-Прпфесор Ленобия ми извика.В гласа й се долови нотка на притеснение и си помислих,че е станало нещо с коня ми-Пресефона.Слава богу,не беше.
-Зоуи,трябва да поговорим.
-Слушам ви...
-Знаеш,че Неферет е прокудена,заради всички злини,които направи.Това обаче оставя теб без ментор и нас без Висша жрица.Ти,Зоуи Редбърд ще станеш такава.От утре започваш обучението си,плюс това ти намерихме и нов ментор.Ерик Найт се съгласи да поеме тази задача.
Щях да получа инфаркт.Моля?! Той дори не иска да ме вижда.Ето защо се е върнал,ще преподава в училището!
-Но освен това...-Започна тя,но се спря.Това „но” никак не ми се хареса.Стигаше ми,че бившото ми гадже ми е ментор,ами иимаше още изненади.По-лошо от това няма накъде!
-Но понеже ще се убочаваш за Висша жрица,ти трябва учител и ние намерихме подходящия за теб.Професор Лорън Блейк се съгласи да бъде такъв.-Каза Ленобия и си тръгна,като ме остави насред коридора,забравила ума и дума.Проклет живот! Проклет шибан,гаден живот! Защо точно те двамата? Явно Бог не ме обича.Не че аз съм примряла за него,ама....И като си мислех,че ще бъде лесно...Извиках силно.Защо все на мен? Какво толкова лошо съм направила,дявол да го вземе?! Защо ме наказваш така?
Исках да остана сама и да помисля.Трябваше да подредя мислите си.Отидох на поляната до западната стена и се облегнах на едно дърво.Въздъхнах тежко и започнах да изреждам списъка с нещата,които трябва и не трябва да правя.
1.Не трябваше Ерик да ми е ментор.
2.Не бива да му давам напразни надежди.
3.Трябваше да стоя далеч от него,което нямаше как да стане.
4.Лорън изобщо не трябваше да се намесва.
5.Не бива да гледа на мен като на нещо повече от ученичка,а го прави.
6.Трябваше да внимавам Лорън и Ерик да не се избият.
На кратко-стой далеч от тях и няма да пострадаш.
-Зоуи...
Мамка му! Проклех наум.Много добре познавах този глас.Двойно мамка му,защото Лорън Блейк беше на не повече от две крачки от мен.Не се обърнах и продължих да гледам напред.Той седна до мен и цялото ми тяло настръхна.По-добре да не го бях спасявала! Но тогава щях да се обвинявам за смъртта му.По дяволите колко съм се размекнала!
-Как си?-И двамата попитахме едновременно.Стъписах се.Настъпи кратка пауза,след което продължих да говоря спокойно и студено:
-Добре,а ти?
-И аз.
И отново млъкнахме.Почувствах се неудобно.Преживяхме много и сега ми е трудно да съм около него.
-Къде са обеците,които ти подарих?-Попита тихо той.Примигнах няколко пъти и отговорих:
-Хвърлих ги.-Почувствах се виновно.Отговорът ми разцепи рязко тишината и прозвуча сурово,сякаш не ми пукаше,а не беше така.Усетих как тялото му се стегна.Засегнах го.Но защо?Защо,като ми ги беше подарил само за да ме измами и използва?
-Няма проблем-Каза Лорън и се изправи.На мен ли ми се стори или наистина в думите му се усети тъга?
-Не исках да прозвучи така....
-Не се тревожи.Разбирам.-И се върна обратно в общежитието.По дяволите! По дяволите! По дяволите! Обеците бяха важни за мен,а прозвуча сякаш не беше така.В крайна сметка той е виновен за сегашното ми положение,защо тогава аз се чувствам като виновница? Мамка му! Мразя живота си! Мразя и него,и Лорън,и Ерик
!
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

red Re: Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири"

Съб Фев 27, 2010 7:49 pm
Ето я и другата глава Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605 извинявам се ако има правописни грешки Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605

Глава 2

Много съжалявам,Ерик.Не исках да ти причиня болка.”
„Да.Да открия,че гаджето ми,което се преструва на света вода ненапита,всъщност е развратница.”
„Ерик,не искахме да стане така,но Лорън и аз сме влюбени.”
„Шегуваш се! Нима наистина вярваш,че онзи задник те обича?
„Обича ме!”
Поклатих глава и в съзнанието ми изплува друг спомен.Спомних си за разговора на Неферет и Лорън.
„Справи се отлично,скъпи мой.”
„Тя е лесна.Лъскав подарък,хубав комплимент и имаш истинска любов и разцъфнала черешка,жертвана в името на бога на измамата и хормоните.”
„Ако вярваш на това,значи си по-глупава и от мен.Такива като него искат само едно от мимичета като теб и той го получи.”
Думите на Ерик завладяха ума ми.Беше прав,но не напълно.Лорън ме използва,вярно е,но за него бях просто товар,незначителен и ненужен.Тогава защо го спасих? Защото не бях като него.Обичах го истински и мисля,че все още го обичам.Ако не го бях спасила нямаше да си го простя.Искаше ми се да не е искал да ми причини всичко това,но да е нямал избор.Така поне истината щеше да боли по-малко.Но кого залъгвам? Той го направи за изгода на Неферет и все пак,аз спасих живота му.По дяволите! Не трябва да мисля за него.Той беше просто мой учител и нищо повече.Този път нямаше да се поддам,а колкото до Ерик.Той бе свестен.Не го заслужавах,но бих се събрала с него отново.
А уж си казх,че повече няма да мисля за момчета и...мъже...Изправих се с въздишка и се запътих към общежитието.Щеше да бъде една много трудна година,а проблемите едва сега започваха.
-Я виж кой виждам.-Женски глас прозвуча зад гърба ми.Обърнах се и останах стъписана.
-Афродита...?
-Че кой друг.-Отвърна ми засмяно тя и се приближи до мен.
-Но нали вече си човек...-Нищо не разбирах.Какво ставаше тук,по дяволите?!
-Мхм,човек съм.Но Блейк ме повика.
Щях да се задавя със собствената си слюнка.Какво?!
-Как така?-Попитах я очудено.Явно изненадите започват да стават все повече и повече.
-Каза,че ще е добре да има човек запознат с Промяната в училище и ето ме тук.
Я чакай малко.Лорън е говорил с нея?! Кога? Как? Мамка му!
-Ъъъъ добре...-Започнах да заеквам.Какво е намислил Лорън?
-Е,аз ще отивам в стаята си.До утре!
И си тръгна.Страхотно.Първия ден мина и аз съм повече от объркана.Трябваше да спра да мисля.Да си гледат работата всички! Исках просто да оправя живота си.Толкова ли е много?Прозях се набързо и отидох в стаята си.Преди аз и Стиви Рей бяхме съквартирантки,но предвид обстоятелствата останах сама.Защо живота е толкова жесток? Това бе последната ми мисъл преди да заспа.
На следващия ден,или по-точно,на следващата вечер се събудих както обикновено.С ужасно главоболие и куп неща,които трябваше да наредя.Писваше ми.Цяла една учебна година се боря със същите проблеми и доникъде не съм стигнала.А като се сетех,че трябваше да се срещна с Лорън и Ерик главоболито ми ставаше световно.Станах,измих се облякох се набързо и излязах.Молех се наум по пътя да не срещна някой от двамата.Няколо хлапета ме погледнаха и набързо се отдалечиха.Преди се страхуваха от мен,а сега получаваха инфаркт само като ме видеха.Бъзльовци.
Заизкачвах се по стълбите.Изобщо нямах желание да ходя в библиотеката,но трябваше.Бях сигурна,че щях да намеря Лорън там.Ето защо не исках да се мяркам на такива опасни места.Нека не е там.Нека не е там.Нека не е там.Повтарях мислено и естесвено трябваше да бъде точно обратното.
-Зоуи...
-Лорън...
-Трябва ли ти нещо?-Попита ме.Да,трябва ми.Трябва ми еднопосечен билет до Марс или поне до подземното царство,че да направя едно гости на Хадес.
-Щом съм тук...Трябва ми книга.Каквато и да е.
Той ме погледна притеснено и се загледа по рафтовете.Очевидно търсеше опеределена книга.
-Ето.-И ми я подаде. „Истина или измама” О,да.Прекрасно! Точно каквото ми трябваше.Да,казах каквато и да е,но не и такава.
-Не ти ли харесва?
-Не,не.Ще я прочета.-И тъкмо да си тръгна и да се отърва от това неловко положение,когато Лорън каза:
-Почакай малко,Зоуи.
Спрях на място.Какво ли искаше? Може би да ми каже защо е довел Афродита? Или да се откаже да ме убочава? А може би иска да ми се извини?
-Заповядай.
Гласът му ме изтръгна от мслите ми.Погледът ми моментално се спря върху една червена кутийка.Когато я отворих очите ми се разшириха в изненада.Не може да бъде!
-Намерих ги днес и си помислих,че ще си ги поискаш.Аз и без това няма какво да ги правя.
-Защо не ги дадеш на другата си жертва? Гарантирам ти,че тя ще е на седмото небе от щастие.-Отвърнах му хладно и заядливо и си тръгнах,като хвърлих кутийката по него.Бях прекалено рязка и сурова.Та той просто искаше да направи мил жест.По дяволите,Зоуи,защо винаги си такава кучка!
-Зоуи! Почакай,моля те.
Защо правиш нещата по-сложни от колкото вече са? Остави ме намира и си глеай живота! Но не,аз трябваше да страдам.Трябваше да се измъчвам отново и отново...
-Не исках да те засегна.Не исках да става така.
-Да беше мислил по-рано.Не ми пука какво ще ми кажеш.Вече не ме интересуваш,разбра ли? Не ти ли стига,че ме нарани така,ами и продължаваш? Не трябваше да те спасявам.Не трябваше изобщо да ми пука,че ще умреш! Но знаеш ли,аз не съм като теб.Наистина те обичах,по дяволите! А ти ме смачка най-брутално.Мразя те!-Извиках му право в лицето и побягнах накъдето ми видеха очите.Пред него не пророних нито една сълза,но като останах сама не можах да се сдържа и заплаках.Няма ли моите страдания да намерят своя край? Не можеше ли да живея нормален живот,макр че аз не бях нормална? Почувствах болка в стомаха си.Разяждаше ме отвърте бавно и безмилостно.
-Любима,не плачи.Аз съм тук..-Силните ръце на Лорън се се увиха около кръста ми и ме придърпаха към него.Ето,пак го прави! Говореше така,сякаш означавах нещо за него,а това бе лъжа.
-Не,махни се.За теб съм едно нищо.-Казвах задавено през сълзи,а дишането ми се учестяваше.
-Не е вярно,любима...
-Не ме наричай така.Не ми говори за любов,защото ти си последния човек на Земята,който може да произнася тази дума!-Отскубнах се от прегръдките му и излязох извън училището.Денят едва сега започваше,а аз вече се бях срещнала с единия си неизбежен кошмар.Оставаше и Ерик да ми разиграе такъв цирк и тогава наистина щях да откача.Мразех се,защото не знаех кога да спра и после всичко се объркваше
.
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Нед Фев 28, 2010 4:21 pm
следваща глава Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605 sorry ако има правописни грешки Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605 главата е специално за ТоТооо Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 183921 :kisss: само да кажа,че слагам цитати от книгата и ги пиша с кавички Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605

Глава 3

Нямах късмет.Беше ме напуснал преди много време.Лутах се в задънени улици и никога не успявах да се измъкна.Сега пак беше така.Няма ли поне веднъж завинаги да приключи всичко това?
Пронах се на леглото си и заплаках още по-силно.Лицето ми беше обляно в сълзи и завивката започваме да се мокри.Споменът от нощта,която прекарах с Лорън изплува в съзнанието ми.
„Лорън разкъса дрехите си,докато пиеше кръв от мен,и аз му помогнах.Единственото ми желание беше да го имам.Целият ми свят се превърна в плам,усещания и страст.Ръцете и устните ми бяха навсякъде по тялото ми и не можех да му се наситя
-А сега нека довършим нещата.Позволи ми да те любя,любима.”
Извиках яростно и хвърлих възглавницата накъдето ми падна.Защо? Не исках да си спомням.Не исках да го виждам,но той бе тук.Сякаш при всяка наша среща ми нпомняше „Измамих те,а ти ми се отдаде”.Последва още един вик.Бях наивно глупава и сега си патех.Ерик беше прав,но вече бе късно.Това нямаше да върне времето назад.Нямаше да заличи спомените.По дяволите,мразех се! Мразех се,защото колкото и да отричах,че той не означава нищо за мен,все още го обичах.
-Да се продъниш в Ада дано,Лорън Блейк!-Крещях силно и яростно.Бях бясна,тъжна и с разбито сърце.
„Ти принадлежиш на мен!”-Думите му прокънтяха в ушите ми.
-Не! Не ти принадлежа!
Но беше точо така.Дори и да исках да избягам от него,винаги се връшах обратно.Каквото и да правех,все той ми беше в ума.Измъчваше ме,нараняваше ме и въпреки това аз продължавах да се инатя.
-Зоуи...-Чу се познат глас.Погледнах напред и не можех да повярвам на очите си.
-Роуз!-Възкликнах радостно и щастливо я прегърнах.
-Зоуи,толкова ми липсваше...
-И ти на мен.-След като се нагушкахме двете седнахме на леглото и аз я попитах:
-Как така си тук?
-Лорън ни повика.
-Какво?-Извиках невярващо.-Но защо?
-Трябва ти някой,който да те убочава за Висша жрица.
-Ама как така...Нали Лорън...?-Тя ме прекъсна и докато продължавах да гледам умно и очудено,ми обясни всичко.
-Не.Точно затова сме тук.
-Сме?
-Да,аз и Дмитрий.Ние ще поемем задълженията на Блейк,понеже той няма вече да преподава в училището.Тръгва си.
-Моля?!-Бях в шок.Как така ще си тръгва? Хукнах по стълбите надолу и се молех да го намеря.Щом слязах долу видях него и Ерик.
-А така,отлично! Точно вас търсех.
Двамата ме гледаха очудео и стреснато.
-Какво ви става? Защо се държите като идиоти?-Започнах да крещя колкото глас имах и пет пари не давах кой ме чува и кой не.
-Ерик,знам,че сгреших,но не съм извършила престъпление.Не се дръж с мен сякаш е така! А ти? Какво ти става пък на теб?! Какви си мислиш,че ги вършиш? Да не си посмял да си тръгнеш,чуваш ли!-Бях се приближила до него и ядосано размахвах показалеца си пред лицето му.
-Караш ме да се чувствам виновна за заминаването ти,а всъщност виновният си ти! Заради теб стана всичко това.Ще стоиш тук и ще ме убочаваш! И да не си се скарал с Ерик! За теб важи същото.-И обърнах погледа си към бившото си гадже,после погледнах отново към Лорън.
-Погледнете се,за бога! Възрастни вампири,а се държите като деца! А сега марш,че не искам да ви гледам!
Двамата се спогледаха и продължиха да вървят.Голяма тълпа се беше събрала около нас и всички бяха повече от шокирани.На мен обаче не ми пукаше.След като се изказах така въодушевено,се облегнах спокойно на ледената стена,дишайки тежко.Поемайки си дълбоко въздух,бавно се свякох на пода.Преди не бях викала така,но сега се чувствам много по-добре.
-Зи! За какво беше всичко това?-Роуз седна на пода до мен и ме погледна притеснено.
-Нищо.Отдавна трябваше да го направя.
-Защо? Какво се е случило?
-Дълга история.
-Нека да отидем в стаята ти и ще ми разкажеш всичко.-Само кимнах за да и двете се изправихме.Отидохме в стаята ми и аз започнах своя дълъг разказ за престоя ми в Дома на нощта.След около 2 часа бях приключила.
-И така спасих Лорън,а Неферет я прогониха.
-Боже,Зи,защо не ми каза? Можех да ти помогна.
-Не исках да се въвличаш в това.
-И сега какво ще правиш.-Полюбопитства Роуз.Погледнах я странно и я попитах:
-Какво имаш предвид?
-Какво ще правиш с Лорън и Ерик.
Въздъхнах тежко.Тези двамата щяха да ме вкарат в болницата и то само като си помислех за тях.
-Нищо.Изобщо не искам да ги виждам.И двамата ме карат да се чувствам виновно.Е,Ерик го разбирам,но Лорън...Той вече е друг случай.
Изведнъж листче хартия долетя през прозореца и падна в краката ми.Очудих се,взех го и го отворих.

„Коприна и крем
Как копнея да те опитам и докосна
Луната ни наблюдава”

Познавах този стил.Мамка му,това е хайку!
-Зоуи,има ли нещо.
-Чети!-И й подадох малкия лист.Тя го прочете и се зачуди.
-Ииии?
-Как така „и”? Не виждаш ли какво пише?
-Мммммхмммммм.Нещо разбъркано и нищо не се разбира.
-Прочети го още веднъж.-Казах й и Роуз го прочете още няколко пъти.Остави листа на нощното шкафче и ме погледна.
-Пак няма смисъл.
-Роуз,това е хайку!
-Хайку...? Да,наистина,прилича на такова.
-Не прилича,а Е !
-Ииии?-Попита тя още веднъж.Заклевам се,че в този момент направо ми лазеше по нервите.
-Лорън пише хайку!
-Е,той...-Направи кратка пауза,след което извика-Какво?!
-Да...-Въздъхнах.Май много често ми се случваше.
-Написал ти е поезия?
-Не мисля,че това го е писал той.
-Но все пак ти го е изпратил!-Възкликна Роуз и скочи от леглото.-Ще отида да намеря Дмитрий и да го питам защо не ми прави такива изненади.
И още преди да направя каквото и да било тя вече беше отпрашила.Е,добре.Значи Лорън иска да се съберем? Или хайкуто беше просто начин да каже,че съжалява.Ох,по дяволите! Пак мисля за него,а уж си забраних.Мамка му! Представям си го как ме целува.Двойно мамка му! Аз искам той да ме целува!
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Сря Мар 03, 2010 4:57 pm
съжалявам ако има правописни грешки Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 787605

Глава 4

Проблеми...Така се наричаше положението,в което бях изпаднала.И най-важното е,че са размесени момчета....мъже,които направо ме караха да се разтапям.Засмях се за кратко.Ако не бях позволила на Лорън да стигне чак до там,сега щеше да ми е по-лесно.Но какво да се прави,при мен винаги е по трудния начин.За едно нещо обаче бях доволна.Срещнах се с Роуз.Не бях я виждала от толкова време.Запознахме се,когато бяхме още малки.Говореше се,че тя щяла да бъде мой защитник.Това ме очудваше.Нали дампирите защитаваха мороите от стригоите,а Роуз беше дампир.Аз не бях морой или със специално потекло.Може би защото притежавам силите на петте елемента и съм заплха за враговете и затова да став мой пазител.Въпроси много,отговори-николко.Притесняваше ме това,че тя не беше сама,а с някакъв си дампир.Какво общо имаха двамата? Или просто им е било наредено да дойдат заедно? Нищо не разбирах,а беше време да го направя.
Трябваше да намеря Роуз.Търсих я в стаите за убочение,спалните,коридорите,залите,дори и в двора,а от нея нямаше и следа.Тогава обаче се сетих къде можеше да е-на покрива.Забързах до там.Отворих вратата и гледката направо ме смая.Най-добрата ми приятелка се целуваше с придружителя си! Той веднага ме усети и се ръпна от нея.Грей,че бързи рефлекси! Тя се зачуди и по погледа му позна,че имаше някой зад тях и се обърна.Щом ме видя ми се ухили весело и каза:
-Ааааа Зи...Какво правиш тук?
-Не каквото и ти.-Отвърнах й раздразнено.
-Стига де.Не бъди лоша.
-Знаете ли,че за тези неща си има специална стая?-Казах им и Роуз се изчерви,а на мъжа миюу стана смешно.Ето пак-отново мъже! Боже,защо си ги създал? Той беше наистина много,ама много красив.Даже не бях сигурна дали Лорън можеше да се мери с него,аз за Ерик да не говорим.Имаше черна коса дълга до раменете,прекрасно лице,а очите му бяха тъмни и пронизващи.Изтръпнах.Този май не си поплювше.Беше застанал спокойно на едно място,а тялото му излъчваше такава сила,че чак гавата ми се замая.Не,Зоуи! Спри се най-накрая! Той е гадже на най-добрата ти приятелка или поне приличаше на такъв и такъв щеше да си остане.Късметлийка!
-Ам...Зи...Това е Дмитрий.Дмитрий-Зоуи.
-Приятно ми е да се запознаем,Зоуи.
Боже,този глас...! Мек,завладяващ,с онзи странен тембър,който ме караше да полудявам.Стегни се! Забравяш нещо.Поклатих глава и е усмихнах колкото можех.
-И на мен ми е приятно.А сега защо не слезем долу? Започва да става студено.
Двамата кимнаха и заслизахме по стълбите.По едно време случайно се обърнах към тях и забелязах нещо.Спазваха дистанция.Странно...Нали до преди малко се целуваха,а сега се държаха сякаш това не се беше случвало.Явно не само аз имах проблеми.Тъкмо,когато се мислех,че днес ще е най-спокойният ден в живота ми,се натъкнахме на Лорън.
-Би ли дошла с мен? Трябва да поговорим.
Нацупих се негодуващо,но все пак отидох с него.Бяхме в библиотеката.Седнахме на два стола един срещу друг и той започна да говори:
-От утре започваме убочението ти.-Гласът му беше рязък и сериозен.Никога преди не гох виждала такъв.-Роуз и Дмитрий ще останат.Има нападения на стригои.Това са вампири,но лошо вампири.Забравят кои са,от къдеидват,забравят близките си и убиват наред.-На последните две думи той натърти продължително.-Трябва ти защита.
-Аз мога да се защитавам!-Възразих и се изправих.Лорън продължи да си седи на стола и попита:
-А от стригои можеш ли? Те бе се убиват така лесно.Трябва да ги прободеш в сърцето със сребърен кол.
-Това е лесно.-Казах,смеейки се.
-Не е.-Отвърна той с леде глас.-Никога не си виждала стригои,нито пък си чувала за тях.
-А ти виждал ли си?-Попитах го.
-Да.Преди бях пазител и с Дмитрий бяхме екип.Не забравяй обаче,че той е дампир.Може да умре.Не е като нас.
-И тогава защо ще поставя живота си в опасност?
-За да защити всички,които имат нужда.Включително и теб.А и недей да си мислиш,че е толкова слаб.Всъщност е най-добрия пазител и боец,когото познавам.
-Сериозно?!-Попитах невярващо.
-Да.Имай му доверие.
-А Роуз какво общо има с него?
-Той е нейн наставник и треньор.Убочава я за пазител.
-Аха,и затова се натискаха на покрива.-След това изречение се засмях силно.Лорън също се усмихна и каза:
-Това,което става между тях си е тяхна работа.
-Но Роуз ми е най-добрата приятелка.Имам право да знам.
-Права си,но и не си права.-Отвърна ми и се изправи.
-Какво искаш да кажеш?
-Че живота им си е техен и те трябва да се справят сами.
Очудих се.Нали затова са измислили приятелите? За да си помагат.Но може би Лорън наистина беше прав.Аз прецаках своя живот и то съвсем сама.Нека правят това,което намерят за добре,а ако имат нужда от помощ аз бях насреща.
Изведнъж нещо ми просветна.С Лорън бяхме в една стая.Не се карахме,убиждахме или пък натикахме.Просто си говорехме сякаш се познавахме от векове.Побиха ме тръпки.Беше странно,но и отпускащо.Поне не бях под напрежение.
-Трябва да говоря с него.
-С Дмитрий ли?-Попита ме той.Само кимнах и излязох от библиотеката.Впрочем,за какво щях да търся този неземен мъжки индивид? А,да.За да му задам много важен въпрос.Най-накрая го намерих в тренировачната зала.
-Днес явно се срещаме много често.-Предположи той и аз се усмихнах,като се приближих до него.
-Може и така да се каже.-Отвърнах му.
-Е,за какво си дошла?
-Да те питам нещо.
-Слушам те.-Каза ми и се облегна на стената.
-Каква е връзката ти с Роуз?
-Силна.
-Не.Не тази връзка.Другата.
-Близки сме.Много близки.-Отвърна ми.Въздъхнах.Този човек ми лазеше по нервите.
-Това и аз го виждам.Искам да знам друго.Защо си с нея?-Попитах го малко ядосано.Дмитрий все така спокоен ми отговори:
-Сложно е за обяснение.Тя ме разбира така,както никой друг досега.Мога да й имам доверие.Знам,че е загрижена за мен,както и аз за нея.
-А обичаш ли я?
-Да.-Каза ми без да се замисля.Това ме изненада,но приятно.Зарадвах се.Сега обаче следваше другия въпрос.
-Защо се целувахте тайно на покрива,а после спазвате дистанция един от друг?-Попитах го,макар и да знаех отговора.Лорън ми беше обяснил донякъде.
-Между учител и ученик не може да има никаква връзка.Засега знаеш само ти и Лорън.Никой дтуг не бива да научава иначе с Роуз ще ни разделят.
-Добре.Нищо няма да кажа.
Той се усмихна,аз също.Беше свестен.С него можеше да говориш на различни теми и никога за нищо нямаше да те излъже.
-Зоуи?
-Да...
-Разбирам проблема ти.
Отворих широко очи.За какво говореше той? Но веднага се сетих.За проблемите ми с преподавателя или по-точно с преподавателите,само че Дмитрий не знаеше за другия.Стана ми смешно.Явно се очертаваше да бъде много забавно учебна година.
Кимнах му и напуснах залата.Защо винаги съм обградена от мъже,които винаги знаят какво да кажат и се държат толкова мили? Е,такъв е живота-моят живот,а той не е нормален
.
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Вто Мар 09, 2010 7:18 pm
Глава 5

Какъв динамичен ден се очертаваше още от сутринта.Говорих с Лорън и то как само,което беше адски очудващо.Плюс това хванах най-добрата си приятелка да се натиска тайно с наставника си.Ето това беше шок.Сега оставаше само да се натъкна на Ерик и драмата щеше да продължи своето развитие.Стига съм мислела за проблеми.Стига ми,че ги имам.Беше време да се подготвя за първия си час.Отидох в стаята си,обляках униформата,която се състоеше от много къса плисирана тъмно-синя пола,бяла риза ,тъмно-синьо сако с надпис от лявата страна „Дома на нощта” и черни кожени ботуши на високо токче,които стигаха малко под коляното.Реших да направя и нещо с косата си и набързо я завързах на опашка.Когато търсех списъка с часовете съборих няколко купчини учебници и те с гръм и трясък се строполиха на земята.Щях да оправя бъркотията после и докато внимавах да не се спъна и падна върху някой учебник,листче хартия долетя до краката ми.Вдигнах го и :
-Мамка му!-Извиках силно.Днес имахме три часа литература,което означаваше,че щях да се срещна и с Лорън, и с Ерик.Мамка му! Как мразех живота си.С неухота се запътих към класната стая и седнах на последния чин.Първо имахме старогръцка литература с Лорън.Е,поне с него се бях видяла вече.Щом влезе в стаята погледа му веднага се отправи към мен.Изтръпнах.Започна да говори за „Едип цар” и за сюжета на трагедията.После ни задаваше въпроси,един от които беше:
-Какво се случва с Едип през това време?
-Върви сам срещу себе си.-Този път отговорих аз.Лорън ме погледна почти очуден и ми направи знак да продължа да говоря.-Просто е.Хем иска да помогне на жителите и да намери виновника,хем той е този виновник и прави обратното на това,което казва без да го осъзнава.
-Да,права си,но може да се обесни и по друг начин.
-Еми аз пък така го разбирам.-Казах му и се облегнах на стола.Не ми се слушаха обясненията му.Всичко беше просто и ясно,но и много объркано.Точно като моя живот.Доскуча ми.Очите ми се затваряха.Не бях спала особено и това си казваше думата.Подпрях главата си с ръце и задрямах,като продължавах да сулушам урока.По едно време обърках трагедиите.От „Едип цар” се преместихме на „Антигона” , а оттам се върнахме обратно при Ахил.Даже ми се причу да се споменава нещо и за Агамемнон.Цялата информация ми се разбърка в ума,което означаваше,че скоро щях напълно да заспя.Ключовоата дума тук обаче е „щях” и така и не го направих.Лорън с радост ми отне тази възможност.
-Зоуи,ти какво мислиш?-Попита ме с усмивка на лице.Знаеше,че бях полузаспала.Гадняр! Не можа да ме остави да си поспа мъничко,че да имам сили да се срещна с Ерик.
-Какво мисля аз ли?
-Да.Какво милиш за Електра?
Електра...? Тая пък коя беше? Имаше такъв филм,но едва ли ставаше въпрос за него.Хайде,Зоуи,мисли! Електра,Електра...Чакай,това не беше ли дъщерята на Агамемнон? Мхм,тя беше.А какво знам за нея ? Нищо.Ужас!
-Е,ще ни отговориш ли?-Попита ме той с онази усмивка,която направо ме изкарваше извън нерви в този моент.Не исках да го оставя да победи.Исках да изтрия самодоволното му изражение.По дяволите,Зоуи,кажи нещо!
-Електра е дъщеря на Агамемнон и Клитемнестра.
-Да.Друго?
Направих кратка пауза.Не,нямаше да се откажа.Сега или никога!
-Убива майка си...?-Ох,Боже,дано съм познала!
-Така,и? Защо я убива?
-Еми...-„Защо убиват хората?” Помислих си.За кеф,защото така им е угодно,не знам! И тогава се сетих:
-Отмъщава си.
-За какво?-Попита той още веднъж.Ех тия въпроси,край нямат!
-Защото я обвинява за живота си.За това,че е в това положение.
-Добре.Седни.
И? Какво стана? Познах ли? Поне вече не ме разпитва.Това беше тъпо.Лорън го направи нарочно,а това което ме издразни беше,че и двамата го знаехме.До края на часа не сваляше очи от мен и нямах никаква възможност да подремна за мъничко.Щом часа свърши въздъхнах облекчено.Край на професор Блейк,вече беше ред на Ерик.Оххх,да можех да пропусна.И тъкмо си мислех,че всичко е наред,когато любимия ми учител не дойде при мен и не ми прошепна в ухото:
-Добра импровизация.
Стреснах се.Никога нямаше да свикна с присъствието му.Той постави ръце на раменете ми и продължи:
-Не съм и очаквал друго.
Бях плътно долепена до него.Макар и облечени можех да усетя как мускулите му се стягат.Почувствах се странно.Не исках да бъда толкова близо до него.Дъхът му помилва врата ми,когато той наклони глава.И всичко това ставаше пред очите на всички хора в стаята! Това определено щеше да усложни повече положението ми.Ръцете му бавно се спуснаха от раменете ми,преминаха през гърба ми и се увиха около кръста ми.В този момент в кабинета влезе Ерик. Какво не бих дала в този момент да бях на някое друго място,а не тук. Погледите,които си размениха двамата ме уплашиха.Ясно беше,че щеше да се стигне до бой,а не трябваше.Лорън използва положението,в което се намирахме и ме целуна по шията.Ерик направо побесня.Усетих как всяка жилка в тялото му се стегна.Олеле! И тогава пристигна моето спасение.
-Дмитрий!-Извиках и се отскубнах от Лорън.Хубаво,че го бях видяла да минава иначе не ми се мислеше как щях да се измъкна.
-Здравй,Зоуи.-Поздрави ме и ме дари с една от неговите неземни усмивки.Ех,да не беше гадже на Роуз...
-Нямаш си и на идея колко се радвам да те видя! –Възкликнах развеселено.
-Така ли?-Попита ме той объркано и повдигна въпросително вежда.
-Да! Бях изпаднала в много деликатно положение.
Дмитрий погледна към входа на стаята и видя вътре Ерик и Лорън.Тогава му стана ясно и развеселена усмивка се изписа на лицето му.
-Не се смей!
-Не се смея.
-Смееш се.-И тогава ми хрумна страхотната идея.Очите ми светнаха в кроени на планове.
-Какво си намислила?-Попита ме.Прехапах долната си устна и се изкикотих.
-Знаеш ли,за пазител си доста умен.Ела,ще прекараш часовете с мен.
-Ами Роуз?
-Не се тревожи.Коагто й обясня,тя няма да има нищо против.-И двамата се върнахме в стаята.Ерик веднага ме изгледа на кръв,докато аз и Дмитрий сядахме на последния чин.Момичетата направо полудяха.Щяха да се разтпят като сладолед при 40 градусуви температури.Стана ми смешно.
-Явно вече си имаш почитетелки.-Пошегувах се и се заиграх с яката на палтото му.Той се усмихна леко и продължи да стои неподвижен и да гледа напред.През цялото врее Ерик не откъсваше поглед от нас.Беше ми забавно и още по-забавно ми ставаше като си помилех за великия си план.
-Роуз е голяма късметлийка с мъж като теб.-Прошепнах му.
-Може би...-Отговори ми тихо и се облегна на стола.Аз продължавах да си играя с яката му.Плата беше груб,но палтото със сигурнот топлеше.
-Ще те уча как да се биеш срещу Стригои.
Змръзнах на място.Едва се сдържах да не подскоча от радост.Наистина исках Дмитрий да ми бъде учител,но нека погледнем реално на нещата.Той е мъж и то какъв! Тази история със сигурност щеше да свърши зле.И най-лошото беше,че Роуз щеше да ме намрази.Не исках да открадна любовта на живота й,о по дяволите той беше толкова секси и така омайващо привлекателен...Не,Зоуи,стегни се.Дмитрий ти е прсто учител.Мхм,ми че то Лорън ми беше учител,ама вижте какво се получи.Трябваше да спазваш дистанция иначе лошо ти се пише.
-Пазител Беликов,вие какво правите тук?-Ерик попита най-накрая.
-Тук съм,защото Зоуи искаше да присъствам.-Отговори му просто и спокойно той.
-Ще ви помоля да напуснете кабинета.
Моля?! Очите ми се ококориха в аниме стил.Не можех да повярвам на ушите си.Аз не правех нищо лошо! Само разглеждах яката му.За бога!
-Ерик,Дмитрий не е направил нщо нередно,че да го гониш.-Изправих се и почувствах как ръката на Дмитрий хвана моята като се опита да ме накара да седна обратно на мястото си,но аз се отскубнах от хватката му и се подпрях на чина.
-Първо г-це Редбърд,за вас съм професор Найт и второ- пазител Беликов –като натърти на фамилията му-няма право да бъде в кабинетите по време на час.
Това вече ме вбеси.
-Професор Найт-Казах му със сарказъм-Дмитрий-и натъртих над името му-Ще остане тук,по простата причина,че е мой пазител и ако случайно ни атакуват Стригои,трябва да има някой,който да ме защитава,защото вие очевидно не сте се срещали никога през живота си с акива същества.-Щом се изказах дръпнах Дмитрий за ръка и двамата напуснахме часа.
Защо този кретен Ерик трябваше да се държи така? Беше грубо.Бях бясна.Тъпкано щях да му го върна.Знам,че ме мразеше,но по дяволите,това беше просто една нощ.За бога,акви ги дрънкам?! Не беше просто една нощ.Беше нощта,в която загубих девствеността си,дявол го взел! Каква вина имам аз за това? Лорън ме измами,прелъсти ме.Да ходи и да обвинява него,не мен!
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Вто Мар 16, 2010 12:08 pm
Глава 6

-Не го приемай толкова навътре.- Каза ми със спокоен глас Дмитрий.Въздъхнах тежко. Как да му обясня, че това преди малко заболя?
- Не е толкова просто...
Той положи едната си ръка на кръста ми и ме придърпа към себе си, докато вървяхме към двора. Да, сега вече знам, че ми е най-добър приятел и нищо повече. Точно от такъв човек имах нужда. И е още по- хубаво и успокояващо да знам, че не сме гаджета и, че нямам задължения към него.
-Искаш ли да ми разкажеш какво се е случило между вас? –Попита ме тихо, когато вече бяхме на двора. Само кимнах и го заведах до моето дърво. Облегнахме се на стеблото му и започнах да говоря:
-С Ерик станахме гаджета преди две години. Бяхме наистина много щастливи и на мен ми беше приятно с него. На другата година обаче се появи Лорън Блейк и проблемите започнаха. С Лорън излизахме тайно, той ми пишеше хайку, държеше се мило с мен. И така се стигна до целувката, после до следващата и до следващата... Докато една вечер, след ритуала, не го направихме в залата. Тогава Лорън ми наговори толкова красиви неща и изведнъж се появи Ерик. Видя ни. Беше ужасно. С Лорън се върнахме по стаите си, само че на мен ми беше самотно. Реших да отида при него. Щом стигнах пред стаята му обаче чух гласа на Неферет и през малкия пролог между врата видях как се натискаха и как това се превръщаше в нещо повече. Лорън беше чисто гол! Разбираш ли, чисто гол!- Започнах да плача. Тази тема беше болезнена.- До преди няколко часа ми говореше колко много съм означавала за него, колко много ме обичал и накрая да направи това!
Дмитрий вече разбра. Стана му неприятно. Леко и нежно ме придърпа към себе си и аз се сгуших в обятията му. Заплаках по- силно. Давех се със сълзите си. Как ми се искаше да изтрия този момент от живота си, но не можех и никога няма да успея...
-Спокойно... Всичко е наред...- Успокояваше ме той, галейки с ръка косата ми, шепнейки ми неразбираеми слова.
-Знаеш ли...-Направих кратка пауза.- Ако Роуз ни види така ще побеснее.
-Права си.
Тогава се отскубнах от прегрътката му и избърсах съзите си с ръка.
-Не се притеснявай. Не мисли за тях, така само се натоварваш психически.
-Знам.- Казах му и се усмихнах- искрено, приятелски. На този дампир можеше да се има доверие. Така се радвах, че сме приятели...!
-Искаш ли да те заведа на вечеря?- Попита ме. Аз го погледнах очудено. Вечеря ли?
-Ами Роуз...?
-Тя няма да има нищо против, нали ти така все ми казваш. – И се засмя.
-Знам ли, може...
-Не се тревожи за нея. Хайде.- Той се изправи и протегна едната си ръка към мен. Аз я хванах и се изправих с негова помощ.
Бяхме в най-луксозния ресторант в града. Стояхме на една маса един срещу друг, а пред нас имаше страхотни ястия. Сега обаче не ми беше до ядене. Ровех с вилицата из чинията с храната, подпряла глава на китката си.
-Трябва да се храниш.- Каза ми спокойно Дмитрий и отпи от виното си. Поставих вилицата в чинията и го погледнах.
-Не съм гладна...
-Ти може да не чувстваш глад, но организма ти се нуждае от витамини и въглехидрати.
-Знаеш ли, не знам как Роуз те търпи такъв.- Отвърнах му и се облегнах на стола. Той ме погледна с любопитство и аз поясних:
-Винаги знаеш кое е правилно и кое не. Не се ли изморяваш да си префектен?
-Не съм префектен. Никой не е.
-Да да! –Казах, смеейки се и също отпих от виното си.
-Така като пиеш алкохол на гладно може много лесно да се напиеш.
-Ето, пак го правиш!- Възкликнах отегчено.
-Какво правя? –Попита ме той.
-Казваш ми какво трябва и не трябва да правя. Това е доСАдно.
-А ти вмомента се нервираш.
-Защото непрекъснато ми нареждаш! –Извиках силно. Щом го направих веднага замлъкнах и обърнах глава настрани. Какво ми става? Та той просто се опита да помогне, аз аз се държах като идиотка.
-Съжалявам...-Казах му и отново го погледнах. Дмитрий ми се усмихна и отговори:
-Не се притеснявай, разбирам те. Сега обаче трябва да хапнеш. Специално съм ти поръчал зеленчукова салата.
-Не се отказваш, нали?
-Не мисля.
Двамата се засмяхме. Беше една доста отпускаща вечеря. Дмитрий беше много интересен човек. Когато си с него трябва да бъдеш подготвен за всичко. Наистина се радвах, че сме приятели. Чувствах го толкова близък, сякаш се познаваме от години. Сигурно това е друго негово качество- да приспособява хората към себе си.
-Благодаря за вечерята.- Казах му щом стигнахме Дома на нощта.
-Моля. За мен беше удоволствие.
Засмях се. Така не се бях смяла от дълго време. Двамата с Дмитрий се разделихме и аз отидох в стаята си. Там обаче ме очакваше изненада. Когато влязах в стаята си видях Лорън да седи на леглото ми.
-Къде беше? –Попита ме ядосано той. Аз се забих на едно място. Обърках се. Какво ставаше тук? Защо ми говореше така?
-Аз...Какво?- Заекнах. Не можех да свържа изречение. Свари ме неподготвена за каквото и да било.
-Къде беше?- Лорън повтори само че този път беше тихо и още по- зловещо. Изплаших се.
-Какво те интересува?- Попитах го и застанах до бюрото си.
-Не ми отговаряй на въпроса с въпрос!- Повиши ми тон и се изправи. Сърцето ми презкочи един удар. Защо се страхувах толкова от него като владеех петте елемента и можех най- спокойно да го издухам през прозореца?
-А ти не ми повишавай тон! –Извиках му аз. В такива ситуации не е правилно да се отвръща на огъня с огън, но бях много объркана и не знаех какво правех.
-Къде беше мамка му! –Извика той и ме хвана за китките. Хватката му беше желязна и болезнена.
-Какво ти става? Защо се държиш така?-Питах го отново и отново, а Лорън така и не ми отговаряше. Вдигна ме на ръце и ме положи на леглото като легна отгоре ми. За миг си помислих, че ще ме изнасили. За бога, какво ставаше тук?!
-Никога, никога, никога не изчезвай така. Помислих си, че нещо ти се е случило.-Прошепна ми в ухото и зарови лице в косата ми. Успокоих се. Просто е бил изнервен и под напрежение. Въздъхнах.
-С Дмитрий бяхме на вечеря. Много мило от негова страна да се опита да ме разведри.
-Този Дмитрий не ми харесва.
-На мен пък ми е много симпатичен.
-По –добре не си играй с огъня.- Предупреди ме Лорън.
-Дадено.- Отвърнах му. Той се изправи и и помогна също да се изправя.
-Съжалявам. Не биваше да реагирам така.- Каза ми. В очите му се четеше тъга, а в гласът му се усещаше съжаление.
-Просто следващия път не ме стряскай по този начин.
-Знам, няма.
И той излезе от стаята ми. Да, интересен ден, запомнящ се, но някои части от него не искам да се повтарят.
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Пет Апр 16, 2010 6:15 pm
Глава 7

-Зоуи!- Гласа на Афродита се разнесе из стаята ми. Скочих като попарена от леглото и се загледах в русокоската. Боже, това момиче знаеше как да ми изкара ангелите и то всички до един.
-Мътните да те вземат, Афродита! Инфаркт ли искаш да ми докараш?
-От къде този късмет.-Засмя се тя.
-Какво правиш тук?-Попитах я ядосано.
-Блейк те вика.
Ококорих очи. Така ли? Викал ме бил той. Защо сам не дойде да ми го каже? Въздъхнах раздразнено и отидох до гардероба да видя какво ще облека. Точно когато бях напът да си сложа една пола Афродита каза:
-Мммм Блейк нареди да сложиш нещо по- удобно.
Нацупих се ядосано. Какво ли е намислил? Обърнах се към русокоската и я загледах тъпо.
-Блейк- казах с ирония- май взе нещо много да си позволява.- Довърших и се разрових за някакви къси панталони и потник. Първоначално бях решила да сложа тениска, но после като се позамислих защо да си крия прекрасните татуировки, грабнах потника и го обляках.
-Е, в приличен вид ли съм за професор Блейк?
Афродита ме изгледа от глава до пети. Не й се нравеше много, че съм с къси панталони, потник и кецове, но нали каза нещо „удобно”. Е, това Е удобно.
-Става.- Изрече най- накрая.-Но трябва да си вържеш косата.
Извиках. Лорън щеше да ме подлуди! Взех един ластик и набързо вързах косата си на опашка.
-Да, така става. Сега отивай на двора пред западната стена.-Каза ми тя и си тръгна. Зачудих се. Рано сутрин, удобно облекло, вързана коса...? Тук имаше нещо гнило. Без да му мисля още кой знае колко се запътих към уроченото място. Щом стигнах там видах Лорън да размахва нещо голямо, сребърно и дълго. Стоях като гръмната. Той не само размахваше това нещо, ами и правеше някакви движения. Да не би да тренираше? Като се приближих още малко забелязах друга малка подробност. Лорън беше само по широк панталон и някакви маратонки или нещо подобно. Преглътнах. Добре...? Щяхме да тренираме, това беше ясно. Но защо за бога трябваше да е облечен така?!- Виках наум. Стига ми, че го гледам всеки ден, ами сега да ме измъчва така.
-Зоуи!
Моментално се обърнах към него. Гледката беше невероятна. Очертанията на мускулите му се виждаха ясно, дългата му тъмна коса беше разпиляна по раменете му, а очите му гледаха право към моите. Пулсът ми се ускори. Трябваше да избягвам всякакъв физически контакт с него, а това нямаше как да стане. Поклатих усилено глава. Не, не, не! Не биваше да мисля за него. Но той беше съваршен и беше на не повече от 5 см от мен. Боже! Вярно, че познавах тялото му прекалено добре и не че не исках да го познавам и да го гледам всеки ден така, ако само махнеше и панталоните.... Мамка му! Зоуи стегни се!
-Добре ли си? Изглеждаш бледа.-Попита ме той и застана още по- близо до мен. Усещах как очите му ме гледат внимателно, сякаш изследваха ситуацията. Не исках да го поглеждам. Знаех какво щях да открия в погледа му, а не бях готова да се срещна с напиращата буря.
-Аз съм вампир. Вампирите са бледи.-Изкикотих се нервно и увеличих разстоянието помежду ни. Можех да заложа всичките си татуировки, че Лорън не повярва на окаяната ми импровзация. Защо винаги трябва да е толкова умен и досетлив?!
-Зоуи, днес ще те науча на трите най-важни правила в битка срещу Стригои.
-Не трябваше ли Дмитрий да прави това?
-Да, но той е учител на Роуз. Двамата тренират в момента.
Ясно. Положението започна да става все по-зле и по-зле. Примката отново се затягаше и всичко накрая щеше да се обърне наопаки. Нека поне един ден да се преструвам, че всичко, което ми се случи миналата година беше просто лош сън. Така щях да се държа нормално с Лорън, да избягвам Ерик и двамата нямаше да се убият. Браво, Зоуи! Точно днес ли намери да се правиш на монахиня?
-Да започваме тренировките.-Нареди той и застана спокойно пред мен. Какво? Нямаше ли да се бием или само ще си говорим?
-И защо трябва да се уча на това като притежавам силите на петте елемента и мога да се защитавам сама?
-Вече не притежаваш тези сили.
-Какво?! Как така?- Очите ми се разшириха в аниме стил. Моля?! Та нали до преди няколко дни всичко в мен си беше наред? Погледнах надолу към тревата. Не може да бъде... Не може да съм изгубила способностите си. Не... Нещо в мен се пречупи.
-Ти си виновен!- Изкрещях. Сълзи потекоха по бузите ми.- Само ти и никой друг! Ако не беше играл по свирката на Неферет, ако не беше ме използвал и измамил, сега приятелите ми нямаше да ме ненавиждат и мразят и всичко щеше да бъде наред! Да върви по дяволите всичко! Не ми пука, че някакви си Стригои ще ме убият, нали никой няма да страда за мен? Ако умра всичко ще си дойде на мястото. Никой няма да има кого да мрази, от кого да се страхува. Чудовището ще бъде мъртво...- Последното изречение го изрекох шепнейки. Бях сигурна обаче, че той ме чу. Побягнах. Бягах колкото можех. Минах през коридорите, изкачих стълбите и се намерих на тавана- в малката забравена таванска стаичка. Нямаше дори и един малък прозорец. Всичко беше потънало в прах и безредие. Намерих своето място. То бе тук- в тази стаичка. Моят живот беше същия като нея- объркан, сложен, поставящ ме винаги на границата. Всеки път щом изгубех контрол попадах на това въже, което делеше двата невъзожни свята- трудният живот, в който бях затънала прекалено дълбоко и бъдещето на предалият се боец. Не исках да принадлежи на никой от тях. Но беше или едното, или другото.
Чух стъпки. Минута след това Лорън беше в стаята и ме държеше в обятията си. За кой ли път това се повтаряше и никога не завършваше в моя полза. Лорън се заклати напред назад, като ме успокояваше и галеше косата ми. Прекалено добър актьор е.-Помислих си. Последният път ме изигра по същия начин, защо обаче сега имам чувството,че всичко това сега е наистина?
-Ти не си чудовище. Не си...-Гласът му беше мек и нежен. Отпуснах се на голата му плът и положих ръце на гърдите му. Той продължаваше да се клати. –Не пожелавай смъртта. Тя е коравосърдечна и коварна. Ти не си като нея. Ти си нежна, красива и ранима...
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Пет Авг 20, 2010 10:50 pm
Тониииии, ето и обещаната глава на фика Хд Специално за теб Проблеми,любов и още проблеми- по "Училище за вампири" 183921 Искаше Зоуи и Лорън - получаваш ги в целият им блясък Хд

Глава 8
-Не... Не...- Лорън продължаваше да шепне. –Аз имам нужда от теб.- Брадичката му докосваше главата ми. Дъхът му милваше косите ми. –Любима... Моя любов... Аз те обичам.- И това ми беше достатъчно. Бях готова да повярвам на всичко, което ми кажеше. Умееше да си служи с думи. Изразяваше се умело и винаги ме омагьосваше със словата си. Не беше добре да го държа близо до себе си, но така се приспособих към него...
-Лорън...-Изрекох тихо.-Лъжеш ли ме?
-Не. - Прошепна той. – Не те лъжа, любима.
-И преди казваше така.- Припомних му. – Спомняш ли си? Казваше, че двамата се допълваме, че си щатлив, че сме заедно. Накрая обаче всичко това се оказа една огромна постановка.-Горчевина се настъни в сърцето ми. Заболя ме. Лорън се стегна и ме прегърна по- силно. Потръпнах. Защо всичко трябва да е толкова сложно, продължавах да питам наум.
-Нека не говорим за това сега. Някой ден ще ти разкажа всичко, обещавам. – Каза ми нежно и ме целуна по главата. И ето, че отново бях омагьосана от лъжливите му думи. Една част от мен копнееше да остане завинаги сгушена в прегръдките му, а другата ми нашепваше, че това е грешно. Колкото и да не ми се искаше, трябваше да погледна истината в очите. Лорън беше измамник, а сърцето му бе празно и збръчкано. В него нямаше място за любов, а само за страдание.
Отдръпнах се от него, обръщайки лицето си към неговото. Погледите ни се срещнаха. Неговият бе все така тъмен и зловещ, а моят – изпълнен разочерование.
-Не раздавай така лекомислено обещанията си, защото никога няма да бъдеш способен да ги изпълниш. – Изрекох тези думи тихо и злобно, сякаш със силата на словото исках да го разскъсам на две, за да може и той, най – накрая, да усети поне малко от цялата болка, която ми причини.
Изправих се и си тръгнах. Отново избягах от проблемите. Какво да направя, като не мога да ги победя? Затова ги прескачах, а те пак се връщаха при мен. Не това е начинът да се отърва от тях. Така просто количеството им се увеличаваше. Но, разбирате ли, нямах повече сили...
-Зоуи! – Чух познат глас. Погледнах напред и видях моето спасение.
-Дмитрий! – Възкликнах аз и се хвърлих на врата ми. Прегърнах го силно и усетих как той уви ръцете си около кръста ми.
-Какво се е случило? – Попита ме притеснено. Зарових глава в ямката между раменете и врата ми, плачейки. Само това ми остана – сълзите. Скоро и тях вече нямаше да ги има...
Поклатих глава. Знаех, че ако му кажеш, щеше да ме разбере. Но защо да го занимавам с моите проблеми? И той си има достатъчно...
-Зоуи... Кажи ми. Никой не плача просто така... – Отново този омайващ глас. Роуз е късметлийка. Колкото и странно да звучи, не се влюбвах в Дмитрий. Привързвах се към него. Той ми беше като по - голям брат, без който не мога да живея и дишам.
-Момчета... – Това бе единственото, което казах. На него веднага му стана ясно защо плачех. Усмихна ми се и нежно ме отдръпна от себе си, карайки ме да го погледна.
-Невъзможна си, знаеш ли? – Попита ме. Можех да се закълна, че едва сдържаше смеха си. И аз се усмихнах.
-Облегчение е да те имам в живота си.
-Така казва и Роуз, но аз не винаги ще бъда до вас, когато имате нужда от подкрепа или защита.
-Знам, но не пречи да си помечтая, нали?
Дмитрий поклати глава.
-Ти си прекрасна жена, Зоуи. Казвам жена, защото наистина си такава. Много хора разчитат на теб. Не бива заради едно малко нещо да спираш да се бориш. Така никога няма да достигнеш желаната цел. А какво искаш, Зоуи?
-Спокойствие... – Отговорих, взирайки се в тъмните му кафеви очи.
-Няма да го получиш, ако не направиш нещо.
-Отново си прав. Не ти ли доскучава понякога?
-Не...
Засмях се. Ако можех, бих го взела за домашен любимец. Щях да го храня, поя и да се грижа за него, а в замяна исках просто мъничко щастие.
-Отиди и поговори с Лорън... – Каза ми Дмитрий. От къде знаеше, че именно Лорън е проблемът? Разбира се, нали досега тренирах с него, а и двамата бяха стари приятели.
-Нямам какво повече да му кажа. – Изсъсках в отговор.
-А може би той има нещо да ти каже?
-Не мисля така...
-Няма да постигнеш това, което искаш, ако само мислиш. Трябва и да действаш.
-Слушай, няма да говоря с Лорън. Нито сега, нито някога след това! – Развиках се. Грешка, голяма грешка! Дмитрий беше последният човек, който заслужаваше това. – Извинявай! – Казах стъписано.
-Не се притеснявай. На всеки понякога му кипва.
-Ти си съкровище! – Целунах го по бузата и затичах към училищната сграда. Може би нямаше да говоря с Лорън. Стига ми, че го видях днес веднъж...
Целият следобед премина в безделие. Мотаех се из библиотеката, но така и не си харесах книга. Накрая просто реших да се лутам из коридорите. Умът ми бе празен. Беше толкова спокойно и приятно, докато нещо не падна пред краката ми. Погледнах на долу и видях листче. Взех го. На него пишеше:
„Зоуи, моля те, ела тази вечер в литературния кабинет.”
Нямаше нужда се се чудя, кой я е написал. Беше ясно, че е Лорън.
-Какво пък сега? – Попитах, въздишайки. Този човек не се отказваше. Може би има защо? Повдигнах рамене. Добре, щях да проверя какво иска. Все пак никой не настоява толкова, ако не е нещо важно...
Беше станало вече късно вечерта, когато се сетих, че трябва да отида при Лорън. Станах с неухота от леглото и сънено се запътих към кабинета. Щом стигнах моментално се разсъних. Очите ми бяха широко отворени. Не можех да повярвам...!
-Здравей... – Поздрави ме той. Несигурно направих няколко крачки напред и влязох в стаята. Имаше голяма маса със свещи и вино. Да ме напие ли се опитва?
-Какво искаш? – Попитах го с безразличие.
-Да оправя нещата...
-Те и така са си добре.
-Не... Искам те обратно при себе си, Зоуи...
Сърцето ми прескочи удар. Този път беше сериозен, казах си. Не може да е направил всичко това, само за да ме излъже отново? Нека не забравяме, че преди време направи много повече от това. Излъга ме по всевъзможни начини, и сега не е изключено да прави същото.
-Да беше помислил над това още в самото начало! – Изсъсках злобно.
-Бях заслепен. Неферет...
-Не споменавай името й в мое присъствие! Ненавиждам тази жена толкова, колкото ненавиждам и теб! Вече дори не знам дали изпитвам изобщо някакви чувства към теб... – Развиках се и заразмахвах с ръце.
-Ненавиждай ме като искаш! Мрази ме, щом това ти доставя щастие, но и това е нещо! Не мога да понеса лисълта, че не пораждам никакви чувства у теб... Че не те вълнувам... Дори и да изпитваш най – жестокото към мен, това показва, че все още се интересуваш от съществуването ми...
-Точно в това е проблема – съществуването ти! Да беше умрял, когато имаше възможност. Да не беше позволявал да те спасявам!
В този момент Лорън в зграбчи в прегръдките си и ме целуна – настоятелно и страстно. Това не би могла да бъде целувка на човек, който ми желае злото. Нали? Езикът му се заигра с моя. Докосваше го нежно и същевременно властно. Знаех, че ако сега се предам, щях да изгубя не само битката, но и войната.
Лорън е придърпа още повече към себе си. Можех да усетя всяка жилка, всеки мускул по тялото му. Дишането ми се учести. Ръцете му се пухнаха под потника ми, зашариха по тялото ми, карайки кожата ми да настръхва. Исках още. Исках онази нощ отново да се повтори. Сега!
Изведнъж Лорън се отдръпна, дишайки тежко. Погледна ме в очите и изрече:
-Обичам те! Обичам те, Зоуи Редбърд!
Целунах го. Страстта отново ни завладя. Колко хубаво беше така. Забравих за Ерик, училището, за света и вселената... Мислех само за моя поет лауреат и колко много го обичах. Да, обичах го. Отново го казах и мисля, че никога няма да спра да го обичам.
-Лорън... – Прошепнах между целувките.
-Да... – Отвърна ми дрезгаво той.
-Не съм сигурна дали е правилно...
Ръцете му за секунда разкъсаха потника ми. Е, явно получих своя отговор.
-Прекрасно е, друго не ти трябва да знаеш... – Издишайки каза Лорън. Всичкият ми разум замина някъде на далеч и ме остави сама с изкушението. Изкушение, което принадлежеше единствено на мен.
-И аз те обичам! – Казах, разкъсвайки ризата му. Вече нямаше връщане назад. Това е, кото съм и нямаше как да го променя. Трябваше да го приема и да живея с него и с грешната любов към измамният Лорън. Какво пък, може и всичко да се подреди накрая...
Death_Angel
Death_Angel
Модератор на раздел
Female
От : Сърцето на Итачкоооо
Рожден ден : 14.05.1987
Години : 37
Дата на рег. : 22.12.2009

Пон Авг 30, 2010 4:40 pm