- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
От : Korea
Дата на рег. : 10.05.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Kaichou wa maid-sama, Inuyasha, Inu x Boku SS
Destiny { Игра на Съдбата }
Вто Юли 20, 2010 6:55 pm
Очаквайте скоро новият ми проект - Destiny.
Eдна история събрала мистерия, убийства, тайни и едно момиче, на което предстои да узнае една ужасяваща тайна. Разбира се, за къде е един фик без малка доза романтика, преливаща често в еротика.
Eдна история събрала мистерия, убийства, тайни и едно момиче, на което предстои да узнае една ужасяваща тайна. Разбира се, за къде е един фик без малка доза романтика, преливаща често в еротика.
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Re: Destiny { Игра на Съдбата }
Сря Юли 21, 2010 4:21 pm
Глава Nо.1
Началото
Началото
Ще се опитам да представя живота си така,че да го видите през моите очи! Така,че да усетите радостите ми (или поне това,което е останало от тях) и болката ми.
Какво мога да кажа?! Това беше просто една от всичките нощи в моя живот… Или може би ще е по-добре, ако първо представя себе си?!
Казвам се Destiny. Имам дълга, тъмно руса коса и съм зеленоока. На ръст не съм много висока, но не съм и ниска. Зависи как ви звучат 158 см. Мислех си, че в краткият си, мижав живот съм преживяла много, и според мен предостатъчно, мъка и болка. При мен явно има от всичко по много. Как да обясня какво имам предвид?! За нормално момиче на 16 години се чувствам доста странно напоследък! Случват ми се странни и необясними неща. И лошото е, че се случват доста често и не мога да ги предотвратя. Но всичко започна миналата вечер.
Просто не издържах и трябваше, трябваше да изляза от вкъщи! Щях да полудея. Не можех да си намеря място и единственият начин да се откъсна от напрежението беше бягството. Грабнах ключовете и мп3 си и излязох. Пуснах си я и се наслаждавах на приятната музика. Боже, няма нищо друго, което да ме успокои така, както музиката и една такава прекрасна нощ. О,супер! Навън беше тихо и спокойно. Тъмно, леко зловещо, но по някаква непонятна за мен причина, това ми харесваше. Беше идеалната нощ. Тиха хладна и както казах малко зловеща. Защо ли ? Първо - облаци ту скриваха, ту оголваха луната. Второ – беше пълнолуние. Изведнъж чух стряскащ шум. Идваше от един контейнер за боклук. Явно шумът е бил доста силен, щом успях да го чуя през слушалките. Ха, ама това е само котка. Черна котка. И ето това бяха идеалните условия да се случи нещо нетипично. И сигурно щеше. Приближих се към нея и исках да я видя, но видът й ме стресна. Изглеждаше така сякаш е видяла призрак или нещо по – страшно. Трябва да ви призная, приличаше на самия дявол дошъл от Ада. >>> https://2img.net/h/i795.photobucket.com/albums/yy237/Pressfan/scarycat.jpg
Протегнах врата си, за да видя от какво толкова се е уплашила. Тогава пред мен видях привидно нормален мъж на около 17. Казах :
- Здравей. Явно не си особен любимец на котките. – и направих широка усмивка
- Не се случва за първи път. – той се усмихна и из под устните му се показа редица чисто бели и перфектно подредени зъби. Кучешките му зъби ми се сториха малко по – дълги от нормалното, но веднага си промених мнението. Казах си, че сигурно мъглата, която падаше, е виновна, защото разреждаше въздуха и аз започвах да халюцинирам.
- Ъм, защо така ? – изтърсих по възможно най – тъпия начин. Но така и не получих отговор. Момчето закрачи забързано напред. – Хей, чакай. Къде отиваш ? – бях заинтригувана, а дори не бях видяла лицето му. Изтичах след него и като по чудо успях да го настигна след известно време.
- Хей, къде отиваш. Почакай малко. - спрях се до него. Сложих ръце на коленете си, наведох глава и започнах да дишам тежко. Усещах някакво напрежение в гърба и повдигнах глава. Той стоеше и беше вперил поглед в мен. Едва сега забелязах лампата зад него. И понеже си падам малко тарикат, когато усетих че ме наблюдава с неотклоним поглед, нарочно се обърнах към лампата, а той завъртя главата си към мен и успях да го видя. И не можех да повярвам на това, което видях. Чертите на лицето му бяха ясно изписани и нечовешки перфектни. „ Сънувам ли ?” – си помислих. Всичко изглеждаше като изваяна восъчна фигура. Косата му беше медно руса, а очите топъл шоколад. Тези очи можеха да ме разтопят, аз се губех в тях. Можех да стоя и да го гледам с часове. Изведнъж той започна да се навежда към мен и коленете ми омекнаха. Но вместо да получа целувка, получих палаво близване по врата и преди да се усетя то се превърна в жадно ухапване. Изпищях от болка, паднах на черния асфалт и се свих, като подритнато псе. Не след дълго припаднах и не помня какво се случи после. Събудих се на другата сутрин в ранни зори.
- По дяволите! Трябва да спра да гледам Здрач и Дневниците на вампира! Влияят ми зле. – казах аз и се тупнах по главата. Това беше сън и нищо повече. И за да се уверя напълно пипнах „ухапаното” място. Нямаше нито следа от рана, нито от ухапване. След като установих, че съм сънувала, станах. Измъкнах се мързеливо от леглото и отидох към банята. Пуснах водата да тече във ваната, а през това време взех четката за зъби и сложих паста. Измих се и се отправих към ваната. Малко преди да стигна до нея се залюлях и бях на косъм да стоваря главата си на ръба й. Това ми се случва толкова често, че вече не се учудвам. Краката ми имат навика да ме предават, но винаги има някаква сила, която ме пази. Кога ли ще стане така, че късмета ще ме напусне и ще пострадам ?! Съвзех се, съблякох оскъдната си нощница и влязох във ваната. Топлата вода и ароматните соли са толкова успокояващи. Отпуснах се и затворих очи. След кратка пауза отворих очи и се стреснах от видяното. Пред мен стоеше момчето от съня ми. Премигнах бързо и за части от секундата образът му изчезна. Тези халюцинации могат да ме довършат някой ден. Появи се и изчезна като забранения 24ти кадър в киното. Показват го за една милисекунда и изчезва. Реших да не обръщам внимание на привиденията си. Адреналин в излишък. Това е нож с две остриета. След известно време станах и загърнах влажното си тяло с хавлията. Отидох до стаята си и седнах на леглото. Прокарах ръка през косата си и се загледах в огледалото. Изражението си ми беше същото – безизразно и лениво. Попих косата си и отидох до гардероба да си взема дрехи. По пътьом пуснах телевизора. Любимата ми песен. Усилих звука и продължих да си избирам дрехи, докато не чух :
- Прекъсваме програмата, за да ви съобщим извънредно важна новина. Миналата вечер на "Холоу стрийт" по брутален начин е бил убит мъж на около 40 години. Методът и оръжието на убийството все още не са известни. Трупът е бил открит от един младеж. Как открихте човека ?
- Сутринта вървях по улицата, но изведнъж се спрях. Пред мен се показа ужасяващата гледка. Той лежеше в голяма локва от алена кръв. На гърлото си имаше огромна рана. Проверих му пулса, но човека вече си беше отишъл.
Предаването свърши и аз стоях вцепенена. „ Какво? "Холоу стрийт" ?! Не мога да повярвам! Снощи бях … т.е. сънувах, че бях на тази улица! И това момче. Не, не, не, не…”. Погледнах се в огледалото и отметнах косата си. Загледах се в мястото, където се предполагаше, че трябва да имам ухапване. Но аз проверих снощи и него го нямаше. Като по ирония на съдбата, то стоеше там по – истинско от всякога. Две малки, зачервени дупчици на врата ми. Премигнах и се вцепених отново. Какво, по дяволите се случваше ? Усетих студенина зад себе си и се обърнах. Зад мен стоеше странното, адски красиво момче от вчера. Неговите шоколадови и моите дълбоко зелени очи се впериха едни в други без да се откъсват.
- Кой , по дяволите си ти ?!!! – беше единственото, което успях да кажа, преди той да започне да се приближава към мен и да ме заклещи в ъгъла.
Следва продължение ...
Надявам се да е интригуващо
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Чет Авг 05, 2010 9:40 pm
Охх, обърках се. Към 1ва глава трябва да има още. Ето го сега и с тва 1ва глава приключва Сори
В този момент не знаех как да реагирам – да викам или да се оставя на изкушението, което ме влече. Преди да успея да реагирам отново чух едно глухо : „Да не би да те е страх от мен?!”. Момчето изрече тези едва доловими думи, но не спря да се приближава. Минута след това гърбът ми беше грубо пристиснат в стената, а тазът повдигнат. Естествено краката ми бяха обвити около мускулестото му тяло. Не след дълго една ръка започна да шари по врата ми и лека полека да слиза надолу и по-надолу. Изстенах от удоволствие. Непонятно за мен, но в последно време сетивата ми бяха във връхната си точка. Той прокара ръката си без да спира и я пъхна в пазвата ми. С леки, на моменти груби движения, той докосваше гърдите ми без да спира. Бавно ръката му започна да се плъзга към талията ми. Тогава вече извиках от болка, защото беше докоснал един родилен белег. Той имаше формата на полумесец и необяснимо защо при допир болеше ужасно. На вид изглеждаше като жигосано и много ме дразнеше. Единственото, което успях да видя след писъка си бяха дяволско червени очи и снежно бели зъби …
- Хей, какво ти стана ?! Къде се отнесе?! – две ръце ме хванаха за раменете и ме разтресоха. Събудих се сякаш от транс и загледах притъпено в стаята. „Боже, какво стана току що? Отново ли халюцинирам?! Това никак не е добре!”. Хванах главата си с ръце и я разтресох. След като направих това видях как момчето ме гледаше странно.
- Какво ? Толкова ли съм странна? И отново ще попитам : КОЙ, ПО ДЯВОЛИТЕ, СИ ТИ ? Защо нахълтваш в къщата ми ? И защо ме следиш?
- Трябваше да се досетя. – момчето направи облекчена физиономия. – Ти определено си нейна дъщеря!
Сега вече не издържаш и челюстта ми се сведе неприлично надолу. Моля ? Някакъв непознат ( готин, много готин) тип говореше сякаш познава майка ми. „Но това не е възможно! Тя почина отдавна.” – помислих си аз.
- Не смей да говориш за майка ми без да я познаваш! И не ми отговори на въпросите! – момчето завъртя очи при моята реакция и махна с ръце.
- Добре… Аз …
- Дестънии – някой захлопа по входната врата. – Добре ли си? Отвори!
- Аз, ще дойда друг път!
- Не, чакай. – преди да успея да кажа каквото и да било ( отново xD) момчето изчезна както се и появи – от нищото. – Чакай, дори не ми каза името си. Хъ. – свлякох ръце и ги подпрях на коленете си.
- Дестъъни. Отвори, по дяволите. – блъскането по врата стана по – силно.
- Да, идвам. – казах отегчено. Най – добрата ми приятелка нахълта в стаята като обезумяла и размаха ръцете си пред лицето.
- Ти откачи ли ?! Знаеш ли от колко време тропам на вратата?! Чух ужасни писъци ( слушайте първите секунди от песента на Бионсе – sweet dreams, тях имам предвид). После не ми отваряш и се притесних. Какво стана?
- Нищо ми няма! Добре съм. Просто видях паяк и се стреснах. –погледнах към прозореца, където ми се стори, че видях нечия фигура. Приятелката ми не беше чак толкова лесно доверчив човек, но явно тази вечер не й се спореше и тя каза :
- Добре, аз отивам в стаята си. Ако има нещо ще съм там. – и тя се врътна на пети и излезе от стаята. Едва дочаках да затворя врата, залепих се за прозореца и погледнах долу. Там стоеше момчето и ме наблюдаваше.
- Нали си беше тръгнал ?! – казах аз смеейки се ужасено.
- Вярно. Ще ти покажа „сладък сън” другата нощ. – и момчето тутакси изчезна. Аз се усмихнах, но веднага се сепнах. „ Сладък сън? Боже, да не би да чете мисли?!” – помислих си ужасено.
В този момент не знаех как да реагирам – да викам или да се оставя на изкушението, което ме влече. Преди да успея да реагирам отново чух едно глухо : „Да не би да те е страх от мен?!”. Момчето изрече тези едва доловими думи, но не спря да се приближава. Минута след това гърбът ми беше грубо пристиснат в стената, а тазът повдигнат. Естествено краката ми бяха обвити около мускулестото му тяло. Не след дълго една ръка започна да шари по врата ми и лека полека да слиза надолу и по-надолу. Изстенах от удоволствие. Непонятно за мен, но в последно време сетивата ми бяха във връхната си точка. Той прокара ръката си без да спира и я пъхна в пазвата ми. С леки, на моменти груби движения, той докосваше гърдите ми без да спира. Бавно ръката му започна да се плъзга към талията ми. Тогава вече извиках от болка, защото беше докоснал един родилен белег. Той имаше формата на полумесец и необяснимо защо при допир болеше ужасно. На вид изглеждаше като жигосано и много ме дразнеше. Единственото, което успях да видя след писъка си бяха дяволско червени очи и снежно бели зъби …
- Хей, какво ти стана ?! Къде се отнесе?! – две ръце ме хванаха за раменете и ме разтресоха. Събудих се сякаш от транс и загледах притъпено в стаята. „Боже, какво стана току що? Отново ли халюцинирам?! Това никак не е добре!”. Хванах главата си с ръце и я разтресох. След като направих това видях как момчето ме гледаше странно.
- Какво ? Толкова ли съм странна? И отново ще попитам : КОЙ, ПО ДЯВОЛИТЕ, СИ ТИ ? Защо нахълтваш в къщата ми ? И защо ме следиш?
- Трябваше да се досетя. – момчето направи облекчена физиономия. – Ти определено си нейна дъщеря!
Сега вече не издържаш и челюстта ми се сведе неприлично надолу. Моля ? Някакъв непознат ( готин, много готин) тип говореше сякаш познава майка ми. „Но това не е възможно! Тя почина отдавна.” – помислих си аз.
- Не смей да говориш за майка ми без да я познаваш! И не ми отговори на въпросите! – момчето завъртя очи при моята реакция и махна с ръце.
- Добре… Аз …
- Дестънии – някой захлопа по входната врата. – Добре ли си? Отвори!
- Аз, ще дойда друг път!
- Не, чакай. – преди да успея да кажа каквото и да било ( отново xD) момчето изчезна както се и появи – от нищото. – Чакай, дори не ми каза името си. Хъ. – свлякох ръце и ги подпрях на коленете си.
- Дестъъни. Отвори, по дяволите. – блъскането по врата стана по – силно.
- Да, идвам. – казах отегчено. Най – добрата ми приятелка нахълта в стаята като обезумяла и размаха ръцете си пред лицето.
- Ти откачи ли ?! Знаеш ли от колко време тропам на вратата?! Чух ужасни писъци ( слушайте първите секунди от песента на Бионсе – sweet dreams, тях имам предвид). После не ми отваряш и се притесних. Какво стана?
- Нищо ми няма! Добре съм. Просто видях паяк и се стреснах. –погледнах към прозореца, където ми се стори, че видях нечия фигура. Приятелката ми не беше чак толкова лесно доверчив човек, но явно тази вечер не й се спореше и тя каза :
- Добре, аз отивам в стаята си. Ако има нещо ще съм там. – и тя се врътна на пети и излезе от стаята. Едва дочаках да затворя врата, залепих се за прозореца и погледнах долу. Там стоеше момчето и ме наблюдаваше.
- Нали си беше тръгнал ?! – казах аз смеейки се ужасено.
- Вярно. Ще ти покажа „сладък сън” другата нощ. – и момчето тутакси изчезна. Аз се усмихнах, но веднага се сепнах. „ Сладък сън? Боже, да не би да чете мисли?!” – помислих си ужасено.
Край на 1ва глава
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Пон Авг 23, 2010 12:45 pm
Важно :
Фика няма да бъде продължен!
Нямам в момента време за него. Изцяло съм се отдала на новия проекст с Алекс Ако в близко бъдеще ми остане време, може и да има продължение. Обаче засега е това!!!
Фика няма да бъде продължен!
Нямам в момента време за него. Изцяло съм се отдала на новия проекст с Алекс Ако в близко бъдеще ми остане време, може и да има продължение. Обаче засега е това!!!
- Death_AngelМодератор на раздел "Фикчета"
От : Сърцето на Итачкоооо
Рожден ден : 14.05.1987
Години : 37
Дата на рег. : 22.12.2009
Пон Авг 30, 2010 4:00 pm
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Съб Ное 20, 2010 11:05 pm
Глава Nо.2
Отдръпнах ръцете си от перваза на прозореца и седнах в леглото си. Придърпах с ръка одеалото и обгърнах тялото си с него. Много мисли започнаха да се блъскат в главата ми. „Ей, вие там горе. Успокойте се малко! Ще ми докарате главоболие!” – скарах се на мислите си. Божичко, покрай целият този екшън адреналина ми сигурно е стигнал връхната си точка. Отправих поглед към градината и затворих очи. В съзнанието ми все още беше фигурата на сексия непознат младеж. При тази мисъл на бузите ми се появи руменина. Бързичко отърсих глава, легнах в леглото и се завих през глава. На устните ми се появи дяволита усмивка и аз започнах да се кикотя. Кикотех се като малко дете, което е направило беля и се гордее с това. „Хахахаха” – несъзнателно продължавах да се кискам. Издадох едно последно „ха”, обърнах се на другата страна и се унесох.
„Хей, ти! Познавам те!” – казах аз, усмихнах се и помахах с ръка. Стоях на улицата, а пред мен момчето в целия си блясък. Без да усещам се вторачих и го гледах. Лек повей на вятъра развя меднорусите му кичури. Слънцето галеше кожата му и отразяваше лъчите си в красивите му очи. И ето, че отново се заплеснах!
- Ама на теб май ти е навик да се заплесваш! Ще те наричам г-ца Заплес! – и момчето започна да се смее гръмогласно.
- Какво стана този път?! – каза и продължи да се смее.
„О, ужас. Нима го направих отново. Идеше ми да потъна от срам.”
- Аз, ъъ, такова … - започнах жалкия си опит да се оправдая. – не, нищо няма. отново тъпата усмивка на лице. - Не, въобразяваш си! – започнах да пристъпвам заднешком, спънах се и тупнах много комично по задни части. Първоначално момчето се ококори , но след като се посъвзе му стана много смешно.
- Пхахахаахах . – момчето се кискаше и се държеше за корема. – Пхахаах.
- Дааа, продължавай да се смееш! Вместо да помогнеш на „дама” изпаднала в беда, ти се смееш! – озъбих се и седнах на земята. Обърнах му гръб, скръстих ръцете си и направих нацупена физиономия.
- О, извинявай! – той се приближи към мен и ми подаде ръка. Погледнах я, погледнах и него. Въздъхнах и я поех. С голяма лекота ми помогна да се изправя, но типично за мен се препънах и се олюлях. Блъснах се в него, подпирайки се с ръце на раменете му. Лицата ни бяха на сантиметри разстояние, когато …
„Това има вкус на … Възглавница?!” – главата ми беше забучена във възглавницата, а устните леко отворени.
- Неее, по дяволите, по дяволите, по дяволите! – като малко дете я блъсках с юмруци. Завъртях очи и погледнах през прозореца. Беше започнало да вали. Капчиците се състезаваха по стъклото. Нощната тишина се разкъса от гръмотевица. Разтърках очите си, обърнах гръб на прозореца и заспах отново. Нещото, което ме извади от дълбокия ми сън беше някакъв шум. Дейзи влезе в стаята, носейки поднос.
- Мисля, че е време да ставаш. – каза ми и направи топла усмивка. Обожавах това момиче. Бяхме много добри приятелки. С нея деляхме една съдба – и двете бяхме сираци.
- Благодаря ти, Дейзи! – усмихнах се мило и поех таблата. Тя също ми се усмихна отново.
- Днес трябва да отида до пазара. Липсват ни няколко неща в хладилника …
- Добре, ей сега идвам. – прекъснах я. – Само да се облека и…
- Не. – прекъсна ме тя на свой ред. – Няма да идваш! Много си бледа. По – добре си остани вкъщи.
- Но аз искам да …
- Искам да отида сама! Не се притеснявай. Само няколко нещица и съм готова. – тя каза това отново с топла усмивка на лицето. Кимнах потвърдително. – Добре! Ти си изпий млякото! Ще ти подейства добре.
Тази загриженост, тази усмивка – благодарение на нея аз бях жива. Понадигнах се от леглото и поех чашата с мляко. Дължах й толкова много. Ако не беше тя сега тялото ми щеше да лежи на дъното на реката. Внезапно ме навяха спомени от миналото.
- Дръжте я! Не трябва да се измъкне!
- Не, оставете ме! – цяла група хора с вили и факли ме гонеха. Бягах, но нощта беше тъмна и не виждах почти нищо. Препъвах се в камъните и клоните в гората.
- Дръжте, дръжте това момиче! Тя е дъщеря й, няма никакво съмнение! Тя е, дръжте я! По – бързо лентяи такива!
Тогава не знаех за какво ме гонеха! Но ми предстоеше да разбера.
Продължавах бягството, а къпините и горските храсти ме раздираха. Кръвта се стичаше на малки ручейчета по бялата ми кожа. Обърнах главата си назад. Хората все още тичаха след мен. Вече виждах края на гората и моста над реката. Гръмотевица разцепи тишината и се стовари върху моста. С това последната ми надежда за бягство рухна. Лунната светлина се прокрадваше между облаците и образуваше снопчета светлина. Групата загради пътя ми за бягство и аз не можех да мръдна. Гледах долу към реката и към хората. Те също гледаха в мен с големите си злобни и кехлибарено жълти очи. Направих една крачка, но се препънах. Главатарят излезе напред към мен и ме посочи с един много дълъг и остър нож.
- Най – после! След толкова години злото ще бъде унищожено!
- Не, чакайте, аз нищо не съм направила … - не успях да изрека и дългия стоманен нож се заби в сърцето ми. – Аз, кхъъ, не мога да … - изкашлях малко кръв – дишам.
Тялото ми се прекатури от моста и последното, което помня бяха студените води на тъмната, ледено студена вода. Затворих очите си и нагълтах много вода. Не можах да определя след колко време, но една светлина озари очите ми.
„Това, това ли е Рая? Красиво е!” – усмихнах се и протегнах ръка, но някаква сила ме дръпна надолу. Светлината изчезна и аз бързо отворих очи. Дишах тежко и учестено, и започнах да плюя вода.
- Кхъ, кхъъ. Къде, кхъ, кхъ, съм? – намирах се в нещо като стая, лежейки пред една голяма камина.
- Не се безпокой, тук си в безопасност! – чак сега забелязах, че в стаята има още някой. Погледнах към мястото, от където дойде гласа. Там стоеше момиче на ръст по-висока от мен. Косата й беше по-черна от сърцето на дявола, аз усмивката й по-красива от черешови цветя. Дълбоките й сини очи излъчваха много топлина и доброта. Опитах се да кажа нещо, но светът около мен започна да се върти и аз припаднах.
При припомнянето на това ме побиха тръпки. Потърках ръце, завъртях се към прозореца и се загледах през него. Малките деца си играеха в парка на отсрещната улица. Двама влюбени разхождаха куче и се държаха за ръце. Майка люлееше детето си на люлката и то, хванало се с двете ръчички за дръжките, се смееше със звънливия си глас. При вида на тази картинка сърцето ми се сви. Това щеше да бъде моята съдба – да стоя и да гледам отстрани чуждото щастие. Явно до мен никога нямаше да достигне. Щастието за нас не съществуваше. Ние бяхме белязани от съдбата.
Край на 2ра глава ...
To be continued...
Очаквам всякакви отзиви
„Хей, ти! Познавам те!” – казах аз, усмихнах се и помахах с ръка. Стоях на улицата, а пред мен момчето в целия си блясък. Без да усещам се вторачих и го гледах. Лек повей на вятъра развя меднорусите му кичури. Слънцето галеше кожата му и отразяваше лъчите си в красивите му очи. И ето, че отново се заплеснах!
- Ама на теб май ти е навик да се заплесваш! Ще те наричам г-ца Заплес! – и момчето започна да се смее гръмогласно.
- Какво стана този път?! – каза и продължи да се смее.
„О, ужас. Нима го направих отново. Идеше ми да потъна от срам.”
- Аз, ъъ, такова … - започнах жалкия си опит да се оправдая. – не, нищо няма. отново тъпата усмивка на лице. - Не, въобразяваш си! – започнах да пристъпвам заднешком, спънах се и тупнах много комично по задни части. Първоначално момчето се ококори , но след като се посъвзе му стана много смешно.
- Пхахахаахах . – момчето се кискаше и се държеше за корема. – Пхахаах.
- Дааа, продължавай да се смееш! Вместо да помогнеш на „дама” изпаднала в беда, ти се смееш! – озъбих се и седнах на земята. Обърнах му гръб, скръстих ръцете си и направих нацупена физиономия.
- О, извинявай! – той се приближи към мен и ми подаде ръка. Погледнах я, погледнах и него. Въздъхнах и я поех. С голяма лекота ми помогна да се изправя, но типично за мен се препънах и се олюлях. Блъснах се в него, подпирайки се с ръце на раменете му. Лицата ни бяха на сантиметри разстояние, когато …
„Това има вкус на … Възглавница?!” – главата ми беше забучена във възглавницата, а устните леко отворени.
- Неее, по дяволите, по дяволите, по дяволите! – като малко дете я блъсках с юмруци. Завъртях очи и погледнах през прозореца. Беше започнало да вали. Капчиците се състезаваха по стъклото. Нощната тишина се разкъса от гръмотевица. Разтърках очите си, обърнах гръб на прозореца и заспах отново. Нещото, което ме извади от дълбокия ми сън беше някакъв шум. Дейзи влезе в стаята, носейки поднос.
- Мисля, че е време да ставаш. – каза ми и направи топла усмивка. Обожавах това момиче. Бяхме много добри приятелки. С нея деляхме една съдба – и двете бяхме сираци.
- Благодаря ти, Дейзи! – усмихнах се мило и поех таблата. Тя също ми се усмихна отново.
- Днес трябва да отида до пазара. Липсват ни няколко неща в хладилника …
- Добре, ей сега идвам. – прекъснах я. – Само да се облека и…
- Не. – прекъсна ме тя на свой ред. – Няма да идваш! Много си бледа. По – добре си остани вкъщи.
- Но аз искам да …
- Искам да отида сама! Не се притеснявай. Само няколко нещица и съм готова. – тя каза това отново с топла усмивка на лицето. Кимнах потвърдително. – Добре! Ти си изпий млякото! Ще ти подейства добре.
Тази загриженост, тази усмивка – благодарение на нея аз бях жива. Понадигнах се от леглото и поех чашата с мляко. Дължах й толкова много. Ако не беше тя сега тялото ми щеше да лежи на дъното на реката. Внезапно ме навяха спомени от миналото.
- Дръжте я! Не трябва да се измъкне!
- Не, оставете ме! – цяла група хора с вили и факли ме гонеха. Бягах, но нощта беше тъмна и не виждах почти нищо. Препъвах се в камъните и клоните в гората.
- Дръжте, дръжте това момиче! Тя е дъщеря й, няма никакво съмнение! Тя е, дръжте я! По – бързо лентяи такива!
Тогава не знаех за какво ме гонеха! Но ми предстоеше да разбера.
Продължавах бягството, а къпините и горските храсти ме раздираха. Кръвта се стичаше на малки ручейчета по бялата ми кожа. Обърнах главата си назад. Хората все още тичаха след мен. Вече виждах края на гората и моста над реката. Гръмотевица разцепи тишината и се стовари върху моста. С това последната ми надежда за бягство рухна. Лунната светлина се прокрадваше между облаците и образуваше снопчета светлина. Групата загради пътя ми за бягство и аз не можех да мръдна. Гледах долу към реката и към хората. Те също гледаха в мен с големите си злобни и кехлибарено жълти очи. Направих една крачка, но се препънах. Главатарят излезе напред към мен и ме посочи с един много дълъг и остър нож.
- Най – после! След толкова години злото ще бъде унищожено!
- Не, чакайте, аз нищо не съм направила … - не успях да изрека и дългия стоманен нож се заби в сърцето ми. – Аз, кхъъ, не мога да … - изкашлях малко кръв – дишам.
Тялото ми се прекатури от моста и последното, което помня бяха студените води на тъмната, ледено студена вода. Затворих очите си и нагълтах много вода. Не можах да определя след колко време, но една светлина озари очите ми.
„Това, това ли е Рая? Красиво е!” – усмихнах се и протегнах ръка, но някаква сила ме дръпна надолу. Светлината изчезна и аз бързо отворих очи. Дишах тежко и учестено, и започнах да плюя вода.
- Кхъ, кхъъ. Къде, кхъ, кхъ, съм? – намирах се в нещо като стая, лежейки пред една голяма камина.
- Не се безпокой, тук си в безопасност! – чак сега забелязах, че в стаята има още някой. Погледнах към мястото, от където дойде гласа. Там стоеше момиче на ръст по-висока от мен. Косата й беше по-черна от сърцето на дявола, аз усмивката й по-красива от черешови цветя. Дълбоките й сини очи излъчваха много топлина и доброта. Опитах се да кажа нещо, но светът около мен започна да се върти и аз припаднах.
При припомнянето на това ме побиха тръпки. Потърках ръце, завъртях се към прозореца и се загледах през него. Малките деца си играеха в парка на отсрещната улица. Двама влюбени разхождаха куче и се държаха за ръце. Майка люлееше детето си на люлката и то, хванало се с двете ръчички за дръжките, се смееше със звънливия си глас. При вида на тази картинка сърцето ми се сви. Това щеше да бъде моята съдба – да стоя и да гледам отстрани чуждото щастие. Явно до мен никога нямаше да достигне. Щастието за нас не съществуваше. Ние бяхме белязани от съдбата.
Край на 2ра глава ...
To be continued...
Очаквам всякакви отзиви
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Съб Ное 20, 2010 11:08 pm
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Ное 23, 2010 10:17 pm
Глава No.3
Така и не разбрах какво всъщност се е случило онази вечер след като изпаднах в несвяст. Колкото и пъти да я разпитвах тя все сменяше темата или казваше нещо от сорта на „Сега не е времето!” и се усмихваше мило. Тогава не настоявах да я питам, но после ме глождеше любопитството. Не, явно и днес нямаше да мога да задам същия въпрос освен ако … Нещо удари прозореца. Градушка? Не, малко камъче. А, ето още едно. Отвих се с голяма бързина от одеалото, отворих прозореца и се надвесих над него. Долу стоеше момчето, чието име все още не знаех, и се подготвяше да хвърли още един камък по прозореца ми.
- Хей, не е нужно, излязох. – опитах се да кажа, но той вече беше хвърлил камъчето и то летеше към мен. Реших да го избегна и се наведох напред. Подпрях ръцете си на перваза, но той беше мокър и аз се подхлъзнах. С невъобразима скорост полетях надолу и се стоварих върху младежа. Не съм много сигурна, но по охканията, които издаваше усетих, че тежестта ми го е смачкала. „Май се налага да отслабна!” – казах си шеговито и се разкисках, продължавайки да си седя отгоре върху момчето. Той издаде няколко тихи звука и както стоях върху него и се подсмихвах, изведнъж се озовах отдолу и неговото тяло, с цялата си тежест, се притискаше върху моето. Усмивка ми замръзна за секунди и лицето ми порозовя.
- Дръпни се, искам да стана! – Боже, все едно говорех на стената.
- Махни се, по демоните! – все същата реакция. Не, нямаше да оставя това така! Без да знам какво върша, съвсем случайно, вперих поглед в очите му. Погледите ни се срещнаха. След секунди взиране той хвана главата си и започна да стене от болка. Шашнах се и окорих очи. Избутах го и станах.
- Добре ли си? – момчето вече спря да се гърчи.
- Да, трябваше да предположа, че това ще стане! – отново ококорих очи и мигах недоумяващо. Непознатия ме погледна и се засмя. Обърнах се с гръб и започнах да си изтупвам натъртените задни части.
- Хей, не исках да те ядосам! – хвана ме за рамената и ме обърна към него. Повдигна с пръст брадичката ми, погледна ме в очите и каза : - Не се сърдиш, нали?
Продължи да ме гледа настоятелно и аз обърнах главата си отново настрани.
- Не, не се сърдя. Защо дойде? – извърнах главата си към него и го гледах настоятелно.
- Трябва да дойдеш с мен!
- Къде?! – попитах учудено.
- Не питай! Просто ела! – неговата силна, но нежна ръка ме дръпна.
- Чакай! Не мога да дойда така! – посочих себе си и той ме изгледа от главата до петите. Бях все още по нощница. - Изчакай! Нека си облека нещо и идвам! – момчето кимна с глава и погледна към часовника си.
- Не се бави! – той пъхна ръцете в джобовете си и заобикаля в кръг.
- Не ми каза името си! – сетих се тази много важна подробност.
- Бейт! Побързай! – каза ми той леко изнервено. Погледнах го за последен път и влязох в къщата.
След 10 минути бях отново навън. Слънцето все още не се беше показало. Явно денят щеше да бъде мрачен. Кай тръгна и аз го последвах. Вървеше много бързо и се наложи да ускоря крачката. Вървяхме вече 15 минути и никой не смееше да продума. Реших да направя първата крачка и проговорих:
- Когато се видяхме за първи път ти ми каза нещо! Каза ми, че приличам на майка ми! Това е така, но ти от къде знаеш?! Не може да познаваш майка ми! Тя почина преди много години!
- Преди 16 години, нали? – както вървеше той се обърна към мен, стоейки с ръцете в джобовете. Явно днес ми предстоеше да се изумявам.
- Да, но как … - опитах се да задам първия от многото въпроси в главата ми.
- Не е сега времето! – тази фраза вече ми омръзваше. Ядосах се, хванах го с двете ръце за раменете и го раздрусах.
- Как очакваш да дойда с теб? Не ми казваш кой си, познаваш ме, но не ми казваш как е възможно! Отказвам да дойда! – гневът ми се беше насъбрал и аз стиснах юмруци. След като не каза нищо на мен ми кипна още повече, обърнах се и вървях по пътеката към къщи. Известно време вървях сама, но в последствие усетих нечии стъпки. Реших все пак да се обърна и да проверя. Обърнах се, но назад нямаше никой. Претърсих с поглед в тъмнината, но след като не открих нищо обърнах погледа си напред. Стреснах се от видяното. Бейт стоеше пред мен с мрачно и студено лице. Пристъпих 2-3 крачки назад и го заобиколих. Минавайки покрай него той хвана китката ми.
- Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре за теб! – онзи стар гняв в мен се надигна.
- Това си е лично твое мнение! Аз искам да знам, какво по демоните, искаш от мен?! – момчето ме погледна още по-съсредоточено. Аз стоях с поглед, изпълнен с надежда, че ще получа отговор. И този път това не се случи. Поклатих глава и продължих по пътя си. Усещах леките му стъпки след себе си. Явно отново ме следеше, но не ми пукаше. След известно време той реши да проговори:
- Знаеш ли защо си мълча? – обърнах се и го погледнах с въпросителен поглед. – Искам да те предпазя! Боя се, че ако знаеш прекалено много, те могат да тръгнат по петите ти! Може дори и да те убият! – уау, е сега вече бях доста шокирана.
- Не, не, не, чакай малко! Първо се появяваш от нищото, после тези приказки и кои са „те”? Не, не, не, всичко това е много …
- А атаката на Холоу стрийт? Не ти ли е чудно защо нападението стана точно там?! Точно тогава, когато ти беше на същото място ?! – това ме накара да се замисля.
- Но, тогава и ти беше там! От къде да знам, че това не е твое дело?! От къде да знам, че може би точно ти няма да ми причиниш нещо? – погледнах го с въпросителен поглед и лека нотка на раздразнение се усещаше в гласа ми.
- Може би си права, но искам да ми дадеш възможност да ти докажа, че грешиш! – студенината на момчето изчезна от лице му и там се настани лъчезарна усмивка. Въздъхнах тежко и завъртях очи.
- Добре! – вече бях пред входната врата на къщата. Понечих да вляза, а момчето продължаваше да стои пред вратата. – Ъ, лека нощ! – казах аз и отворих вратата. Бях на път да я затворя, когато нещо я подпря. Бейт беше сложил ръката си и я подпираше отвън.
- Какво?! – отново се изнервих.
- Казах ти, че е опасно да се движиш сама! Така, че тази вечер ще остана при теб!
- Моля?! Хахаха! – едва ли ми беше смешно, но започнах да се смея.
- Щял да остане при мен! Хахахаа! – смехът беше по-скоро от нерви. Когато го нямаше, той пак беше в мислите ми и ме изкушаваше, а сега! Сега като е в къщата не ми се мислеше какво може да стане!
- Не, забрави! - но на него не му беше смешно и с лекота бутна вратата.
- Повярвай ми! Имаш нужда от мен! Или може би се страхуваш как може да ти подействам?! – дяволита усмивка се появи на лицето му. Обърнах главата си настрани при мисълта за нещата, които си бях представила по-рано. Онази ужасна руменина отново оцвети бузите ми.
- Млъквай! – направих му жест с ръка да влезе. Засмях и се и той също. Влязохме в къщата и цялата беше с главата надолу. Изумих се отново – днес вече спрях да ги броя. Бейт явно не беше изненадан. Очите му се присвиха и той се затича по стълбите към втория етаж. Учудих се и го последвах. Със скоростта на светлината той влетя в стаята ми, както и аз. Изпаднах в ужас. Имаше огромна локва кръв. Опитах се да видя зад раменете му и когато той се наведе, пред мен се разкри покъртителна гледка. Дейзи лежеше в локвата и имаше огромна порезна рана на гърлото. Избутах го и се наведох над нея.
- Не! Дейзи, събуди се! – хванах я за раменете и я разтърсих зверски. Едри сълзи се стичаха от очите ми. – Нее, Дейзи!
Целите ми дрехи и ръце бяха изцапани с кръв, с нейната кръв!
- Тук вече не е безопасно! Идвай! – той ме дръпна.
- Не, не мърдам от тук! – дръпнах се от него, като се изскубнах от гледката.
- Не! – хвана ме по-здраво и ме дръпна. Сложи ме на гърба си и се затича. Излязохме в градината и аз продължавах да крещя :
- Пусни ме! Дейзии! – крещях името й и започнах да се задушавам от плач. Днес загубих и последната надежда, че на този свят съществува щастие за мен! Остави ме на земята и започна да прави знак с показалеца и средния пръст.
- Porta sit foramen in infernum! – отвори се малка дупка в средата на нищото. Беше синя на цвят и трептеше. Избърсах сълзите си с ръка и се дръпнах назад. Бейт излезе сякаш от транс, издърпа ме и влязохме в портала. Погледнах назад и протегнах ръка. След малко той се затвори и с това се скъса и последната ми връзка в живия свят!
- Хей, не е нужно, излязох. – опитах се да кажа, но той вече беше хвърлил камъчето и то летеше към мен. Реших да го избегна и се наведох напред. Подпрях ръцете си на перваза, но той беше мокър и аз се подхлъзнах. С невъобразима скорост полетях надолу и се стоварих върху младежа. Не съм много сигурна, но по охканията, които издаваше усетих, че тежестта ми го е смачкала. „Май се налага да отслабна!” – казах си шеговито и се разкисках, продължавайки да си седя отгоре върху момчето. Той издаде няколко тихи звука и както стоях върху него и се подсмихвах, изведнъж се озовах отдолу и неговото тяло, с цялата си тежест, се притискаше върху моето. Усмивка ми замръзна за секунди и лицето ми порозовя.
- Дръпни се, искам да стана! – Боже, все едно говорех на стената.
- Махни се, по демоните! – все същата реакция. Не, нямаше да оставя това така! Без да знам какво върша, съвсем случайно, вперих поглед в очите му. Погледите ни се срещнаха. След секунди взиране той хвана главата си и започна да стене от болка. Шашнах се и окорих очи. Избутах го и станах.
- Добре ли си? – момчето вече спря да се гърчи.
- Да, трябваше да предположа, че това ще стане! – отново ококорих очи и мигах недоумяващо. Непознатия ме погледна и се засмя. Обърнах се с гръб и започнах да си изтупвам натъртените задни части.
- Хей, не исках да те ядосам! – хвана ме за рамената и ме обърна към него. Повдигна с пръст брадичката ми, погледна ме в очите и каза : - Не се сърдиш, нали?
Продължи да ме гледа настоятелно и аз обърнах главата си отново настрани.
- Не, не се сърдя. Защо дойде? – извърнах главата си към него и го гледах настоятелно.
- Трябва да дойдеш с мен!
- Къде?! – попитах учудено.
- Не питай! Просто ела! – неговата силна, но нежна ръка ме дръпна.
- Чакай! Не мога да дойда така! – посочих себе си и той ме изгледа от главата до петите. Бях все още по нощница. - Изчакай! Нека си облека нещо и идвам! – момчето кимна с глава и погледна към часовника си.
- Не се бави! – той пъхна ръцете в джобовете си и заобикаля в кръг.
- Не ми каза името си! – сетих се тази много важна подробност.
- Бейт! Побързай! – каза ми той леко изнервено. Погледнах го за последен път и влязох в къщата.
След 10 минути бях отново навън. Слънцето все още не се беше показало. Явно денят щеше да бъде мрачен. Кай тръгна и аз го последвах. Вървеше много бързо и се наложи да ускоря крачката. Вървяхме вече 15 минути и никой не смееше да продума. Реших да направя първата крачка и проговорих:
- Когато се видяхме за първи път ти ми каза нещо! Каза ми, че приличам на майка ми! Това е така, но ти от къде знаеш?! Не може да познаваш майка ми! Тя почина преди много години!
- Преди 16 години, нали? – както вървеше той се обърна към мен, стоейки с ръцете в джобовете. Явно днес ми предстоеше да се изумявам.
- Да, но как … - опитах се да задам първия от многото въпроси в главата ми.
- Не е сега времето! – тази фраза вече ми омръзваше. Ядосах се, хванах го с двете ръце за раменете и го раздрусах.
- Как очакваш да дойда с теб? Не ми казваш кой си, познаваш ме, но не ми казваш как е възможно! Отказвам да дойда! – гневът ми се беше насъбрал и аз стиснах юмруци. След като не каза нищо на мен ми кипна още повече, обърнах се и вървях по пътеката към къщи. Известно време вървях сама, но в последствие усетих нечии стъпки. Реших все пак да се обърна и да проверя. Обърнах се, но назад нямаше никой. Претърсих с поглед в тъмнината, но след като не открих нищо обърнах погледа си напред. Стреснах се от видяното. Бейт стоеше пред мен с мрачно и студено лице. Пристъпих 2-3 крачки назад и го заобиколих. Минавайки покрай него той хвана китката ми.
- Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре за теб! – онзи стар гняв в мен се надигна.
- Това си е лично твое мнение! Аз искам да знам, какво по демоните, искаш от мен?! – момчето ме погледна още по-съсредоточено. Аз стоях с поглед, изпълнен с надежда, че ще получа отговор. И този път това не се случи. Поклатих глава и продължих по пътя си. Усещах леките му стъпки след себе си. Явно отново ме следеше, но не ми пукаше. След известно време той реши да проговори:
- Знаеш ли защо си мълча? – обърнах се и го погледнах с въпросителен поглед. – Искам да те предпазя! Боя се, че ако знаеш прекалено много, те могат да тръгнат по петите ти! Може дори и да те убият! – уау, е сега вече бях доста шокирана.
- Не, не, не, чакай малко! Първо се появяваш от нищото, после тези приказки и кои са „те”? Не, не, не, всичко това е много …
- А атаката на Холоу стрийт? Не ти ли е чудно защо нападението стана точно там?! Точно тогава, когато ти беше на същото място ?! – това ме накара да се замисля.
- Но, тогава и ти беше там! От къде да знам, че това не е твое дело?! От къде да знам, че може би точно ти няма да ми причиниш нещо? – погледнах го с въпросителен поглед и лека нотка на раздразнение се усещаше в гласа ми.
- Може би си права, но искам да ми дадеш възможност да ти докажа, че грешиш! – студенината на момчето изчезна от лице му и там се настани лъчезарна усмивка. Въздъхнах тежко и завъртях очи.
- Добре! – вече бях пред входната врата на къщата. Понечих да вляза, а момчето продължаваше да стои пред вратата. – Ъ, лека нощ! – казах аз и отворих вратата. Бях на път да я затворя, когато нещо я подпря. Бейт беше сложил ръката си и я подпираше отвън.
- Какво?! – отново се изнервих.
- Казах ти, че е опасно да се движиш сама! Така, че тази вечер ще остана при теб!
- Моля?! Хахаха! – едва ли ми беше смешно, но започнах да се смея.
- Щял да остане при мен! Хахахаа! – смехът беше по-скоро от нерви. Когато го нямаше, той пак беше в мислите ми и ме изкушаваше, а сега! Сега като е в къщата не ми се мислеше какво може да стане!
- Не, забрави! - но на него не му беше смешно и с лекота бутна вратата.
- Повярвай ми! Имаш нужда от мен! Или може би се страхуваш как може да ти подействам?! – дяволита усмивка се появи на лицето му. Обърнах главата си настрани при мисълта за нещата, които си бях представила по-рано. Онази ужасна руменина отново оцвети бузите ми.
- Млъквай! – направих му жест с ръка да влезе. Засмях и се и той също. Влязохме в къщата и цялата беше с главата надолу. Изумих се отново – днес вече спрях да ги броя. Бейт явно не беше изненадан. Очите му се присвиха и той се затича по стълбите към втория етаж. Учудих се и го последвах. Със скоростта на светлината той влетя в стаята ми, както и аз. Изпаднах в ужас. Имаше огромна локва кръв. Опитах се да видя зад раменете му и когато той се наведе, пред мен се разкри покъртителна гледка. Дейзи лежеше в локвата и имаше огромна порезна рана на гърлото. Избутах го и се наведох над нея.
- Не! Дейзи, събуди се! – хванах я за раменете и я разтърсих зверски. Едри сълзи се стичаха от очите ми. – Нее, Дейзи!
Целите ми дрехи и ръце бяха изцапани с кръв, с нейната кръв!
- Тук вече не е безопасно! Идвай! – той ме дръпна.
- Не, не мърдам от тук! – дръпнах се от него, като се изскубнах от гледката.
- Не! – хвана ме по-здраво и ме дръпна. Сложи ме на гърба си и се затича. Излязохме в градината и аз продължавах да крещя :
- Пусни ме! Дейзии! – крещях името й и започнах да се задушавам от плач. Днес загубих и последната надежда, че на този свят съществува щастие за мен! Остави ме на земята и започна да прави знак с показалеца и средния пръст.
- Porta sit foramen in infernum! – отвори се малка дупка в средата на нищото. Беше синя на цвят и трептеше. Избърсах сълзите си с ръка и се дръпнах назад. Бейт излезе сякаш от транс, издърпа ме и влязохме в портала. Погледнах назад и протегнах ръка. След малко той се затвори и с това се скъса и последната ми връзка в живия свят!
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Ное 23, 2010 10:18 pm
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Пет Ное 26, 2010 3:01 pm
Исках да пусна главата на 28.11.2010г., ама няма как да стане, затова пускам сега 1ва част!
Бяхме още вътре и той продължаваше да ме държи за ръката. Със свободната си ръка търках очите си и бършех все още падащите сълзи. Притворих очи и пред мен се появи отново покъртителната картина. Загубих единствения човек, който ми беше останал и когото обичах! Отворих очи и огледах наоколо. Около нас се въртяха черно-бели кръгове. И двамата бяхме в нещо като тръба. След около 5 минути се виждаше светлина в края на тунела. Приближаваше се все повече и повече, докато накрая не се появи една дупка и двамата изпаднахме от нея. Отново паднах върху него, но той сякаш беше леко развеселен от това.
- Май ти стана навик,а? – каза ми и една усмивка се появи на лицето му. Не казах нищо! Станах, изтупах се и попитах:
- Сега накъде?! – в очите ми вече го нямаше онзи блясък. Погледът ми блуждаеше, а очите бяха зачервени от плач. Огледах се наоколо – бяхме в гора. Беше тъмно и леко студено. Дърветата се извисяваха много над нас. Имаха дълги и прави стебла, а короните им бяха перфектно оформени.
- Трябва да те заведа при Него! – каза той и усмивката му изчезна.
- Хн! – промърморих аз и тръгнах след него. Вървяхме в гората вече повече от час, а не се виждаше края й. Вървяхме по пътеката и аз се притисках в него! Тази гора беше много странна! Имах чувството, че някакви очи ме наблюдават от храстите! Държах му лакътя и се оглеждах наоколо. Гъстата мъгла правеше почти невъзможен огледа наоколо. Все пак погледа ми се спря на един клон от близкото дърво. Погледнах по съсредоточено на там и видях малка пухчеста топка. Спрях се и застанах под дървото, което беше единственото ниско дърво в гората. Побутнах топчето с пръст и то лениво се размърда. Наостри щръкналите си уши. След секунди надигна тежко клепачите си и отдолу се показаха две искрящо жълти очи. Отвори човката си и издаде странен леко приглушен писък. Стреснах се и отскочих настрани. Бейт застана зад мен и ми каза:
- Разбра ли са за пристигането ни! – нямаше никаква емоция или чувство в гласа му.
- Стана късно. Можем да пренощуваме тук. Чакай ме! – и той изчезна зад храстите. Потърках раменете си и се огледах отново. Завъртях се, за да могат очите ми да обхваната цялата картина. Продължавах да се въртя и се блъснах в нещо. Издишах тежко и се обърнах бързо. Бях бутнала Бейт. Леко успокоение се настани в сърцето ми. Той само ме изгледа странно и сложи дървата, които носеше, на земята. Подреди ги на купчинка, щракна с пръсти и малки искри излязоха от пръстите му. Наблюдавах от страни и последното ми направи особено впечатление. Стоях недоумяващо и опитах да изрека …
- К-как … - но бях прекъсната.
- Как го направи? Какво си ти? Хайде, питай! – момчето стоеше срещу мен в очакване. Аз също стоях срещу него и устните ми се отваряха, но от тях не можеше да излезе звук.
- Добре, ще го направя по – лесно за теб! Ще започна от самото начало. – той седна на земята до огъня, а аз седнах от срещуположната страна.
- Всичко започна преди много години. Майка ти живееше в една схлупена къщичка, като обикновена жена. Имаше нещастието да бъде нападната от разбойници в гората и убита. Тя стана ангел и се понесе в Рая. Най-тежкото престъпление спрямо Бога, беше предателството. Ангелите са създадени, за да помагат на хората и да ги напътстват в живота им. На една от мисиите майка ти срещна един много привлекателен млад мъж. Той стоеше на ръба на една скала и искаше да се хвърли. Нейната задача беше да разубеди мъжа, но толкова се влюбила в него, че вместо да му помогне, да го насърчи да не го прави, тя го подтикнала към смъртта. Мислела си, че така ще бъдат завинаги заедно. Но се случило така, че той отишъл не в Рая, а в Ада. Господ научил за това и отнел крилата на Синър и я изгонил от Рая. Превърнала се в паднал ангел и отишла да търси любимия си в Ада. Преминала през много препятствия докато стигне до там, но това не било всичко. Стигнала до портите, но пазачът не я пуснал, тъй като тя не била нито за Ада, нито за Рая. Тя опитала да се самоубие, но не успяла. Тогава отишла при Него! – той сложи ръцете на коленете си. С едната взе клечка и започна да ровичка из огъня, като не отделяше поглед от него.
- Не, чакай! Всичко е толкова нереално, неистинно! Не, не мога да повярвам! – казах невярващо. – Него?
- Ще стигна и до този етап от историята! – усетих, че малко се изнерви и веднага млъкнах. – Тя искаше на всяка цена да се добере до любимия си. Единствения възможен изход от ситуацията, бил да помоли за помощ Просветления. Това е човека, за когото се говори, че е бил просветлен относно загадките за живота и смъртта. Казват, че този човек е много стар – на хиляди години. Но той изглежда изумително млад. Казват, че не може да бъде открит, защото сменя облика си… - тук не се сдържах и го прекъснах.
- Бейт, пропусна важна част от историята! А баща ми? Защо не казваш нищо за него?! – погледнах го настоятелно. Момчето завъртя глава, с цел да избегне погледа ми и попита:
- Сигурна ли си, че искаш да знаеш?! – много сериозност и студеност имаше в гласа му.
- Да! – с треперещ и неуверен глас изрекох това.
- Хн! Майка ти отиде при Просветления. Той й каза, че единствения начин да влезе в Ада, без да е умряла, е да стане част от него. Затова тя майка ти извършила грях след грях, искайки да намери начин да влезе. Колкото и да я разубеждавал Cultus, тя не го послушала и си навлякла гнева на Господа. Проклел я да срещне истинската любов и да роди. Но тя не приела това като сериозна заплаха. Тя сключила сделка с Дявола. Той й предложил място в Ада, ако му донесе 100 невинни души. Искането било твърде високо, но въпреки това тя не се отказала. Синър започнала да изкушава млади мъже и да събира душите им. Когато събрала всичките се явила пред Рогатия, но той я измамил. Взел душите й я изгонил. Не е можела да се мери със силата на Дявола, но се заклела да си отмъсти. След година срещнала човек и се влюбила в него. Не след дълго се сдобили с дете …
- Аз! – казах с равен глас.
- Да! – момчето ме погледна и се замисли дали да продължи. Веднага му „помогнах”.
- Продължавай! – момчето като че ли не ме чу и продължи да мълчи.
- Продължавай! Искам да чуя и края!
- Проклятието, което Господ отредил на майка ти се сбъднало. Тя се влюбила и се сдобила с теб. Но това не е края на историята. Тя трябвало да бъде наказана и затова Бог я лишил от детето й. Не много след твоето изчезване, баща ти се споминал. Синър останала без двете най-важни неща в живота си. Тя много страдала и проклела деня, в който се е родила. По такъв начин била наказа за греховете си. Но духовната сила на майката е много силна. Нейната омраза се пренесла в теб. Края на историята завършва с едно предсказание на Просветления. Малко преди майка ти да умре, той й казал, че ще има възмездие и ще бъде отмъстена. Предсказанието гласяло, че ще се намери човек, който ще притежава силата да победи Дявола.
- Чакай! Къде съм била, когато съм изчезнала?! – отново усетих, че спестява нещо важно. Бях разпалена от цялата тази история.
- Била си при Дявола. Той те е взел от детската люлка. Опитал се е да те убие, но не е знаел, че притежаваш Силата. Тогава си се разминала само с опита, но по-късно научил за теб. Научил, че ти Я притежаваш и те издирва. Пуснал е всички демони по петите ти. Те ще те намерят на всяка цена и ще те заведат при него.
- А селяните? Защо ме гонеха онази нощ? Какво искаха от мен? – тръпка премина през тялото ми, докосвайки мястото, където беше забит ножа. Белега все още личеше.
- Това бяха подвластни, на умствен контрол, селяни. Той те е открил и решил да действа от разстояние. Тогавашния му опит също беше неуспешен, мобилизирал е всичките си сили и те търси. Унищожава всичко скъпо за теб и така те кара да се предадеш! Но това няма да се случи.
- Дейзи! – на лицето ми отново се появиха сълзи. – Защо нея?
- Тя беше една от съветничките Му. Той я изгони, защото беше прекалено добра и не беше за Ада. Той счете помощта й към теб за предателство и факта, че тя ти е близка беше още един мотив тя да бъде убита. – момчето спря разказа си и ме погледна. Сведох глава и едва доловимо прошепнах:
- Значи майка ми ме е натоварила с тази Сила! Това е безсмислено! Това, което исках от живота е нормално съществуване, но явно е невъзможно.
Специално за IVE-STORM(bg)! Честит рожден ден, Ягодке! (макар и с експресния влак хД) Пожелавам ти обичайното - много здраве, защото е необходимо и любов, защото ще спаси света! ( блах, това последното беше много лигаво! )
Глава No.4
1 част
1 част
Бяхме още вътре и той продължаваше да ме държи за ръката. Със свободната си ръка търках очите си и бършех все още падащите сълзи. Притворих очи и пред мен се появи отново покъртителната картина. Загубих единствения човек, който ми беше останал и когото обичах! Отворих очи и огледах наоколо. Около нас се въртяха черно-бели кръгове. И двамата бяхме в нещо като тръба. След около 5 минути се виждаше светлина в края на тунела. Приближаваше се все повече и повече, докато накрая не се появи една дупка и двамата изпаднахме от нея. Отново паднах върху него, но той сякаш беше леко развеселен от това.
- Май ти стана навик,а? – каза ми и една усмивка се появи на лицето му. Не казах нищо! Станах, изтупах се и попитах:
- Сега накъде?! – в очите ми вече го нямаше онзи блясък. Погледът ми блуждаеше, а очите бяха зачервени от плач. Огледах се наоколо – бяхме в гора. Беше тъмно и леко студено. Дърветата се извисяваха много над нас. Имаха дълги и прави стебла, а короните им бяха перфектно оформени.
- Трябва да те заведа при Него! – каза той и усмивката му изчезна.
- Хн! – промърморих аз и тръгнах след него. Вървяхме в гората вече повече от час, а не се виждаше края й. Вървяхме по пътеката и аз се притисках в него! Тази гора беше много странна! Имах чувството, че някакви очи ме наблюдават от храстите! Държах му лакътя и се оглеждах наоколо. Гъстата мъгла правеше почти невъзможен огледа наоколо. Все пак погледа ми се спря на един клон от близкото дърво. Погледнах по съсредоточено на там и видях малка пухчеста топка. Спрях се и застанах под дървото, което беше единственото ниско дърво в гората. Побутнах топчето с пръст и то лениво се размърда. Наостри щръкналите си уши. След секунди надигна тежко клепачите си и отдолу се показаха две искрящо жълти очи. Отвори човката си и издаде странен леко приглушен писък. Стреснах се и отскочих настрани. Бейт застана зад мен и ми каза:
- Разбра ли са за пристигането ни! – нямаше никаква емоция или чувство в гласа му.
- Стана късно. Можем да пренощуваме тук. Чакай ме! – и той изчезна зад храстите. Потърках раменете си и се огледах отново. Завъртях се, за да могат очите ми да обхваната цялата картина. Продължавах да се въртя и се блъснах в нещо. Издишах тежко и се обърнах бързо. Бях бутнала Бейт. Леко успокоение се настани в сърцето ми. Той само ме изгледа странно и сложи дървата, които носеше, на земята. Подреди ги на купчинка, щракна с пръсти и малки искри излязоха от пръстите му. Наблюдавах от страни и последното ми направи особено впечатление. Стоях недоумяващо и опитах да изрека …
- К-как … - но бях прекъсната.
- Как го направи? Какво си ти? Хайде, питай! – момчето стоеше срещу мен в очакване. Аз също стоях срещу него и устните ми се отваряха, но от тях не можеше да излезе звук.
- Добре, ще го направя по – лесно за теб! Ще започна от самото начало. – той седна на земята до огъня, а аз седнах от срещуположната страна.
- Всичко започна преди много години. Майка ти живееше в една схлупена къщичка, като обикновена жена. Имаше нещастието да бъде нападната от разбойници в гората и убита. Тя стана ангел и се понесе в Рая. Най-тежкото престъпление спрямо Бога, беше предателството. Ангелите са създадени, за да помагат на хората и да ги напътстват в живота им. На една от мисиите майка ти срещна един много привлекателен млад мъж. Той стоеше на ръба на една скала и искаше да се хвърли. Нейната задача беше да разубеди мъжа, но толкова се влюбила в него, че вместо да му помогне, да го насърчи да не го прави, тя го подтикнала към смъртта. Мислела си, че така ще бъдат завинаги заедно. Но се случило така, че той отишъл не в Рая, а в Ада. Господ научил за това и отнел крилата на Синър и я изгонил от Рая. Превърнала се в паднал ангел и отишла да търси любимия си в Ада. Преминала през много препятствия докато стигне до там, но това не било всичко. Стигнала до портите, но пазачът не я пуснал, тъй като тя не била нито за Ада, нито за Рая. Тя опитала да се самоубие, но не успяла. Тогава отишла при Него! – той сложи ръцете на коленете си. С едната взе клечка и започна да ровичка из огъня, като не отделяше поглед от него.
- Не, чакай! Всичко е толкова нереално, неистинно! Не, не мога да повярвам! – казах невярващо. – Него?
- Ще стигна и до този етап от историята! – усетих, че малко се изнерви и веднага млъкнах. – Тя искаше на всяка цена да се добере до любимия си. Единствения възможен изход от ситуацията, бил да помоли за помощ Просветления. Това е човека, за когото се говори, че е бил просветлен относно загадките за живота и смъртта. Казват, че този човек е много стар – на хиляди години. Но той изглежда изумително млад. Казват, че не може да бъде открит, защото сменя облика си… - тук не се сдържах и го прекъснах.
- Бейт, пропусна важна част от историята! А баща ми? Защо не казваш нищо за него?! – погледнах го настоятелно. Момчето завъртя глава, с цел да избегне погледа ми и попита:
- Сигурна ли си, че искаш да знаеш?! – много сериозност и студеност имаше в гласа му.
- Да! – с треперещ и неуверен глас изрекох това.
- Хн! Майка ти отиде при Просветления. Той й каза, че единствения начин да влезе в Ада, без да е умряла, е да стане част от него. Затова тя майка ти извършила грях след грях, искайки да намери начин да влезе. Колкото и да я разубеждавал Cultus, тя не го послушала и си навлякла гнева на Господа. Проклел я да срещне истинската любов и да роди. Но тя не приела това като сериозна заплаха. Тя сключила сделка с Дявола. Той й предложил място в Ада, ако му донесе 100 невинни души. Искането било твърде високо, но въпреки това тя не се отказала. Синър започнала да изкушава млади мъже и да събира душите им. Когато събрала всичките се явила пред Рогатия, но той я измамил. Взел душите й я изгонил. Не е можела да се мери със силата на Дявола, но се заклела да си отмъсти. След година срещнала човек и се влюбила в него. Не след дълго се сдобили с дете …
- Аз! – казах с равен глас.
- Да! – момчето ме погледна и се замисли дали да продължи. Веднага му „помогнах”.
- Продължавай! – момчето като че ли не ме чу и продължи да мълчи.
- Продължавай! Искам да чуя и края!
- Проклятието, което Господ отредил на майка ти се сбъднало. Тя се влюбила и се сдобила с теб. Но това не е края на историята. Тя трябвало да бъде наказана и затова Бог я лишил от детето й. Не много след твоето изчезване, баща ти се споминал. Синър останала без двете най-важни неща в живота си. Тя много страдала и проклела деня, в който се е родила. По такъв начин била наказа за греховете си. Но духовната сила на майката е много силна. Нейната омраза се пренесла в теб. Края на историята завършва с едно предсказание на Просветления. Малко преди майка ти да умре, той й казал, че ще има възмездие и ще бъде отмъстена. Предсказанието гласяло, че ще се намери човек, който ще притежава силата да победи Дявола.
- Чакай! Къде съм била, когато съм изчезнала?! – отново усетих, че спестява нещо важно. Бях разпалена от цялата тази история.
- Била си при Дявола. Той те е взел от детската люлка. Опитал се е да те убие, но не е знаел, че притежаваш Силата. Тогава си се разминала само с опита, но по-късно научил за теб. Научил, че ти Я притежаваш и те издирва. Пуснал е всички демони по петите ти. Те ще те намерят на всяка цена и ще те заведат при него.
- А селяните? Защо ме гонеха онази нощ? Какво искаха от мен? – тръпка премина през тялото ми, докосвайки мястото, където беше забит ножа. Белега все още личеше.
- Това бяха подвластни, на умствен контрол, селяни. Той те е открил и решил да действа от разстояние. Тогавашния му опит също беше неуспешен, мобилизирал е всичките си сили и те търси. Унищожава всичко скъпо за теб и така те кара да се предадеш! Но това няма да се случи.
- Дейзи! – на лицето ми отново се появиха сълзи. – Защо нея?
- Тя беше една от съветничките Му. Той я изгони, защото беше прекалено добра и не беше за Ада. Той счете помощта й към теб за предателство и факта, че тя ти е близка беше още един мотив тя да бъде убита. – момчето спря разказа си и ме погледна. Сведох глава и едва доловимо прошепнах:
- Значи майка ми ме е натоварила с тази Сила! Това е безсмислено! Това, което исках от живота е нормално съществуване, но явно е невъзможно.
Край на 1 част
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Яну 04, 2011 7:54 pm
2ра част на 4та глава
Все още не можех да осъзная случващото ми се. Група „главорези” ме преследваха и в най-лошия случай щях да свърша в студения и неудобен дървен ковчег. Обзеха ме черни мисли, които скоро завладяха изцяло ума ми. Не трябваше да им се поддавам, но една част от мен вече беше умряла. Сърцето ми беше пълно с омраза към живота и несправедливото отношение на съдбата към мен. Толкова много ли исках - един нормален, прост живот на тийнейджър. Завъртях очи и казах:
- Знаеш ли, омръзнаха ми приказките за „чудния” ми живот?! Лягам си! – Бейт ме изгледа доста учудено и кимна в знак на съгласие, но не каза нищо. Аз също кимнах, погледнах го за момент и се приготвих за лягане. Нямахме къде да спим, нито заслон, нито дори палатка, затова моето легло тази вечер се оказа твърдата земя около огъня. Опитах да се наместя удобно, до колкото го позволяваха условията, и му обърнах гръб. Свих коленете си и поставих ръце под главата си. „Хъх.” – въздъхнах и се опитах да проумея как стигнах до тук. С поглед проучвах пейзажът наоколо. Това се оказа трудна задача, защото мрака беше обзел по-голямата част и светлината на огъня осветяваше съвсем малко. След малко чух и Бейт да си ляга. Не го познавах много, но имаше нещо странно в него. Топлината от огъня огряваше гърба ми и лека полека очите ми се затваряха. Не усетих кога съм заспала, но когато се събудих слънцето не беше изгряло, но това предстоеше. Изправих се и обхванах коленете си с ръце. Погледнах към небето и видях как слънчевите лъчи пропъждат тъмнината. Мрак и светлина, добро и зло, толкова тънка граница! Отклоних погледа си и забелязах, че спътника ми го няма. Станах бързо и се огледах. От клон на клон подскачаха катерички, по тревата имаше роса и врабчета си играеха в клоните. Затърсих отново момчето и изведнъж погледа ми се спря на две фигури. Стреснах се и се скрих за близкото дърво. Погледнах отново, но продължавайки да се крия зад дънера. Двамата водеха разговор. Ясно разпознах Бейт. Очите ми се отвориха широко, но се осъзнах и се заслушах отново в думите им:
- Казах ти, че ще я доведа и ще спазя плана! Не беше нужно да идваш, Трейтор! – Бейт се разгорещи и една бръчка се появи по иначе правото му чело. Момчето, което стоеше пред него беше доста по-високо от него и с буйна черна коса. Всеки кичур си беше избрал страна и стоеше там покорно. Кожата му беше леко тъмна и с множество рани по ръцете. Това, което ми направи впечатление беше превръзката, закриваща лявото му око. Дрехите му бяха отчасти на дупки и от там се виждаха части от кожата на момчето.
- Господаря мисли, че може би вече трябва да ти няма доверие. Затова ме прати да те наглеждам. Не се проваляй този път. Той може да ти е простил за издънката със Синър преди много години, но не всички получават 2ри шанс. Не се проваляй! – каза другият и скръцна страшно със зъби. Гласът му беше плътен и ясно отекна в тихата сутрин. Цялото ми тяло се скова. Не, бях чула достатъчно, обърнах се и се затичах в другата посока. Той беше се провалил със Синър? Означаваше ли това, че се е опитал да убие майка ми?! Той, единствения човек, на когото вярвах?!– въпросите се блъскаха в главата ми, както бурен океан в скалите. Едно беше сигурно, Бейт ме беше предал и аз останах отново сама на света! Сама щях да се изправя срещу това, какъвто и да се окаже резултата! Продължавах да тичам, но лекички сълзи се стичаха по бузите ми. Отново останах сама и бях сигурна, че това е игра на Съдбата и това е само началото.
- Знаеш ли, омръзнаха ми приказките за „чудния” ми живот?! Лягам си! – Бейт ме изгледа доста учудено и кимна в знак на съгласие, но не каза нищо. Аз също кимнах, погледнах го за момент и се приготвих за лягане. Нямахме къде да спим, нито заслон, нито дори палатка, затова моето легло тази вечер се оказа твърдата земя около огъня. Опитах да се наместя удобно, до колкото го позволяваха условията, и му обърнах гръб. Свих коленете си и поставих ръце под главата си. „Хъх.” – въздъхнах и се опитах да проумея как стигнах до тук. С поглед проучвах пейзажът наоколо. Това се оказа трудна задача, защото мрака беше обзел по-голямата част и светлината на огъня осветяваше съвсем малко. След малко чух и Бейт да си ляга. Не го познавах много, но имаше нещо странно в него. Топлината от огъня огряваше гърба ми и лека полека очите ми се затваряха. Не усетих кога съм заспала, но когато се събудих слънцето не беше изгряло, но това предстоеше. Изправих се и обхванах коленете си с ръце. Погледнах към небето и видях как слънчевите лъчи пропъждат тъмнината. Мрак и светлина, добро и зло, толкова тънка граница! Отклоних погледа си и забелязах, че спътника ми го няма. Станах бързо и се огледах. От клон на клон подскачаха катерички, по тревата имаше роса и врабчета си играеха в клоните. Затърсих отново момчето и изведнъж погледа ми се спря на две фигури. Стреснах се и се скрих за близкото дърво. Погледнах отново, но продължавайки да се крия зад дънера. Двамата водеха разговор. Ясно разпознах Бейт. Очите ми се отвориха широко, но се осъзнах и се заслушах отново в думите им:
- Казах ти, че ще я доведа и ще спазя плана! Не беше нужно да идваш, Трейтор! – Бейт се разгорещи и една бръчка се появи по иначе правото му чело. Момчето, което стоеше пред него беше доста по-високо от него и с буйна черна коса. Всеки кичур си беше избрал страна и стоеше там покорно. Кожата му беше леко тъмна и с множество рани по ръцете. Това, което ми направи впечатление беше превръзката, закриваща лявото му око. Дрехите му бяха отчасти на дупки и от там се виждаха части от кожата на момчето.
- Господаря мисли, че може би вече трябва да ти няма доверие. Затова ме прати да те наглеждам. Не се проваляй този път. Той може да ти е простил за издънката със Синър преди много години, но не всички получават 2ри шанс. Не се проваляй! – каза другият и скръцна страшно със зъби. Гласът му беше плътен и ясно отекна в тихата сутрин. Цялото ми тяло се скова. Не, бях чула достатъчно, обърнах се и се затичах в другата посока. Той беше се провалил със Синър? Означаваше ли това, че се е опитал да убие майка ми?! Той, единствения човек, на когото вярвах?!– въпросите се блъскаха в главата ми, както бурен океан в скалите. Едно беше сигурно, Бейт ме беше предал и аз останах отново сама на света! Сама щях да се изправя срещу това, какъвто и да се окаже резултата! Продължавах да тичам, но лекички сълзи се стичаха по бузите ми. Отново останах сама и бях сигурна, че това е игра на Съдбата и това е само началото.
Край на 4та глава...
Очаквам коментарите ви...
Очаквам коментарите ви...
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Яну 04, 2011 7:55 pm
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Вто Фев 08, 2011 9:16 pm
Глава No. 5
Защо, по демоните, винаги се случва така! Намираш си човек, на когото можеш да се довериш и той те измамва?! Мислите ми отново си устройваха сбирка в главата ми. Този път размишленията ми не бяха от разочарование, а от гняв към Бейт. Как смееше това малко … - спрях мислите си за момент, защото се учудих от агресивността в нагласата си. Бях много ядосана – беше последния човек останал до мен, а в момент като този не можех да му се доверя. Забавих крачка, спрях се и се огледах. Усетих нечия силна ръка как сграбчва моята в стоманена хватка! Опитах се да отскубна, но неуспешно. Завъртях се и видях гадняра – предател зад мен.
- Какво искаш, гаден предател?! – опитах се да го обидя по първия начин, по който се сетих. Единственото, което видях беше пламъкът в очите му.
- Защо, защо те нямаше?! Къде си тръгнала? И … Какво, по дяволите, ти става?! – към мен се стрелнаха купища въпроси.
- Оооу, не ми се прави на света вода ненапита. Много добре те чух, когато говореше с онзи, ъъ, даже не го и знам кой е, но много ясно чух и видях всичко.
- Ти да не се побърка?! – устата му зейна в изненада. – Как можа да си помислиш, че аз ..?! Хъъх?!!
Лицето му придоби много странно и смешно изражение, но моето настроение беше далеч от това. Беше нещо като един от моментите, в които се подлага на изпитание доверието между приятелите и … Нях, стига. Щях да прекъсна този момент.
- Я, стига. Не ми казвай, че това е като заблуда на противника и играеш двойна роля?! – лицето му си беше във все същото изражение, с изключение на очите, които сякаш казваха нещо от сорта: „Ъъъ, да, на прав път си!”. Осъзнах, че може би греша, но не се предавах. Смелостта в мен се надигна и аз издърпах ръката си от неговата хватка.
- Единственото, което искам е да ти помогна! Не целя да те предам! Аз съм на твоя страна, трябва да ми имаш доверие!!
- Това няма как да стане!!! А какво ще кажеш относно това, ЧЕ СИ СЕ ОПИТАЛ ДА УБИЕШ МАЙКА МИ?!!! – изкрещях с пълно гърло всичко, което се беше насъбрало в мен! Образа на лицето му се промени. Той посърна и на мен ми стана някак жал за него. „Не! Поне веднъж в живота си бъди твърда”! Той се погледна към мен и със строг, и тежък глас изрече думите, които щяха да кънтят дълго в ушите ми:
- Така е, не можеш да ми вярваш! Но преди да тръгна искам да ти дам това! – той извади от джоба на дънките си малка черна гривна от черни бляскави камъчета. Протегна ръка към моята и ми я сложи. Повдигнах китката си и я огледах. Усещах нещо в този момент, но не можех да определя какво е.
- Вземи я. Мисля, че ще ти е от полза. Не исках да се получава така, но явно се налага. – обърна ми гръб, направи 2-3 крачки и се спря, все още стоейки с гръб.
- На всеки човек идва времето, когато ще се наложи да отговаря за грешките си! – казвайки това той се изгуби между дънерите на дърветата. На този етап мислех, че така ще е по-добре! Не осъзнавах какво направих. Намирах се в гора, която не познавах, от всеки ъгъл дебнеше опасност, а аз сгреших и дълбоко щях да съжалявам. Застоях се на същото място още известно време, докато успее мозъкът ми да анализира случилото се.
„ - От всички импулсивни неща, които си правила, това беше най-тъпото!”
„ – Хеей, очакваше се да ме подкрепиш!”
„ – Принципно да, но това не мога да го приема.” – опитвах се да споря със съвестта си. Тя би трябвало да е най-добрия ми ръководител. Хмм, ами ако е права.
„ – Хей, не се чуди, ами го последвай. Опитал се е, но не я е убил той. Ако не беше неговата помощ щеше да правиш компания на мъртвите.”
„ – Ееей, това беше грубо!! Не ме карай да се чувствам гадно! И без това всичко ми е каша.” – изкривих лицето си в гримаса. Напоследък действията ми бяха далеч от това, да бъдат обмислени преди това. Реших да послушам съвета й и тръгнах към мястото, към което се отправи и Бейт. Сурнах единият си крак, ръката ми се разклати и чух звука от дрънкащите камъчета. Загледах се в бижуто, стоящо на ръката ми и си спомних всичко, което бяхме преживели заедно. Да, цялата „история” премина пред погледа ми като филм. Измина толкова време от първата ни безумна среща на тъмната улица. Бейт се появи в внезапно и ненадейно в живота ми. Изведнъж мислите ми се обърнаха в друга посока. Започнах отново да усещам онова тягостно чувство на непълноценност. Но веднага се сетих кой ми помогна да оцелея. Ако наистина ме е обичала, щеше да ми остави някаква защита. Ако не беше той, щях да правя компания на подземните създания. Мислено веднага му простих и реших: „Каквото и да ми струва, ЩЕ ГО НАМЕРЯ!”. Събрах всичкия кураж, с който разполагах, и със смели крачки се проврях между дърветата, където беше тръгнал и Бейт. Вървях и влизах все по – навътре в гората. Пред мен се показваха все повече и повече дървета. След известно време те започнаха да оредяват и отпред изникна малка горска поляна. Появилата се гледка ме шокира, защото нямаше нищо общо с цялата обстановка на гората. Навсякъде цветята бяха свежи и „поръсени” с утринна роса, дърветата бяха голи, без листа. Цялата зловеща картина се допълваше и от леденостудения вятър, който се появи изневиделица. Побиха ме тръпки и потреперих. Огледах отново мястото, но погледа ми се спря моментално на малък фонтан, който като че ли се появи от нищото. Можех да се закълна, че преди малко го нямаше. Приближих се, подпрях ръцете си и се надвесих над него. Колкото повече се взирах, толкова повече погледът ми сякаш потъваше и се замъгляваше. Водата стоеше спокойна, но после започна да се движи и аз видях как се образуваха кръгове, и сякаш тя оживя. Раздели се на малки сребристи капчици, които вече формираха фигури. Лек проблясък освети тъмнината и аз присвих очи. Когато леко ги отворих, видях нечие познато лице и на устните ми се настани усмивка. Веднага разпознах лика на Бейт и това видимо ме зарадва. Не ми отне много време да разбера за какво служеше. Със златисти букви най – отгоре беше изписано „Fons voto” (Фонтана на желанията).
- Сигурна ли си, че това желаеш?! – твърд, но нежен глас разчупи тишината. Това не ме уплаши, но беше достатъчно изненадващо, за да ме накара да се огледам. Извърнах глава и погледа ми зашари наоколо. Нямаше следа от друг човек тук, така че единственият вариант беше … Обърнах погледът си отново към фонтана. Водата отново се беше разместила, но този път това ме накара да се стресна. Всичката беше излязла от коритото си и беше оформила женско тяло. Очите ми се разшириха и аз продължавах да гледам захласнато, но и ужасено.
- Коя си ти? – само това успяха да изрекат стиснатите ми, вкочанели от ужас устни. Огледах я от глава до пети. Черна коса, сини очи и тънко, изваяно тяло. Личаха красите черти на лицето й. Кожата й беше по – бледа от нормалното, но въпреки това не Жената направи широка, загадъчна усмивка и грациозно протегна ръка встрани. Тя сви пръстите си, но единствено показалецът остана изпънат. Размахвайки го, все така грациозно, във въздуха се образуваха малки фигурки, които съединявайки се оформиха малка коронка. Жената я постави на главата си, погледна ме и от устните и се отрониха думите:
- Само не ми е ясно как успя да ме откриеш! Трябва много силно да го желаеш, за да откриеш фонтана. Той сигурно означава много за теб! – погледнах към земята и бузите ми се зачервиха.
- Аз … дължа му много. – казах тихо, едвам чуто. Тя продължи:
- Аз съм Клеър, пазителката на фонтана! Обикновените хора не мога да идват тук. Трябва да е много специален, за да дойдеш чак до тук. Еех, романтика. – пазителката започна да се смее звънко и приятно, а аз се сепнах.
- Както казах, дължа му много. Той направи много за мен. Сега е мой ред. – голяма доза решителност се усещаше в гласа ми.
- Добре тогава! – едната й вежда се вдигна и усмивката й угасна. Почувствах се заплашена и отстъпих с крачка, две назад. Клеър затвори очите си и размаха пръст. Появи се някаква мъглявина и очите ми се разшириха при вида на разкриващата се пред мен гледка. Преглътнах и продължих да гледам.
- Ти, предател такъв! Ще си понесеш последствията! – ръцете на Бейт бяха оковани и онзи мъж, с когото той беше говорил в гората, държеше камшик. Пленника беше свлечен на земята, гол до кръста. Мъжът го налагаше и това оставяше продълговати, кървави рани от бича.
- Кажи ми къде е тя! – изсъска бичуващия.
- Дест … ъни – едвам успя да пророни Бейт - няма да я предам!
След това му изказване другият сключи гневно вежди, удари го с камшика и главата на приятеля ми се отпусна. Явно изпадна в безсъзнание. Мъжът блъсна вратата на килията и излезе. Чак сега забелязах колко неуюта и мръсна беше тя. Стените бяха тъмни и изцапани, подът покрит със слама и наоколо се търкаляха кости от „бивши” мъченици. Устните ми се свиха в ужас.
- Боже, какво направих! – сълзи се стекоха по бузите ми.
- Има начин да бъде спасен и ти го знаеш! – внезапната намеса на пазителката ме учуди. Избърсах сълзите си и я погледнах въпросително.
- Единствения начин да спасиш него е като погубиш себе си! Послушай сърцето си! – тялото и й започна да се разгражда на капчици и да изчезва. Останах отново сама. Свлякох се до близкото дърво и припаднах от изтощение. След не знам колко продължило „подремване” се събудих от нечии гласове.
- Защо не можем да я намерим?! – разпознах веднага този глас - мъчителят на Бейт! С него имаше и друг човек. Той беше по – едър и кожата, лицето и цялото му тяло беше тъмно и грубо. Но защо не ме виждаха?! Та те стояха само на метър от мен! Погледнах гривната на ръката ми и усмивката се възвърна на устните ми. Двамата се спогледаха и тръгнаха в другата посока. Не ми отне много време да се окопитя. Станах и ги последвах. Голяма решителност струеше от действията ми. Нямаше повече време за премисляне! Всичко беше решено!
„Значи това е началото на мисията *Да спасим задника на Бейт*? Хах, дори в този момент успявам да се шегувам с положението си. Аз съм безнадежден случай.” – закикотих се на глупостта си. Погледнах пред мен и видях, че преследваните от мен хора преминават през портал. Побягнах и в последната минута успях да вляза.
...........
Малък полъх на вятъра се появи след затварянето на портала. Клонките се разлюляха и врабчетата от тях се разпръснаха. Героинята пое както по пътя на спасението, така и по този към пропастта. To be continued ...
Следващият път: "Финала" ...
- ButterflyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo
Вто Фев 08, 2011 9:53 pm
- -*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Съб Мар 19, 2011 5:11 pm
Глава No. 6
Финала
Финала
Всичко около мен беше тъмно и трябваше да се случи изключително чудо, за да мога да се огледам. Не след дълго всичко се разтресе и задвижи забързано. Инстинктивно прикрих лицето си с ръце. След секунди усетих твърдата прегръдка на земята. Ох, сгромолясването си болеше. Болезнено се откъснах от твърдата почва, като загоряла палачинка от стар тиган. Първият опит да си стъпя на краката беше неуспешен и аз залитнах.
- Ууоооооооу. – извиках залитайки. Веднага се усетих какво направих и сложих ръка пред устата си.
- Хъъъ?? – мъжете се обърнаха и аз се свих. Заогледаха се наоколо, но след като не ме видяха, тръгнаха.
- „Аа, да, не могат да ме видят!” – усетих се бързо и ги последвах. Вървях след тях и се препъвах в доста неравната земя. Вървяхме доста дълго преди да стигнем „скривалището”. Наоколо беше тъмно, но дори и да се появеше искрица светлина тя едва ли би осветила мрачното и злокобно място. Вървейки след тях главата ми се въртеше любопитно във всички страни. Почувствах някакъв хлад и потреперах. Очите ми се разшириха пред разкрилата се гледка – преминавахме през гробище. Продължавах да оглеждам и носът ми долови познато ухание – мирисът на кръв. Пред очите ми преминаха светкавично онези картини в дома ми – как с Бейт влязохме в стаята ми и там лежеше Дейзи, цялата плувнала в кръв и нейната кръв по ръцете ми. Стиснах зъби и проклех. Всичко беше по моя вина. Само да не се бях раждала! Само всичко да се оправи! Укротих надигналата се злоба и продължих. Не след дълго пристигнахме пред огромни порти. Техните колосални размери ме караха да се чувствам нищожна и миниатюрна като мравка. Стоях пред портите и ги гледах със зейнала уста. Те изскърцаха и двамата мъже продължиха напред. Не се поколе*ах и веднага ги последвах. В момента, в който влязох спрях да вървя след тях и пътищата ни се разминаха. Застанах по средата на площадчето, ако мога така да го нарека. Вътрешността на вратите представляваше площад и около него множество коридори, наподобяващи лабиринти. Стоях отново изумена и се чудех на къде да поема.
- Дали да не …? А, ааа, ааа! – изкрещях от силна болка в главата. Боже, щеше да ми изгори мозъка. Свих се на кълбо и се свлякох на земята.
- Тръгни по средния коридор! – нечий глас ми изсъска в главата и болката спря. Отворих рязко очите се, изправих се и се изтупах.
- Аха, значи по средния! – повторих на себе си аз, повдигнах рамене в незнание, но въпреки това тръгнах по него. Извървях 2-3 метра и чух някакви стъпки. Обърнах се рязко, но зад мен нямаше никого. Обърнах се напред и светкавично отново се обърнах назад, ако имаше някого нямаше да ми убегне този път. Учудих се, казах си „О, да, определено като се върна край на страшните филми!” и си се ухилих. Мушнах ръцете в джобовете си и продължих да вървя. Коридорът криволичеше и изглеждаше сякаш няма край. Присвих очи, за да видя на далеч и забелязах нещо като стена отпред. Застанах пред нея и започнах да я оглеждам. Беше направена от големи, правоъгълни камъни. Въртях се и я огледах отново. По едно време се спрях, свих устни, почесах се по тила и с цялата си сила ритнах единия от камъните. Той хлътна навътре. Първите секунди нищо не се случи, но миг по – късно земята под краката ми се отвори и ме погълна. Веднага след като пропаднах портата се затвори, както се беше отворила. Вътре беше доста тъмно и не виждах нищо. Скоро всичко започна да ми се прояснява и аз завърших своя „полет” в голям коридор с факли и от двете страни на стените. Опитах се да стана, но заради удара бях навехнала коляното си и ми отне доста време да се изправя на крака. Повървях малко напред и се опитвах да намеря килиите. Между всеки две факли имаше дървена врата с дебели, железни панти. Преминавах напред и отварях всяка една от тях. Колкото повече се отдалечавах от първоначалното си място, толкова повече увеличавах крачка. Отварях врата след врата, но зад тях нищо. Продължих напред с мисълта да отварям още, но чух гласове.
- Говори се, че има „чужденец” сред нас. Навсякъде се бият тревоги и го търсят. Колегите ни смятат, че Тя е дошла да го търси. Леле, всичко ще се нареди толкова лесно. - уплаших се да не би да ме видят и открехнах първата врата,която видях и пред мен се показаха стълби. Не се поколе*ах и заслизах по тях. Леко забавих крачка, защото болката в глезена се обади. Стълбите бяха около десетина на брой и малко стръмни. Слязох по тях и се озовах право при килийните отделения. Леле, какъв късмет извадих! Целият под бе покрит със слама, по килиите имаше кости, оковани във вериги за стената, а в последната килия в дъното …
- Бейт! – спуснах се бързо натам. Хванах дръжките на клетката и коленичих. – Добре ли си?!
Той беше облегнат на стената и очите му бяха затворени. След олелията, което вдигнах „спящата красавица” се размърда.
- Хей, ти какво правиш тук? – изгледа ме учудено той.
- Ха, как така какво правя тук?! Дойдох на разходка! Доскуча ми да си седя мирно. О подхвърлих шеговито. – Идвам да се извиня за това, че не заслужаваш това, което ти наговорих и че се държах идиотски, егоистично, тъпо, като недорасло хлапе … Можеш да ме спреш вече! – ухилих се аз и се почесах по тила, типично в мой стил. Той също се подсмихна и ми благодари с очи.
- Не знам къде са ключовете, но мисля че онзи лост там може да ти е от полза. – той посочи железен прът в ъгъла на стаята. Аз станах, взех го и се опитах да разбия ключалката. За мое щастие тя се оказа доста паянтова. Успях да изкъртя цялата врата, но се вдигна много шум. Не се поколе*ах много и веднага се „хвърлих” да свалям оковите на Бейт.
- Да се измъкваме преди да са ни хванали! – казах аз, оглеждайки се дали някой идва. Той се изправи на краката си, но се залюля. Сложих ръката си под рамото му и го придържах да не падне. Той ми се усмихна отново и аз го подканих да побързаме. За-изкачвахме се по стълбите, когато се чу някакво размърдване откъм подземията. Двамата се спогледахме и продължихме бързо нагоре. Излязохме в големия коридор и измежду другите врати видяхме такава, зад която имаше стълби, водещи нагоре. По необяснима за мен причина успяхме лесно да се измъкнем от лабиринта. Излязохме от него и аз го дръпнах бързо към пътя, от където бях дошла. Бягайки натам, гласовете зад нас се засилиха и аз се обърнах. Бяха онези гадни и отвратителни същества, слугите на Дявола. Очите ми се разшириха и аз побягнах с всичките сили, с които разполагах. Пътят беше неравен и аз, естествено, се препъвах. Наближихме гробищата и звуците след нас не утихнаха.
- Дръжте я, не бива да се измъква!! – мъжете крещяха след нас. Чуваха се вече и гърмежи от оръжия. Няколко куршума минаха покрай мен. Погледнах към дупките, които оставих по дрехите ми, изумено. Как така не ме докоснаха?! Извадих огромен късмет явно. Отърсих се от ужаса и продължих да бягам.
- Хей, Дестъни, внимавай! – провикна се Бейт. Обърнах се на другата страна и видях единият от главорезите да се приближава към мен. Силите в тялото ми вече ме напускаха и аз забавих крачка. Бейт застана между мен и гадината. Аз се отдръпнах назад, но усетих, че някой ме сграбчи. Обърнах се и видях голяма, кораба ръка, стискаща ме за дрехата.
- Subeuntes repellunt! (2) – Бейт извика след мен и голяма синя светлина отблъсна натрапника. Благодарих с поглед и двамата се спогледахме. Крясъците отново се надигнаха и единственото решение беше да тръгнем отново. Бягахме, а гадните преследвачи ни дишаха във врата и гонеха по петите. Трябва да подчертая, че това е изключително неприятно. Бях потънала отново в мислите си и не бях адекватна за случващото се около мен. Това, което ме извади от транса на вглъбените ми мисли беше един куршум и алена кръв. Докато разбера какво се случваше, тялото ми се строполи на пътя и последното, което видях беше изуменият поглед на Бейт, след това затворих очи. Мина доста дълго време, докато ги отворя и след като го направих всеки мускул в тялото ми ме болеше. Първоначалната светлина ми заслепи очите. Намирахме се на съвсем различно място, от това на което бяхме преди да затворя очи.
- Къде сме? – казах, опитвайки се да стана, но неуспешно. Цялото ми тяло беше пронизвано от адска болка.
- Не ставай! Ранена си! – очите на момчето бяха изпълнени с притеснение. – Губиш много кръв!
Опитах да се огледам и видях около себе си голяма количество кръв. Очите му продължаваха да са доста притеснени, а аз чувах как сърцето му биеше бързо. Хванах ръката му и се опитах да кажа нещо. Нямах достатъчно сили за това. Очите ни се срещнаха и моите сякаш се опитваха да кажат: „Спокойно, всичко ще се оправи!”. Но силите ме напускаха и той виждаше това. Дори сега, в последния си час аз не чувствах страх. Бях му благодарна за всичко, което беше направил за мен.
- Б..благодаря ти! Благодаря ти, че беше тук с мен, когато останах съвсем сама. Без теб нямаше да успея да видя и хубавата страна на живота. – казах на един дъх. Очите му се насълзиха и той вече разбра: отивах си от този свят.
- Аз, аз съм толкова жалък! Обещах, че нищо няма да ти се случи! Не успях да спазя обещанието си.
- Но това е малко глупаво обещание, нали? Не може нищо да не ми се случва! – опитах се да вкарам малка доза хумор в мрачната ситуация. Времето ми прекарано с теб е незаменимо.
- Не, няма да те пусна. – момчето ме хвана за ръката и ме стисна силно. Очите му вече преливаха от сълзи, но него сякаш не го интересуваше, че това не е типичната мъжка постъпка. Това, което ме изненада беше, че само след миг нямаше и една сълза в неговите очи, а устните му се притискаха в моите. Отвърнах му и след секунди се отдръпнах от лицето му. В мен не беше останала и капка живот. Капка дъжд падна на лицето ми, аз се усмихнах и затворих очи.
Момчето сведе глава и дъждът се усили.
Минаха много години от тогава. Един пуст и мрачен гроб, а вътре тяло на рано отишло си от този свят момиче.
Бейт се спря пред гроба, постави две рози и коленичи. Започна да гали надгробната плоча, а нейното лице сияеше от снимката над главата му. Лъчезарната й усмивка можеше да заличи всяка тъга и тревога. Но сякаш като на шега Съдбата си беше поиграла с живота на момичето и нарочно беше разделила двамата.
Край ....
- ButterflyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo
Съб Мар 19, 2011 7:11 pm
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите