- sisi-chanРазвиващ се
От : Никога не се спирам на едно място...
Рожден ден : 17.01.1998
Години : 26
Дата на рег. : 07.02.2010
My stuffy..^Коментарри^
Чет Дек 23, 2010 8:39 pm
Мм.. Коментарите към нещицата ми.. ^^
- Kirimi-chwanПрохождащо
От : тук
Рожден ден : 29.12.1995
Години : 28
Дата на рег. : 04.06.2010
Re: My stuffy..^Коментарри^
Чет Дек 23, 2010 9:02 pm
Първото стихче ми харесва като идея и има рима, но на някои места му липсва ритъм. Според мен може да размениш местата или направо да махнеш някои думи, така че да не загуби смисъла си, но и да прозвучи по-добре:
Дори не предполагах аз, че ти за мене си роден,
защото сме различни като нощ и ден.
И все пак сърцето мое на момента ти плени
макар да знаеше, че после мен ще ме боли.
Всичко, що ти липсва, ти го искаш
затова и в ъгъла ме винаги притискаш...
Не претендирам, че това е по-добре, просто мисля, че звучи по-плавно. Ако съм разбрала правилно замисъла на второто, значи ми харесва, но начина по който е написано не ми допада. ^^" Последното ми харесва наистина много, но също като за първото мисля, че на някои места може да се побутне, за да прозвучи по-добре. Надявам се да не съм те обидила и да съм помогнала, давай все така ^^
Дори не предполагах аз, че ти за мене си роден,
И все пак сърцето мое на момента ти плени
макар да знаеше, че после мен ще ме боли.
Всичко, що ти липсва, ти го искаш
затова и в ъгъла ме винаги притискаш...
Не претендирам, че това е по-добре, просто мисля, че звучи по-плавно. Ако съм разбрала правилно замисъла на второто, значи ми харесва, но начина по който е написано не ми допада. ^^" Последното ми харесва наистина много, но също като за първото мисля, че на някои места може да се побутне, за да прозвучи по-добре. Надявам се да не съм те обидила и да съм помогнала, давай все така ^^
- sisi-chanРазвиващ се
Чет Дек 23, 2010 9:28 pm
Мне, не си ме обидила... Благодаря за критиката... Мотивира ме следващия път да се справя по - добрее... ^^
П.П
Мисля, че на всеки може да му звучи най - добре по различен начин... Но не знам... :}
П.П
Мисля, че на всеки може да му звучи най - добре по различен начин... Но не знам... :}
- onyx&pinkМодератор на раздел "Фикчета"
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 30
Дата на рег. : 13.01.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:
Пет Дек 24, 2010 9:50 am
Решила си да пишеш стихчета, добре, обаче...
Имаш идеята, но изказа нещо куца. Много ми е плоско, донякъде простовато. Имам чувството, че си ги написала набързо. Не усещам... знам ли, енергията им и даже не ми въздействаха, ама изобщо. А и тези тъпанарски пунктуациони грешки...направо ми бръкнаха в червата.
Ето какво ми хареса:
Дори не предполагах аз, че за мене ти си роден,
И тук нещо пак куца и за да го избегнеш можеше да напишеш така "че за мен си ти роден", иначе нещо ритъма се губи.
Лъжи? Любов или сълзи.
Какво си намислил кажи?
Тук има запетайка преди "кажи"
Да мразя?
Нима остана кого.
Да съжалявам за миналото?
Вече няма защо.
....
Две вечно скитащи души
дори с от на дявола
по - горчиви съдби.
Трясък. Вик и накрая гробна тишина.
Дали е сън или реалност това?
Изгрява туй слънце, но е просто мираж,
Това е всичко, което харесах, макар че и в него имаше грешчици, но беше мнооооооооого по-добре напиано от останалото.
П.П. по въпроса на кого как му звучи най-добре, ето какво ще ти кажа аз - на теб може да ти звучи добре всякак, защото ти си ги писала и ти харесват, но другите /неутралните/ които ги четат, ако не е направено както трябва, както е при теб с повечето места, ще те изкритикуват. А и не само аз давам подобна критика, в по-горния пост има доста неща, които съвпадат с моите.
Имаш идеята, но изказа нещо куца. Много ми е плоско, донякъде простовато. Имам чувството, че си ги написала набързо. Не усещам... знам ли, енергията им и даже не ми въздействаха, ама изобщо. А и тези тъпанарски пунктуациони грешки...направо ми бръкнаха в червата.
Ето какво ми хареса:
Дори не предполагах аз, че за мене ти си роден,
И тук нещо пак куца и за да го избегнеш можеше да напишеш така "че за мен си ти роден", иначе нещо ритъма се губи.
Лъжи? Любов или сълзи.
Какво си намислил кажи?
Тук има запетайка преди "кажи"
Да мразя?
Нима остана кого.
Да съжалявам за миналото?
Вече няма защо.
....
Две вечно скитащи души
дори с от на дявола
по - горчиви съдби.
Трясък. Вик и накрая гробна тишина.
Дали е сън или реалност това?
Изгрява туй слънце, но е просто мираж,
Това е всичко, което харесах, макар че и в него имаше грешчици, но беше мнооооооооого по-добре напиано от останалото.
П.П. по въпроса на кого как му звучи най-добре, ето какво ще ти кажа аз - на теб може да ти звучи добре всякак, защото ти си ги писала и ти харесват, но другите /неутралните/ които ги четат, ако не е направено както трябва, както е при теб с повечето места, ще те изкритикуват. А и не само аз давам подобна критика, в по-горния пост има доста неща, които съвпадат с моите.
- sisi-chanРазвиващ се
Пет Дек 24, 2010 10:30 pm
Ще се опитам да не повтарям такива грешки нататък, водейки си от критиката вии... ^^
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите