Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week
No user

Go down
Koni_chan
Koni_chan
Развиващ се
Развиващ се
Female
От : Някъде,където няма да ме намериш
Рожден ден : 29.11.1999
Години : 24
Дата на рег. : 01.02.2010

red Различно момиче с различни мечти

Пон Юли 19, 2010 4:43 pm
Това е новия ми фик.Старата тема я оставям на произвола на съдбата или с други думи-някой от модовете или админите да я изтрие.Сега ще пусна предговора,а главата ще я пусна,когато я напиша.
Към тези,които писаха коментари с критики за първия ми фик:Надявам се сега писането ми да се е подобрило,поне малко.
Та,ето предговора:

Различно момиче с различни мечти .Това съм аз-Нериса Хатауей .
В училище винаги съм била много по - различна от заобикалящите ме там .Родителите ми са въшливи от пари ,но въпреки това никой не иска да дружи с мен ,освен едно момиче - Роузмари Хоук,накратко Роуз.Тя е най-добрата ми приятелка сега и завинаги .Както казах ,винаги съм била различна и сега ще разберете защо .
Аз съм човек ,но необикновен човек.Много по - красива съм от другите ,дори и от Мис Вселена.Имам гъста ,начупена на едри вълни ,преливаща в черно, тъмно-кестеняво и светло - кестеняво коса .Очите ми са странна ,но красива смесица от синьо ,сиво и зелено.Кожата ми е бледа и студена ,но мека като коприна на допир .Тялото ми е меко казано съвършено .Слаба съм , но не прекалено слаба.Доста съм висока за възрастта си – 1 .70 . А пък жестовете ми са елегантни,грациозни ,резки и самоуверени ,а походката ми е същата.Това е едното нещо ,което е странно в мен.Другото странно е ,че имам невиждани способности.Аз контролирам четирите природни стихии –въздух ,огън ,вода и земя ,а също така притежавам и други дарби – Хипноза, Лечение ,Четене на мисли ,Натрапване на мисли ,Блокиране на мисли и Телекинеза .В тази история ,Вие ще прочетете за живота ми изпълнен с необикновени приключения .

Първа глава ще я пусна през тази седмица.
П.П. Знам,че някои знаци не са поставени правилно но просто така стана,докато го писах.И да,знам,че след предговор се пуска първа глава,но като не съм я измислила,нямате право да ме критикувате за това.
Hermi
Hermi
Състезател
Състезател
Female
От : Стола пред компютъра.
Рожден ден : 01.03.1996
Години : 28
Дата на рег. : 14.12.2009

red Re: Различно момиче с различни мечти

Пон Юли 19, 2010 5:21 pm
Така, адски странен избор на пролог. По принцип нямаше да е лошо да го напишеш от 30то лице и да е мааааааалко по- дъло. Ъм чесно казано имаш много да се опражнявш записането на пролог. Това не става за тази роля. Не виждам в какво мислиш а привлечеш читатели чрез това, защото точно това е функцията на пролога. Описание от 1-во лице, ем 99 от 100 фика започват така. Оригинално е, признавам, макар че тази комбинация ми се вижда леко натрупана, но какво пък, колкото повече- толкова повече. :Д Въпреки това, следващия път не пиши само за виншния вид, защото това не се смята за описание, в предположение че под описание всеки си мисли очи, коса, ръце, крака, гърди, възраст, училище и най- добри приятели. Плоско е. Иначе ще го следя, не се обиждай, просто прекалено мнго неща почват така, но спец силите малко разнообразиха нещата. Е, чакаме.
onyx&pink
onyx&pink
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 30
Дата на рег. : 13.01.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Пон Юли 19, 2010 6:14 pm
Ето кой още е чел "Академия за вампири" / най - вече Хд / и "Училище за вампири" Хд
Имам чувството, че си искала да напишеш името на главната ти героиня Роуз Хатауей, обаче понеже не пишеш по "Академия за вампири" и да не стават излишни караници си го променила на Нериса. Роуз обаче си я включила макар и с друга фамилия. Няма лошо.
Но в изброяването на способностите на героинята си си се увякла малко. Че била най - красивата, съваршената, по - хубава и от мис Свят, че и отговре на т'ва всички възможни способности на Земята си ги тапосала пак на нея. Ами за Роуз какво остава?
Още нещо - слага се интервал след всески препинателен знак.
Пролога ти е различен - в 1 лице. Обаче пак се говори за това прословуто училище. Става вече банално.
От това, което си написала разбирам, че искаш да акцентираш сАмо върху Нериса. Горките останали герои! Щом като Нериса е абсолютната красавица и момичето със силите, за тях не остана нищичко Хд Не им завиждам Хд
Емииии давай и другите глави. Не гарантирам, че ще следя фика, защото просто е бъкано вече с фикове, но може да прочитам по някоя друга глава от време на време :)
Koni_chan
Koni_chan
Развиващ се
Развиващ се
Female

Пон Юли 19, 2010 8:07 pm
Всъщност,не съм чела Академия за вампири,а само Училище за вампири.За Роуз няма нищо,защото тя е само второстепенна героиня,историята не се върти около нея.Ами,какво да направя,обичам героините ми да са съвършенни.
gabimoli
gabimoli
Учaщ се
Учaщ се
Female
От : plovdiv
Рожден ден : 05.02.1997
Години : 27
Дата на рег. : 05.12.2009

Пон Юли 19, 2010 8:52 pm
Ами за сега ми се струва интересно и да доста си поокрасила Нериса xD. Грешки не видях и ще следя фика, мисля че има бъдеще. Различно момиче с различни мечти 787605
Koni_chan
Koni_chan
Развиващ се
Развиващ се
Female

Пон Юли 19, 2010 9:10 pm
Искам да кажа,че започнах да пиша първа глава и може би утре или други ден,или пък може би по-късно ще я довърша и ще я пусна.
beshi
beshi
Прохождащо
Прохождащо
Female
Рожден ден : 13.06.1991
Години : 33
Дата на рег. : 16.01.2010

Съб Юли 24, 2010 10:19 pm
На това пролог ли му викаш? Погледни хората какви неща пишат.

1. Претъпкано е с грешки.
2. Твърде е късо.
3. Имам чувството, че е нещо копи-пейст от "Академия за вампири" и др. вампирски книги.
4. Твърде много дарби си дала на главната героиня. Ами за другите?

Ще погледна и първа глава.
Sponsored content

Върнете се в началото
Similar topics
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите