- Sexy_Манячка_Развиващ се
От : В морето!.. хД.
Рожден ден : 23.06.1995
Години : 29
Дата на рег. : 23.06.2010
Бризът, който отвя самотата... Криеница!
Сря Юни 30, 2010 8:31 pm
Бризът, който отвя самотата...
Криеница
Криеница
Пролог
Живота е толкова непостоянен и ценен. Толкова ненаситен и изящен. Толкова жаден и щедър. Той ни дава и взима. Подарява и ограбва. Той е непреодолимата граница на възможното. Той е оградата на чувствата. Заради живота ние се ограничаваме, заради него се лишаваме.
Но какво става, когато го няма?
Какво става, когато го няма, но границата остава, какво става, когато си между него и ужасното ограничение?
Нека ви разкажа...
С помоща на момичето, което е написала СЪН БЕЗ КРАЙ!!! Обичам те Наде!
1.Изпепеляващо
1.Изпепеляващо
Седях втренчена в невероятно красивото момче пред мен. За един дълъг миг, осмислих цялата ситуация, той беше невероятно красив, по – прекрасен от хора и вампири. Разбира се, нямаше сърце, което да тупти и кръв, която да циркулира. В един невероятен момент, си спомних за всички картини в къщи на един невероятно красив вампир, който ужасно приличаше на момчето пред мен, спомних си разказите на мама, за нейната прекрасна приятелка, моята леля, така я наричаше тя, за жената, на която съм ктъстена и така и не успях да опозная, заради ужасното ограничение на Волтури.
Спомних си също, как ми разказваше че тази моя леля Алекс, също е била бременна и че макар и да не знае, дали ще е момче или момиче, майка ми се надяваше да е здраво и нейната Алекс, да е родила безпроблемно. Така я наричаше „ Нейната Алекс „ . Бях заобичала тази жена, само, от спомените и разказите й. Бях виждала спомените й с нея, бях виждала, как е помогнала на майка ми, когато й е било най – трудно, още като човек. Макар и да бях виждала образа й в спомените на майка ми, си спомних за картините, защото това някак се отпечата повече в съзнанието ми, моите лични спомени, портретите й все още висяха на почти всяка стена в къщи. Майка ми, така и не преодоля раздялата със своята приятелка. Всъщност, тя винаги мислеше че е родила момиче, също, като нея и винаги ми говореше, как сме щели да станем приятелки, така както те са били.
Отнесена в мислите си се бях втренчила, прекалено в красивия Джейсън.
Любопитсвото пламна, като горски пожар. Искаше ми се, макар и за миг, да надникна в съзнанието му, нямаше да се изкушавам, да му говоря.
Хмм, май не само аз бях впечатлена.
ТОЙ!
Боже, прилича на Богиня. Толкова изящна, предизвикателно красива. Очите й, толкова прекрасни, смесица от най – нежното кафяво и зелено. Косите й, водопад, стелещ се по тънките и нежни рамене. Как ми се искаше да я докосна, само за миг да погаля съвършеното й тяло. Но щях да изглеждам, като идиот, току – що запознал се с нея, ще я докосвам. Какво ли беше тя? Беше по – красива от всеки вампир и човек, по – прекрасна от всяко същество. Дали не бе Богиня ? Или ангел, загубил се на земята ? Възможно ли е да има ангели и Богове, тук на земята, щом има вампири ? Не знаех, какво е това създание пред мен, но отчаяно исках да се докосна до нея, да вкуся от това прекрасно момиче, да усетя божествения й допир.
Какво ми ставаше, никога до сега не бях желал такива неща. Никога не бях изпитвал, такова желание. Какво беше тя, дали не ме привличаше с някакъв невидим магнит?
Стана ми неудобно, че слушах, така лични мисли. Но и изпитах невероятно удоволствие от мнението му. Искаше ми се да му кажа „ Да, красавецо, има нещо в мен, което неизменно те привлича. „ Но щеше да е грубо, да се намесвам така в мислите му. Бях спряла да надничам в главата му и може би, заради това се шокирах, когато той се приближи и бавно вдигна дясната си ръка, прокарвайки пръстите си по скулите ми.
Бързо надникнах в мислите му, въпреки че докосването му ме опияни, кожата му беше така нежна и топла срещу моята, докосването му по – леко и нежно от пърхащите крилца на пеперуда. Изпрати импулси по цялото ми тяло, всяка клетка в мен, макар и мъртва, потръпна от живота, който вля с допира си.
Толкова нежна и крехка. Така красива и така приканваща. Сгреших, сгреших че я докоснах, сега желанието да продължа и да не спирам, да я докосвам, да милвам по – меката и по – нежната от сатен кожа, е по – силно и всепоглъщащо от всякога. Сякаш беше наркотик, магнит по – силен от всеки друг. Но защо не се дърпаше ? Защо не ме е отблъснала все още ? Трябва да намеря сили, да спра, иначе ще я уплаша...
С мъка и усилие, изписано, дори и на лицето му, свали ръката си, която така копнеех, да не помръдва. Усмихна ми се извинително. Отвърнах му с усмивка пълна с нежност и зов, призив за още.
За момент се обърка, загледан в мен, с надеждата да разбере желанието ми, да не сбърка. Но внезапно погледна часовника си и аз, отново, любопитна надникнах в мислите му.
По дяволите, Мери ще ме чака.
Някаква ужасна тръпка премина през цялото ми тяло и прободе сърцето ми. Мери ? Коя е Мери ?
Нямах време, да му кажа, каквото и да е било, защото с последен изпълнен с неизречени желания, поглед, се обърнах и тръгнах на някъде.
Защо трябваше прекрасния син, на непознатата ми леля, да се запознава с мен. Да омагьосва така сърцето ми и после да ходи при Мери ?
Мери, която вече мразех, макар и да не познавах.
Човек ли е, или вампир?
Красива ли е или просто го е запленила с нещо ?
Умна ли е?
Специална ли е?
Въпросите не спираха, да прииждат, още и още на мъчителни вълни.
Обичаше ли я?
Ето това бе въпроса, който ме побъркваше.
2. Трудно решение
Не помръднах няколко минути, сядах там, опитвайки се да разгадая тайните на това прекрасно момче. Беше подло от моя страна, да надничам в мислите му, но той така или иначе, пак ме остави с десетки въпроси в
главата.
Споходи ме и една друга мисъл, трябваше да кажа на майка ми, тя щеше да полудее от щастие, нейната Алекс, в един град с нас.
Първия учебен ден, всъщност, не беше толкова притеснителен, колкото очаквах, по – скоро бих използвала „ паметен ‘’ , но това беше само заради
срещата ми с Джейсън. Нямах търпение, да се прибера и да съобщя радостната новина. Сетих се нещо, което сега не ми бе от полза, но ако се бях усетила, докато бях с него, можех да обърна внимание на това,
как изглежда въпросната Мери. Но не, аз бях толкова заслепена, от някакво чувство, което не разбирах, че дори и не помислих за това.
Времето делящо ме от прибирането ми вкъщи, най – после изтече. Излязох от пред главния вход на училището ми, чакайки майка ми да се появи. Беше точна, като по часовник, защото минутка, след като излязох тя се появи.
Усмихна ми се широко, а аз влязох и я целунах по бузата, нямах търпение, да й разкажа, цялото ми тяло тръпнеше.
- Мамо, никога, никога няма да повярваш, кого срещнах днес.
Тя ме погледна любопитно и повдигна вежда въпросително.
- Сина, на леля Алекс. – едвам прошепнах от вълнението.
Щом думите изкочиха от устата ми, майка ми замръзна, беше като статуя, неподвижна и безмълвна. Единствено емоциите препускащи по лицето й
показваха че е живо същество, е не съвсем живо, но все пак. Радостта бе като изсечена на ангелското й лице. Но секунди след това, се измести от
тревога и малко подир нея болка, болка, каквато бях виждала само в спомените й, болка, която се бях надявала никога да не видя, да изпитва.
- Какво има, мамо ?
-Али, слънчице, щом са тук, не можем да останем в града и ти не можеш да останеш в тази гимназия, разбери ме, миличка, в каква опасност ги
поставяме, в каква опастност ще си ти всеки ден, ако хората на Волтури разберат, че децата ни, на мен и на Алекс учат в едно училище, веднага ще нападнат, скъпа трябва да разбереш, аз изгарям от желание да видя
моята Алекс, боли ме ужасно че трябва да го направим, но не можем да чакаме, да се сближиш с момчето или ако не се е досетил още, да разбере коя си. Не можем да рискуваме, този път Волтури няма да се поколебаят.
-Но на мен не ми пука, дали ще съм в опастност, това не е от значение, искам да го опозная, мамо, искам да се запозная и с леля Алекс, няма ли начин да не заминаваме ? Той е прекрасен, мамо, толкова необикновен, не може да нямам никакъв шанс да го опозная.
Една красива, приютяваща в
себе си цветовете на дъгата, сълза се спусна по бузата на майка ми. Знаех, виждах, че тя не го желае, че не иска да си тръгва, сега когато бяхме толкова близо до нейната приятелка, тя е била всичко от което
прекрасната ми майка е имала нужда. Виждах, колко отчаяно желае да я види, колко копнее да я срещне отново, да види детето й, но нямаше избор, щом бе взела това трудно решение, значи нямахме шансове.
От моите очи също потече малко течно кристалче, породено от тъгата и болката по нещо изгубено, макар и да не съм го притежавала, тъга по това че няма да мога да се докосна до прекрасното момче. Ако не усещах все още изгарящия му допир, нямаше да повярвам, че не е мираж, че съзнанието ми не е изровило от най – скришните кътчета на сърцето ми
образа на прекрасния ангел. Ангела, чието сърце няма да имам шанса да докосна.
Осъзнаването на всичко това, за един болезнен момент ме зашемети. До сега тръпнех от вълнение, а сега осъзнавах че единствения ми шанс да бъда с някой, като мен, някой който да е роден, също като
мен, някой, когото ще чувствам много по – близък от всеки друг, единствения ми спасителен пояс, сега отплуваше навътре в бурното море, оставяйки ме да се давя в черните води. Щяхме да заминем и аз може би,
никога повече нямаше да го видя, поне не скоро, чудех се, не можеше ли Волтури, да бъдат убити, унищожени ? Мразех ги, толкова ги мразех, от дъното на душата си, това така силно чувство ме задушаваше, обсебваше
цялото ми същество, те ми отнемаха всичко, което исках. Мразех ги и защото отнемаха не само на мен, отнемаха прекрасната приятелка на мама и на леля Алис, тя също я обичаше, знаех го, макар и не така, както мама.
Не беше честно, не трябваше въобще да се запознавам с него, така само се измъчвах, сега когато знаех, какво можех да изживея, когато усещах, до колко прекрасно същество можех да се докосна, всичко просто се срути, всичките ми надежди, всичките неизречени желания,
биваха изгорени, изгорени от огъня на разочарованието, мислех че ще имам цялото време на света, да го опознавам, да опозная всяка една
частица от него, защото някак знаех, че щях, знаех че той щеше да ме допусне до себе си.
А най – лошото беше, че ми бе позволено, само,
да се докосна до това великолепие и след това, сякаш зъл демон, ми изтръгна бляновете, изгаряйки душата ми. Показано ми бе, какво можех да притежавам и ми бе отнето преди, дори и да опитам да го имам.
Майка ми вече паркираше пред къщата ни.
Нямах сили, да говоря с никого, исках само да се кача, да оправя багажа си и да чакам, да чакам в агония, за да се отдалеча от всичките ми шансове, да бъда щастлива.
Следва продължение!
Главата може би ще я пусна утре или понеделнк, понеже имам други фикове, които трябва да довърша :)))
И още един път НАДЕ ОБИЧАМ ТЕ!! МЕРСИ ЧЕ МИ ПОМОГНА ДА ГО ИЗМСЛЯ И ДА ПОДБЕРА ДОБРИ ДУМИ!
- Nadenceto22Новородено
Дата на рег. : 30.06.2010
Re: Бризът, който отвя самотата... Криеница!
Сря Юни 30, 2010 9:34 pm
Вали.. Вали!!
Тц, тц, тц!!
Фика ти е БОЖЕСТВЕН, а аз само ти помогнах да си оправиш грешките и изреченията, които бяха неясни!
Обичам те и хайде утре ще ти я редактирам и утре може да я пуснеш!! От мен да мине..
Тц, тц, тц!!
Фика ти е БОЖЕСТВЕН, а аз само ти помогнах да си оправиш грешките и изреченията, които бяха неясни!
Обичам те и хайде утре ще ти я редактирам и утре може да я пуснеш!! От мен да мине..
- sisityyy998Прохождащо
От : Plovdiv
Рожден ден : 03.06.1993
Години : 31
Дата на рег. : 17.06.2010
Сря Юни 30, 2010 9:54 pm
exxx отдавна не бях чела нещо подобно - това е върхът!!!
- ЦукиФен
Рожден ден : 14.02.1995
Дата на рег. : 20.02.2010
Сря Юни 30, 2010 10:09 pm
Последната част най- много ми допадна - раздялата. Фиуу май на мен само това ми харесва напоследък... та да се върнем на фика. Незнам защо, но на мен ми допадна доста с тази раздяла. (няма да спръЪъ да го повтарям май) тъъ още какво да кажа освен (вече всеизвестното) давай следващата глава.
Сря Юни 30, 2010 10:52 pm
3. Преместването
Събрах
багажа си и когато бях готова слязох с багажа си в хола. Там вече беше
цялото ми семейство чакайки ме. Всички бяха посърнали. Но най – вече се
виждаше нещастието в очите на Алис, мама и баща ми. Той предполагам,
чуваше мислите ми и разбираше, колко съм нещастна.
Не се притеснявай за мен, татко, ще се оправя.
Прошепнах му в съзнанието му. Погледна ме с измъчен поглед, усещаше, колко прозрачно е обещанието ми.
След
пет минути вече бяхме тръгнали и пътувахме към новото място, новия
град, в който ще живеем. Дори и не исках да го нарека свой дом. Бях ги
чула че говорят за някакъв град на име Порт Анджелис, не исках и да
знам, къде се намира, не ме интересуваше нищо, никога нямаше да
заобичам този град, мястото, което ми отне шанса да съм с моята
изгубена половинка.
За момент се вцепених от нарицателното. Моята
изгубена половинка ? Това ли беше мистериозния Джейсън, моята половинка
? Може би, беше така, той беше първият, който събуди такива чувства в
мен. Първият, който разпали такива желания в девическото ми съзнание.
Как исках да спра колата и да избягам, да бягам обратно към моята
липсваща половина, да бягам към нея, а не от нея.
* * *
След
часове мъчително пътуване навлязохме, намалявайки в значително по –
малко градче. Вече бях толкова далеч от него, не знаех къде точно се
намирахме, но усещах, колко се бях отдалечила от него. Дали и той
мислеше за мен, така, както аз мисля за него ? Дали той, щеше да страда
че съм изчезнала или обичаше Мери ?
Ето пак, мъчителните въпроси, не
ме оствяха. Чудех се, колко ли време ще изтрая без него, колко ли време
ще трябва на ранената ми душа, да посърне съвсем, на разцъфащото, до
сега цвете в душата ми, да залинее ?
Дори и не си направих труда, да огледам къщата пред която бяхме спрели. Просто взех куфарите си и попитах набързо майка ми.
- Мамо, коя стая е за мен ?
-
Която си избереш, миличка, разгледай ги и реши. – усмихна ми се мило,
но малко насилено, тя не бе по – малко нещастна от мен, даже напротив...
Целунах я нежно по бузата и тръгнах към къщата, към Ада, в който щях да се закотвя. Без него, без искрица надежда.
- Али, ще те запиша в гимназията. – подвикна баща ми.
Беше
ми все едно, дали ще ме запише или не, последните ми спомени от училище
бяха болезнени в момента и беше по – добре, да не мисля за това в
момента.
Избрах първата спалня, в която влязох. Имаше единично
правоъгълно легло, не че въобще ще ми потрябва. Едно малко бюро, до
прозореца, прилично голям гардероб и мек килим в синьо и жълто.
Оправих набързо багажа си, подредих дрехите ми в гардероба и легнах отчаяно на леглото. Какво щях да правя цяла нощ ?
Не ми се ходеше до долу и за това попитах майка ми в съзнанието й.
Мамо, носиш ли някакви книги ?
Тя се сепна малко, не винаги нахлувах така в съзнанието й, но все пак след малко отговори.
След малко ще ти кача няколко, съкровище.
Усмихнах
се на любящия й тон. Имах семейство, което ме обичаше, толкова много,
единственото, което помрачаваше щастието ми беше липсата на онова
прекрасно момче. Но го помрачаваше, като огромен, непроницаем облак,
надвиснал над мен, досущ като облаците, които ображдаха небето на това
забутано градче. Почувствах се още по – подтисната от цялата
обстановка, в душата ми и извън нея.
Майка ми се качи и целувайки ме по челото, ми даде книгите.
Взех една, първата която ми попадна пред погледа и зачетох, опитах да избягам от този дълъг, безкраен ден.
Минаха две ужасно дълги и мъчителни седмици.
Всеки
ден, мисълта, че това ще са поредните дълги 24 часа без него ме убиваше
лек по лек. Не знам, как точно се пристрастих така към него, без да го
познавам, без да съм била с него, просто се чувствах безвъзвратно
влюбена в този странно, привлекателен вампир. Привличаше ме и душата му
и тялото му, като магнит, както той самият се бе изразил за мен. Добре
че имахме такава памет и можех винаги да си припомня нежния му допир,
така желан сега, така бленуван вече, тогава не осъзнавах, колко
безценнен и единствен е този момент, това докосване.
Днес бе
поредният отчайващ ден. Всички в училище бяха много мили, но разбира
се, това се дължеше на магнетизма и външния ми вид. Бях се запознала с
едно момиче на име Анабел, но нямах сили, да завързвам приятелства с
хора, макар че изглеждаше много добро момиче и я харесвах до някъде.
Училището мина, изнервящо бавно, за вампир, като мен, който разполага с цялото време на света, до когато издържи, разбира се.
Пибрах се, както винаги и легнах да чета. Странно, домашния телефон позвъня.
Някой вдигна и след секунди чух гласа на леля Алис.
- Али, скъпа, Ани те търси.
Неохотно станах от леглото и пробягах за секунди пътя до телефона.
„ Ало ? ‘’
„
Ало, Али, здравей ‘’ – прозвуча ентусиазирания глас на Ани, какво ли
имаше, че ми звъни вкъщи? Дори и не помнех, че й бях дала номера.
„ Ани, да не се е случило нещо? ’’ – малко се притесних.
„
Нее, Али, исках да те питам, тази вечер с Том, ще ходим в един бар,
искаш ли да дойдеш с нас, да се разведриш малко, моля те ? ‘’
Помислих
за момент. В началото бях готова веднага да й откажа, но после си казах
„ Какво толкова, току – виж, съм успяла да се разсея малко ... ‘’
„ Хмм, в колко часа? ‘’
Мисля че чух, как заподскача при отговора ми.
„
В 19:30 Том, ще ме вземе от нас и ще минем и през вас, чакай ни към
19:45 и Али, мерси много, виждам че не си в настроение за такива неща,
това значи много за мен! ‘’
В гласа й се долавяше само искреност, наистина я харесвах, не беше изкуствена, както повечето хора.
„ Ще се радвам да се разсея малко, Ани, не се притеснявай, ще те чакам ‘’ – казах й аз.
„ До после ‘’
- До после. – прошепнах на сигнала, който вече известяваше за прекъснатото обаждане.
Е, явно щях, да опитам да се разсея тази вечер.
Качих се към стаята си, чудейки се за първи път от седмици, какво да облека и как да оформя косата си.
- Алииис. – повиках я.
Дребничката
ми леля, която в интерес на истината изглеждаше по – малка и от мен,
дотърча на секундата, ухилена до ушите, бях забравила че тя вече знае
отлично, за какво я виках.
Потънах в гардероба заедно с нея припкаща
насам – натам, личеше й голямото вълнение от факта че най – после, ще
правя нещо различно.
4. Барът
След
два часа, избиране на тоалет и оформяне на прическа бях готова. Алис бе
настояла, даже, щом ще ходя в бар, да ми сложи и малко грим. Беше
прокарала по една линия черен молив и ме накара да сложа малко червило.
Когато се погледнах в огледалото се замислих, как ли ще реагират майка
ми и баща ми на вида ми. Освен грима, косата ми бе наполовина захваната
с фиби, непокорни кичури падаха от различни места. Роклята, която Алис
избра беше тъмно синя, която стигаше педя над коленете ми. Обувките
бяха черни, както и чантичката ми.
Погледнах красавицата в
огледалото, колкото и самовлюбено да звучеше, но разбирах притеснението
на родителите ми. Бях по – красива от все вампир. А сега тази рокличка
очертаваше по изключително съблазнителен и предизвикателен начин тялото
ми. Беше с V образно деколте, чийто край стигаше малко под гърдите ми,
загатвайки леко, извивките им. Красив сафир се спускаше, на нежна
сребърна верижка, стигайки малко над края на деколтето.
Погледнах часовника, вече беше 19:40. Е, оставаше ми само да чакам.
Внезапно един любопитен въпрос, се завъртя в главата ми.
- Лельо, мога ли да пия алкохол ?
Щом чу въпроса ми, леля Алис започна да се смее, гласчето й озвучаваше цялата къща.
-Ахх, ти, непослушнице. Майка ти, ако чуе, какво питаш, лошо ще й стане,
та ти си само на 7 . – последва още една доза смях. – Хмм, не съм се
замисляла по този въпрос, чакай да видя, какъв ще е резултата.
Тя затвори очи и за момент се концентрира в бъдещето. Не исках разрешение,
просто нямаше да е особенно удобно, ако отпия от нещо и след секунди го
изплюя отвратена.
След малко, отвори очи и се засмя още по – силно, ако това, въобще, е възможно.
-Ха – ха, малката ми алкохоличка, струва ми се, че ще го понесеш, но моля те, само не казвай на Кари, че сме говорили за това, тя така или иначе няма да разбере. – каза през смях тя. – И гледай да не мислиш за
това пред Едуард, знаеш какви са бащите, дори и да са на 17 . – разсмя се отново, Божее, какво й ставаше днес, явно доста се е разведрила от
това че ще излизам и че исках помоща й за дрехите.
Докато говорехме,
явно бяха минали петте минути. От улицата се чу клаксон. Усмихнах се на
любимата ми леля и я целунах по бузата с думите.
- Чао, лельо, ще се видим по – късно. – затичах се надолу.
-
Ооо, Али, няма ли да отвикнеш, да ме наричаш „ лельо “ още съм млада. –
този път и двете се разсмяхме гръмогласно, на думите й.
Пред къщата
ме чакаше някакъв фиат, не бях особенно веща, когато ставаше на въпрос
за марки и модели коли. Ани и Том, ме чакаха в колата.
Ани ми помаха усмихната и отвори една от задните врати.
- Хайде, Али, скачай в колата.
Усмихнах им се и влязох в колата с въпроса.
- Е, къде ще ме водите ?
- Амии, бара се казва „ Хипнотик “ , не е нищо особенно, но се надявам, да ти хареса.
Кимнах
малко вяло, и аз се надявах да ми хареса, въпреки че мисълта за
Джейсън, не ми излизаше от главата. По пътя към бара, в колата беше
необичайно тихо, очудих се, попринцип Ани, беше доста разговорлива. По
едно време преди да стигнем ми подшушна закачливо.
- Али, нямам думи, страхотна си, малко ме комплексираш. – усмихна се тя.
Засмях
се на думите й, не защото бях поласкана, просто бях свикнала да го
чувам и вече ми беше по – скоро смешно, отколкото хубаво.
Вече бяхме стигнали до бара и Том паркираше колата. Ани ме хвана за ръката и тримата тръгнахме към входа.
- Дано, да нямаме проблеми при влизането. – промърмори си Ани.
На входа имаше две горили, три пъти по – големи от мен. Отново ми стана
смешно при мисълта че всъщност бяха на един мой удар живот.
Е, явно притесненията на Ани са напразни, защото когато ме видяха, очите
им се изцъклиха, шарещи по цялото ми тяло и лице, сякаш дори и не
забелязаха че все пак влизаме в заведението. Това ми напомни на един
спомен на майка ми, за едно казино и един обир. Нямаше как да не се
засмея на иронията. Ани се поотпусна щом влязохме и също се засмя с
мен, въпреки че не знаеше, на какво се смея, може би при нея бе просто облекчение.
Насочихме се към едно сепаре с удобни меки дивани. Беше приятно светлината беше приглушена, неонова. Седнахме, аз до Ани и Том
до нея. Това малко ми намирисваше, бях забелязала и как я гледа в
колата... Е, това си беше тяхна работа, но се радвах, струваше ми се че и тя го харесва.
Дойде сервитьорката, за да вземе поръчката ни.
Ани си поръча мартини, за това реших и аз да си взема същото, въобще не
знаех, какъв вкус има или какво представлява, е явно бе женско питие.
Том поръча, за себе си, уиски. Даа, за това, поне, знаех че си е мъжки алкохол.
След по – малко от 5 минути, усмихнатото момиче се върна с напитките ни. Ани вдигна чашата си и ми се усмихна, викайки.
- Наздраве!
Чукнах леко чашата си в нейната и й отговорих със същото. Е, дойде момента на истината, дали Алис не се беше изгаврила с мен ?
Отпих малка глътка и останах шокирана. Вкусът, въобще, не беше ужасен, както
си го представях. Беше доста сладко, но странно, може би, защото бях
вампир, долавях спирта много ясно и все пак ми харесваше, сладникавия и
същевременно спиртов вкус. Ама че вампир бях аз, не бях чувала, за
други, които пият алкохол.
Удивявайки се на питието, не бях забелязала, че Ани беше извадила кутия цигари на масата и вече палеше една.
Хмм, зачудих се, какво ли ще е усещането ?
- Ани, може ли да запаля една цигара ?
Тя се ухили и ми побутна кутията. Бях малко очудена, от факта, че пуши, не
я бях виждала никога, в училище или след това. Но това си имаше
обяснение, като се има предвид факта, че непрекъснато мисля за някого,
който е доста далеч от тук. Вече ме беше страх, дори, да си помислям
името му, болеше ме, от липсата.
Запалих цигарата и дръпнах предпазливо.
Ха, наистина бях повредена. Димът ми се стори, странно привлекателен.
Въпреки че усещах как минава по трахеята ми и влиза в дробовете ми, ми
хареса. Имаше нещо странно в него, малко ме замая, но ми хареса.
Възможно ли бе, цигарите да имат ефект и върху вампири ?
Е, аз бях по специален вампир, но все пак, алкохола, цигарите ...
- Е, Али, харесва ли ти тук ? – усмихнато попита Ани.
Кимнах
й ухилена и вдигнах чашата си, отпивайки доста по – голяма глътка. В интерес на истината, наистина ми харесваше, музиката беше хубава,
пускаха предимно ретро още от 80- те и 90- те години. Но не бяха
досадни балади, а диско ретро, макар и да бяха еднотипни песните ми
харесваха, имаше доста от тях, които можеха да се впишат в графата ми с любими.
След около два часа, три мартинита, 10 – тина цигари и
множество любими песни, вече усещах замайване, не само от цигарите.
Прииска ми се да стана и да танцувам, тялото ми сякаш само ме дърпаше
към дансинга, на който вече имаше не един човек. Погледнах Ани
умолително и й посочих дансинга.
Тя се изчерви леко и хвърли един
бърз поглед към Том. Наведе се към него и му подшушна, не достатъчно
тихо за чувствителния ми слух.
- Искаш ли да тануцваме. – усмихна му се дяволито.
Сърцето му започна да препуска с темповете на препускащо жребче. Гледаше я с
неподправено желание. Усмиха й се в отговор и стана, хващайки я за ръката.
Чет Юли 01, 2010 4:50 pm
5та глава!
Щом станах, тялото ми сякаш само затанцува своя танц. Съзнавах че съм много по – прилвекателна от всички момичета в клуба и че танцувам много по – изящно от всеки тук, но сега не ме интересуваше, а и не се страхувах от никого.
Усещах десетките погледи, вперени в тялото ми. Но имаше един, който някак се открояваше от другите. Един толкова познат поглед, но ми беше трудно да определя, от къде го познавах. Един поглед, който ме изпиваше, по – силно от всеки в този клуб. Любопитството ми пламна и заради желанието в този човек, и заради странното чувство че ми е познат. Завъртях се, шарейки с очи сред многобройните клиенти на заведението.
И ето, погледа ми попадна на Него. Как бе възможно това ? Сънувах ли ? Можеха ли вампирите да халюцинират ? Толкова ли копнеех да го видя, че вече създавах измислени образи ?
Но знаех, че не халюцинирам, че не мога, знаех че това е истина и пред мен седи прекрасният, неузнаваемо красив, ангела, Джейсън. Погледа ми се сключи с неговия, така изпълнен с неизречени и незадоволени желания.
Краката ми сякаш сами се задвижиха към него, но посредата на дансинга, една мисъл ме прониза, като нажежено до бяло желязо. Едни думи се повториха, като ужасяващо проклятие „ Не трябва да ги поставяме в опастност “. Не исках, заради егоизма ми, той да е в опастност.
Взех решение, най – трудното и мъчително решение, в краткия ми 7 годишен живот. Трябваше да си тръгна, ако сега не го направех, щеше да стане прекалено късно.
Стрелнах се, с невидима за човешкото око бързина, спрях за секунда до Ани и й прошепнах.
- Ани, тръгвам, не се притеснявай за мен.
Тя се изненада и преди да успее да каже нещо, аз продължих с дивия си бяг, навън. Охраната дори и не забеляза, че нещо минава покрай нея.
Щом излязох извън заведението се затичах с всички сили, по безлюдните улички.
Той, обаче, беше по – бърз от мен. Усетих божествения му аромат, точно преди да ме хване нежно за раменете и да ме обърне към него. Погледнах в тъмните му, пълни със страст очи. Давех се в красотата им, губех се в дълбочината им.
Не дочака, да кажа, каквото и да е било, притисна ме в стената на една сграда, погали лицето ми, също толкова нежно, както предишния път и бавно докосна кадифено меките си устни до моите.
В началото бях шокирана, но веднага щом ме докосна, всички мисли се изпариха от главата ми. Този магически допир изпрати вълни на чисто удоволствие и възбуда по цялото ми тяло. Не беше толкова нежна и романтична целувка, колкото страстна, жадна. Дъхът му, горещ ме погали, толкова нежно, колкото и леките му пръсти преди това. Вкусът му бе опиат за съзнанието ми, толкова сладък, породи нови вълни, каращи цялото ми тяло да тръпне от нетърпение, желание, страст, любов, възбуда. Дъхът ми се забърза, излизайки на пресекулки. Увих краката си около прекрасно оформеното му тяло. Ръцете му пропълзяха по гърбът ми, притискайки ме към него. Отдели устните си от моите, така жадни, търсещи, да вкусят още и още, от този, така силен опиат, като най – изкушаващия наркотик, съществуващ някога.
Започна да целува врата ми, с нежни целувки, понякога прерастнали в лека захапка. Подлудяваше ме, цялата тръпнех, конвулсии на удоволствие разтърсваха тялото ми. Чувствах се така цяла в ръцете му. Странно бе, как единственото, което си бяхме казали до сега бе имената ни и думите му, че майка му носи моето име, или по – точно аз нося нейното. Трябваше да му кажа нещо, а и осъзнах че това, което правя не е правилно, че не трябва да го целувам, въобще, не трябва да съм близо до него.
- Джейсън, спри. – едвам прошепнах аз.
Той замръзна и бавно вдигна поглед към мен, пленявайки ме с омагьосващите си очи. Приближи се към лицето ми и прошепна в ухото ми.
- Какво лошо направих, принцесо ? – гласът му бе така нежен, бях забравила прекрасния тембър. Нарицателното бе казано с безкрайна любов и топлота, благоговение и възхищение, сякаш наистина бях неговата принцеса.
- Моля те, пусни ме.
Очите му се изпълниха с тъга, но все пак, мъчително бавно свали ръцете си от тялото ми, милвайки за последно бузата ми. Отдръпна се бавно назад, погледа му задавше всички неизречени въпроси. Страх ме беше, дори, да погледна в съзнанието му, страх ме беше от болката, която му причиних с тези думи, но бях обещала, трябваше да го предпазя, нищо че ме е последвал, нищо че тази целувка каза много повече от всяко слово, нищо че го желаех безкрайно много, че бях влюбена безгранично, аз трябваше да избягам, да го опазя.
Погалих лицето му, прокарах пръсти по чертите на божеството пред мен. Така нежен и красив, отвътре и отвън. Сега ме болеше много повече, нямах силите да си тръгна, нямах силите да се отделя, желанието ми да остана бе по – силно от всичко.
Или, може би, имаше нещо по – силно ?
Дали стремежа ми, да го спася, е по – силен ?
Е, сега бе времето да разбера. Поставих за последно, пръста си на устните му, в знак, да замълчи и се обърнах, бягайки, бягайки към Ада, бягайки към моето проклятие, проклятието да живея без него. Моята изгубена половина, сега когато бях с него се почувствах толкова цяла, изпълнена с безброй чувства и всичките прекрасни. Той ме обогатяваше, даваше ми шанса да изпитам всичко. А аз бягах, бягах от него за пореден път, бягах от ангела и от Рая, връщайки се към адските огньове.
Възможно ли бе, да се влюбя така ?
И не само да се влюбя, възможно ли е да е такава неизменна част от мен, да е станал такъв, за толкова малко време ?
Бягах, а кристалните сълзи маркираха пътя ми, като кървави капки, потекли от сърцето ми. Не можех да повярвам че намерих силите, че успях да си тръгна.
Влетях в къщата, без да спирам, не исках да говоря с никого. Баща ми щеше да прочете мислите ми и да разбере всичко. Знаех и какво ще решат, затова започнах мълчаливо да събирам дрехите си, ридаейки тихичко.
Защо трябваше да преживявам това ?
И най – мъчителното от всичко е, че не той си тръгна, не някой друг го отне от мен, а аз избягах, избягах от топлите му прегръдки, оставих тъжните очи да си задават хиляди въпроси. Оставих смъдящите ръце, чакайки да ме приютят в прегръдката си. Оставих го, сам и наранен, макар и да беше заради безопасността му, болката ме разкъсваше отвътре. С удивление забелязах че сълзите, които текат от очите ми са червени, наистина, сякаш кървави. Сега наистина отразяваха душата ми, разкъсана и кървяща.
Смътно чух разговора на семейството ми, но успях да откроя нещата, които ме интересуваха.
Бях познала, отново се местим.
Мълчаливо слязох с багажа си в хола и бавно поех към колата. Прибрах куфара си в багажника и седнах в колата, чакайки да се запътя, към следващия кръг на Ада, към следващото ми мъчение.
Какво нещо бе живота, винаги толкова непридвидлив, но рядко щастлив ...
Винаги изпълнен с болка, но и с малки моменти на щастие, които да ти дават надежда, надежда, която в повечето пъти е лъжлива, но все пак надежда, всеки има нужда от нея, нали ?
Щом станах, тялото ми сякаш само затанцува своя танц. Съзнавах че съм много по – прилвекателна от всички момичета в клуба и че танцувам много по – изящно от всеки тук, но сега не ме интересуваше, а и не се страхувах от никого.
Усещах десетките погледи, вперени в тялото ми. Но имаше един, който някак се открояваше от другите. Един толкова познат поглед, но ми беше трудно да определя, от къде го познавах. Един поглед, който ме изпиваше, по – силно от всеки в този клуб. Любопитството ми пламна и заради желанието в този човек, и заради странното чувство че ми е познат. Завъртях се, шарейки с очи сред многобройните клиенти на заведението.
И ето, погледа ми попадна на Него. Как бе възможно това ? Сънувах ли ? Можеха ли вампирите да халюцинират ? Толкова ли копнеех да го видя, че вече създавах измислени образи ?
Но знаех, че не халюцинирам, че не мога, знаех че това е истина и пред мен седи прекрасният, неузнаваемо красив, ангела, Джейсън. Погледа ми се сключи с неговия, така изпълнен с неизречени и незадоволени желания.
Краката ми сякаш сами се задвижиха към него, но посредата на дансинга, една мисъл ме прониза, като нажежено до бяло желязо. Едни думи се повториха, като ужасяващо проклятие „ Не трябва да ги поставяме в опастност “. Не исках, заради егоизма ми, той да е в опастност.
Взех решение, най – трудното и мъчително решение, в краткия ми 7 годишен живот. Трябваше да си тръгна, ако сега не го направех, щеше да стане прекалено късно.
Стрелнах се, с невидима за човешкото око бързина, спрях за секунда до Ани и й прошепнах.
- Ани, тръгвам, не се притеснявай за мен.
Тя се изненада и преди да успее да каже нещо, аз продължих с дивия си бяг, навън. Охраната дори и не забеляза, че нещо минава покрай нея.
Щом излязох извън заведението се затичах с всички сили, по безлюдните улички.
Той, обаче, беше по – бърз от мен. Усетих божествения му аромат, точно преди да ме хване нежно за раменете и да ме обърне към него. Погледнах в тъмните му, пълни със страст очи. Давех се в красотата им, губех се в дълбочината им.
Не дочака, да кажа, каквото и да е било, притисна ме в стената на една сграда, погали лицето ми, също толкова нежно, както предишния път и бавно докосна кадифено меките си устни до моите.
В началото бях шокирана, но веднага щом ме докосна, всички мисли се изпариха от главата ми. Този магически допир изпрати вълни на чисто удоволствие и възбуда по цялото ми тяло. Не беше толкова нежна и романтична целувка, колкото страстна, жадна. Дъхът му, горещ ме погали, толкова нежно, колкото и леките му пръсти преди това. Вкусът му бе опиат за съзнанието ми, толкова сладък, породи нови вълни, каращи цялото ми тяло да тръпне от нетърпение, желание, страст, любов, възбуда. Дъхът ми се забърза, излизайки на пресекулки. Увих краката си около прекрасно оформеното му тяло. Ръцете му пропълзяха по гърбът ми, притискайки ме към него. Отдели устните си от моите, така жадни, търсещи, да вкусят още и още, от този, така силен опиат, като най – изкушаващия наркотик, съществуващ някога.
Започна да целува врата ми, с нежни целувки, понякога прерастнали в лека захапка. Подлудяваше ме, цялата тръпнех, конвулсии на удоволствие разтърсваха тялото ми. Чувствах се така цяла в ръцете му. Странно бе, как единственото, което си бяхме казали до сега бе имената ни и думите му, че майка му носи моето име, или по – точно аз нося нейното. Трябваше да му кажа нещо, а и осъзнах че това, което правя не е правилно, че не трябва да го целувам, въобще, не трябва да съм близо до него.
- Джейсън, спри. – едвам прошепнах аз.
Той замръзна и бавно вдигна поглед към мен, пленявайки ме с омагьосващите си очи. Приближи се към лицето ми и прошепна в ухото ми.
- Какво лошо направих, принцесо ? – гласът му бе така нежен, бях забравила прекрасния тембър. Нарицателното бе казано с безкрайна любов и топлота, благоговение и възхищение, сякаш наистина бях неговата принцеса.
- Моля те, пусни ме.
Очите му се изпълниха с тъга, но все пак, мъчително бавно свали ръцете си от тялото ми, милвайки за последно бузата ми. Отдръпна се бавно назад, погледа му задавше всички неизречени въпроси. Страх ме беше, дори, да погледна в съзнанието му, страх ме беше от болката, която му причиних с тези думи, но бях обещала, трябваше да го предпазя, нищо че ме е последвал, нищо че тази целувка каза много повече от всяко слово, нищо че го желаех безкрайно много, че бях влюбена безгранично, аз трябваше да избягам, да го опазя.
Погалих лицето му, прокарах пръсти по чертите на божеството пред мен. Така нежен и красив, отвътре и отвън. Сега ме болеше много повече, нямах силите да си тръгна, нямах силите да се отделя, желанието ми да остана бе по – силно от всичко.
Или, може би, имаше нещо по – силно ?
Дали стремежа ми, да го спася, е по – силен ?
Е, сега бе времето да разбера. Поставих за последно, пръста си на устните му, в знак, да замълчи и се обърнах, бягайки, бягайки към Ада, бягайки към моето проклятие, проклятието да живея без него. Моята изгубена половина, сега когато бях с него се почувствах толкова цяла, изпълнена с безброй чувства и всичките прекрасни. Той ме обогатяваше, даваше ми шанса да изпитам всичко. А аз бягах, бягах от него за пореден път, бягах от ангела и от Рая, връщайки се към адските огньове.
Възможно ли бе, да се влюбя така ?
И не само да се влюбя, възможно ли е да е такава неизменна част от мен, да е станал такъв, за толкова малко време ?
Бягах, а кристалните сълзи маркираха пътя ми, като кървави капки, потекли от сърцето ми. Не можех да повярвам че намерих силите, че успях да си тръгна.
Влетях в къщата, без да спирам, не исках да говоря с никого. Баща ми щеше да прочете мислите ми и да разбере всичко. Знаех и какво ще решат, затова започнах мълчаливо да събирам дрехите си, ридаейки тихичко.
Защо трябваше да преживявам това ?
И най – мъчителното от всичко е, че не той си тръгна, не някой друг го отне от мен, а аз избягах, избягах от топлите му прегръдки, оставих тъжните очи да си задават хиляди въпроси. Оставих смъдящите ръце, чакайки да ме приютят в прегръдката си. Оставих го, сам и наранен, макар и да беше заради безопасността му, болката ме разкъсваше отвътре. С удивление забелязах че сълзите, които текат от очите ми са червени, наистина, сякаш кървави. Сега наистина отразяваха душата ми, разкъсана и кървяща.
Смътно чух разговора на семейството ми, но успях да откроя нещата, които ме интересуваха.
Бях познала, отново се местим.
Мълчаливо слязох с багажа си в хола и бавно поех към колата. Прибрах куфара си в багажника и седнах в колата, чакайки да се запътя, към следващия кръг на Ада, към следващото ми мъчение.
Какво нещо бе живота, винаги толкова непридвидлив, но рядко щастлив ...
Винаги изпълнен с болка, но и с малки моменти на щастие, които да ти дават надежда, надежда, която в повечето пъти е лъжлива, но все пак надежда, всеки има нужда от нея, нали ?