- ButterflyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo
^^ коментари ^^ Любовта е болка...
Чет Мар 03, 2011 12:47 am
Коментари - тук!
- JoInT{}MaNia4kaDoujinshi [доужиншита]
От : Плевен
Рожден ден : 20.02.1993
Години : 31
Дата на рег. : 07.04.2009
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Кои анимета са ти любими?
Re: ^^ коментари ^^ Любовта е болка...
Чет Мар 03, 2011 1:33 am
Здравей.
Реших да коментирам.
Ти си на 13 годинки. На тази възраст, до колкото си спомням, всеки има голямо въображение, но истината е, че не знае как да го развие. Не греша, нали така? А също, и че лесно се обижда от критиките на всички останали.
Първо:
Описания? Май са изгубени някъде след колите на Сакура и Учиха. Е, случват се и такива работи.
Другото, което имам да ти кажа е, че ти трябва поне минимален речник, от който да черпиш необходимата информация за да създадеш дадено описание.
Четеш ли книги? Изобщо чела ли си някога книги? (очаквам отговор)
Там, вътре, в тези тухли наречени "мъка", са пълни с толкова много информация, че може да ти се завие свят. Ако успееш да разбереш за какво иде реч в книгата, имам предвид не да я прочетеш ей така, колкото да казваш че си прочела нещо, а да вникнеш в съдържанието, така както някой твой много близък човек може да вникне в твоята душа.
Вярвай ми, колкото повече книги четеш, толково повече ти се обогатява речника. Ще направиш впечатление на околните и ще се радваш от постигнатото.
Мислите на героите се развиват по съвсем различен начин. Явно си прочела някое друго фикче и си го взела за образец. НЕ ГО ПРАВИ! Всеки го прави и това яко го прецаква!
Другото нещо, което също ми направи впечатление беше, че бързаш да развиеш историята. Недей! Нещата трябва да стават бавно и постепенно. Хората са казали, който бърза - бавно стига.
На такава възраст си, че ако се постараеш повечко можеш да постигнеш доста неща. Бързо ще се научиш, пък и училището ти върши работа. Така че и там внимавай в час по български език и литература.
Сега ще коментирам друго.
Правописни и пунктуационни грешки.
Направи ми впечатление, че не знаеш доста неща. Явно учителите не са обърнали внимание, че трябва да ви го преподават. Знам това, защото и на мен не са го преподавали, а сега за вас това е абсурд. Имайки предвид какви са децата днес, направо се отчайвам.
Значи, оставяй ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разстояние след запетая, точка, многоточие... абе след препинателен знак. Така съдържанието изглежда по-прилежно. Иначе става една сливане и това го загрозява.
Ох, колко моного неща мога да ти кажа, ама като знам, че пиша празни думи ми става тъжно...
Реших да коментирам.
Ти си на 13 годинки. На тази възраст, до колкото си спомням, всеки има голямо въображение, но истината е, че не знае как да го развие. Не греша, нали така? А също, и че лесно се обижда от критиките на всички останали.
Първо:
Tunicheli_saku написа:Здравейте..! Такамм 1во преди да прочетете фика ми трябва да ви кажа ,че знам че няма да ви хареса...Но искам да видя какви грешки допускам и какво трябва да направя за да не ги допускам вече.Благодаря ви за отделеното време..
Как можа да напишеш такава простотия?!
С това твое изказване, аз разбирам няколко неща за самата ти същност и личност. Казвайки, че никой (обобщавам) ама никой няма да хареса фика ти, ме води до мисълта, че нямаш вяра в себе си и че нямаш никакво самочувствие. Нямам предвид да имаш самочувствие до небесата, но поне малко не е излишно.
Другото нещо, което разбирам е, че искаш да научиш нещо. Освен ако не си излъгала... В противен случай, не лъжеш никой друг освен себе си.
Второ:
За фика.
Това първото нещо, което пишеш ли е? (Очаквам отговор)
За сега ще обсъждам само съдържанието.Tunicheli_saku написа:В града живее момиче на име Сакура.Тя има бонбонено розова коса и мраморно зелени очи.Тя е много красива.19 годишно момиче , което работи като модел. Снима се в списания , дават я по най-известните телевизии и е много богата.Винаги носи скъпи дрехи и аксесоари. Тя работи с Учиха Саске след като сключиха договор с фирмата му.Първо се снима сама , а после заедно със Саске. Учиха Саске е много богат.Има по-голям брат на име Итачи. Той и брат му имат тъмна коса и тъмни очи. Единственото нещо което ги различава е , че Саске е много разглезен , а брат му не. Сакура обожава работата си , но мрази това , че се снима с разглезения Учиха Саске. Просто не иска хората да я виждат с него въпреки , че той е любовта на живота и. След време започна да се снима със двамата братя.Някои снимки били неприлични.
Пишеш в трето лице. (отоново се повтарям с това проклето лице...)
Да се пише в това лице, лично мен ме затруднява, защото нямам достатъчно опит и богат речник. Аз съм на 18 и съм все още неопитна в това, а ти си на 13 и е очевидно, че си още зелено девойче. Стискам ти палци, когато стигнеш моите години да си по-напред в материала от мене.
Не трябва да описваш героите си по пози глупашки начин.
Когато искаш да опишеш някои герой, нека съзнанието ти обработи дадена атмосфера, която да е сързана с героя ти. Така трябва да извъртиш нещата, че да обработиш правилно емоциите, същността и личността на даденият герой. Опитай се, не да разказваш като разказвач (анонимно лице) и с няколко думи да представиш какво всъщност представляват участниците в произведението ти.
Тази вечер ще започна да чета "Отнесени от вихъра" и точно за това ще ти предоставя един цитат от книгата, която толкова ме впечатли и ми грабна окото, че реших да го споделя с теб като обазец.
"... Лицето й твърде рязко съчетаваше изящните черти на майката, потомка на знатен френски род от Крайбрежието, и едрите черти на бащата - червендалец. И все пак това лице, заострено при брадичката разширено в челюстта, неизбежно приковаваше погледа. Очите из под правите гъсти мигли бяха бледо зелени, без кафеникав отенък, и леко изтеглени нагоре. Плътните полегати линии на черните вежди бяха смайващо изписани върху кожата с цвят на магнолия - бялата кожа, с която южнячките тъй много се гордееха и грижливо пазеха от палещото слънце на Джорджия прод шапки, воалетки и ръкавици..."
Виждаш ли как добре е подредено?
Горе-долу, трябва да се стараеш да опишеш героя си по подобен начин.Tunicheli_saku написа:Един ден на снимачната площадка
-Така..Така..Сакура, звездата ми , отиди до Итачи.-каза шефа и. Тя веднага отиде до Итачи - сега седни в скута му - Сакура седна - и го целуни страстно.
Сакура се поколе*а малко , защото до сега не беше целувала никой от тях.Но щом чу думата "и снимаме" страха си отиде и го целуна доста страстно.
В мислите на Сакура:"Лол! Учиха се целувал много страстно... "
В мислите на Итачи:" Тази е толкова секси. Искам я за себе си , да е сама моя..."
-Ии.. Стоп! - Щом чула думите на шефа и , се отдръпнала от Итачи. - Бяхте страхотни днес! Ще се видим утре в 8 часа. - казал шефа им.
Всички се разотивали. Итачи и Саске ги чакаше една готина черна кола , а Сакура я чакали бодигардовете и , Дейдара и Сасори , отпред пред една сребриста кола.
[center]В колата на Учиха
-Братле , браво на теб! - каза Саске
-Оле само да усетиш как страстно се целува малката. - каза Итачи - Искам още такива целувки от нея.
-Удари десетката , брат ми.
В мислите на Саске:"Винаги той , защо не я целунах аз..? Тя е толкова гореща."В колата на Сакура
-Ее...Сакура как мина днес? - попита Дей.
-Ами...Добре...както винаги...
-С кого се снима този път? - полюбопитства Дейдара - Кажи на Саку..
-Със Итачи...се...целувахме...
Настъпи тишина , но Сасори я развали.
-И как мина?
-Ами...добре.
Дейдара не продума и дума след като разбра за целувката на Сакура.
Във мислите на Дейдара:"Ъмм , откога ли се целува с него?Колко време е било това? Оле Дей оспокой се какво те интересува теб! Ти си и само бодигард...
Описания? Май са изгубени някъде след колите на Сакура и Учиха. Е, случват се и такива работи.
Другото, което имам да ти кажа е, че ти трябва поне минимален речник, от който да черпиш необходимата информация за да създадеш дадено описание.
Четеш ли книги? Изобщо чела ли си някога книги? (очаквам отговор)
Там, вътре, в тези тухли наречени "мъка", са пълни с толкова много информация, че може да ти се завие свят. Ако успееш да разбереш за какво иде реч в книгата, имам предвид не да я прочетеш ей така, колкото да казваш че си прочела нещо, а да вникнеш в съдържанието, така както някой твой много близък човек може да вникне в твоята душа.
Вярвай ми, колкото повече книги четеш, толково повече ти се обогатява речника. Ще направиш впечатление на околните и ще се радваш от постигнатото.
Мислите на героите се развиват по съвсем различен начин. Явно си прочела някое друго фикче и си го взела за образец. НЕ ГО ПРАВИ! Всеки го прави и това яко го прецаква!
Другото нещо, което също ми направи впечатление беше, че бързаш да развиеш историята. Недей! Нещата трябва да стават бавно и постепенно. Хората са казали, който бърза - бавно стига.
На такава възраст си, че ако се постараеш повечко можеш да постигнеш доста неща. Бързо ще се научиш, пък и училището ти върши работа. Така че и там внимавай в час по български език и литература.
Сега ще коментирам друго.
Правописни и пунктуационни грешки.
Направи ми впечатление, че не знаеш доста неща. Явно учителите не са обърнали внимание, че трябва да ви го преподават. Знам това, защото и на мен не са го преподавали, а сега за вас това е абсурд. Имайки предвид какви са децата днес, направо се отчайвам.
Значи, оставяй ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разстояние след запетая, точка, многоточие... абе след препинателен знак. Така съдържанието изглежда по-прилежно. Иначе става една сливане и това го загрозява.
Ох, колко моного неща мога да ти кажа, ама като знам, че пиша празни думи ми става тъжно...
- Tunicheli_sakuНовородено
От : някъде далечч ..
Рожден ден : 30.11.1997
Години : 26
Дата на рег. : 01.03.2011
Чет Мар 03, 2011 1:12 pm
Така ... Имам много книги и съм прочела повечето от тях.
Нашата учителка не ни говори много неща за правописните и пунктуационните грешки. Но аз все пак си слушам в час. Но не се обиждам от критиките на хората. Те все пак ми помагат ... нещо подобно .
Ти не пишеш празни думи .. Спокойно
Нашата учителка не ни говори много неща за правописните и пунктуационните грешки. Но аз все пак си слушам в час. Но не се обиждам от критиките на хората. Те все пак ми помагат ... нещо подобно .
Ти не пишеш празни думи .. Спокойно
- gabimoliУчaщ се
От : plovdiv
Рожден ден : 05.02.1997
Години : 27
Дата на рег. : 05.12.2009
Чет Мар 03, 2011 4:59 pm
Реших и аз да се изкажа.
Та...Аз скоро навърших 14 години, почти съм колкото теб, и мога да кажа, че ако наистина си чела много книги, то тогава възрастта няма значение. И говоря за истинско, стойностно четиво. Мисля, че ако прочетеш две-три книги на Агата Кристи речникът ти ще забогатее. Няма да се повтарям с момичето преди мен, няма нужда да ти казвам неща, които вече знаеш. Относно фика...
Ами може и да има бъдеще, но ще трябва да вмъкнеш малко повече описания. Има повторения. Постоянно повтаряш Саске, Учиха Саске, Саске Учиха, Саске, Саске... xD Трябва да използваш малко синоними. Не съм гледала за правописни грешки, понеже всеки ги допуска ^^. И последно, аз казвам тези думи не, за да те отказвам от писането, а за да си го подобриш. И мен са ме критикували и аз съм си го подобрила, що годе xD. Чао от мен и успех.
Та...Аз скоро навърших 14 години, почти съм колкото теб, и мога да кажа, че ако наистина си чела много книги, то тогава възрастта няма значение. И говоря за истинско, стойностно четиво. Мисля, че ако прочетеш две-три книги на Агата Кристи речникът ти ще забогатее. Няма да се повтарям с момичето преди мен, няма нужда да ти казвам неща, които вече знаеш. Относно фика...
Ами може и да има бъдеще, но ще трябва да вмъкнеш малко повече описания. Има повторения. Постоянно повтаряш Саске, Учиха Саске, Саске Учиха, Саске, Саске... xD Трябва да използваш малко синоними. Не съм гледала за правописни грешки, понеже всеки ги допуска ^^. И последно, аз казвам тези думи не, за да те отказвам от писането, а за да си го подобриш. И мен са ме критикували и аз съм си го подобрила, що годе xD. Чао от мен и успех.
- miss_kuklAСъстезател
От : мястото, където не си ти
Рожден ден : 24.08.1998
Години : 26
Дата на рег. : 16.04.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Vampire knight
Нед Мар 06, 2011 7:16 pm
Това, на което най-много мога да ти натъртя са описанията, както правописните и пунктиационните ти грешки (божичко, Господи... само к0й го казва- г0сп0жица "перфектна"!)...
- ButterflyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo
Пон Мар 07, 2011 3:12 pm
Фикът иска яка преработка. И не само това! Трябва да се научиш правилно да конструираш текст. Никъде, АБСОЛЮТНО в никоя книга няма такива изрази от рода на "Един ден на снимачната площадка", "В колата на еди-кой си...", "В главата на този или онзи..." Само това вмъкване в самия текст, който пишеш ми показва, че нямаш речник, каквото и да ми приказваш, че си чела повечето книги у вас.
Пак повтарям в никоя книга няма да видиш такова нещо. Пък като заговорихме за пресъздаването на мисли, няма начин да не ти постна сега един абзац от една моя любима поредица. Вярно, пародия е, но пък можеш да се поучиш следващия път как да пресъздадеш мисълта на героя/героинята си без това "В главата на Итачи" или "В главата на Сакура". Става въпрос за персонаж от книгата на Пратчет "Захапи за врата". Млада вещица, на която й се налага да се изправи срещу вампирско семейство, разчупило оковите на собствените си възможности, т.е. не се плашат от светлина, колове и кръстове. Та тази същата вещица се казва Агнес, но страда от раздвоение на личността. Другата в нея се казва Пердита. И двете често се впускат в спор една срещу друга. Може би разбираш, че тук особена роля играе автора и че трябва да притежава широк речник, за да опише нещо такова. Ето го и абзаца:
А ето и този също:
Ъм, дълъг коментар! Но просто не се сдържах да пусна една от пародиите, които са ме разбивали от смях. Класика в описването. Класика в подбора на думите. А честно съзнателно не пуснах други, които са по-добри от това. Всеки, който се е насочил към писането на пародия, да вземе да прочете Пратчет за вдъхновение.
А относно теб: надявам се, че си разбрала какво искам да ти кажа.
Пак повтарям в никоя книга няма да видиш такова нещо. Пък като заговорихме за пресъздаването на мисли, няма начин да не ти постна сега един абзац от една моя любима поредица. Вярно, пародия е, но пък можеш да се поучиш следващия път как да пресъздадеш мисълта на героя/героинята си без това "В главата на Итачи" или "В главата на Сакура". Става въпрос за персонаж от книгата на Пратчет "Захапи за врата". Млада вещица, на която й се налага да се изправи срещу вампирско семейство, разчупило оковите на собствените си възможности, т.е. не се плашат от светлина, колове и кръстове. Та тази същата вещица се казва Агнес, но страда от раздвоение на личността. Другата в нея се казва Пердита. И двете често се впускат в спор една срещу друга. Може би разбираш, че тук особена роля играе автора и че трябва да притежава широк речник, за да опише нещо такова. Ето го и абзаца:
Тя прибираше косата си, оглеждаше критично отражението си и пееше. И то в съзвучие, Естествено не в съзвучие с отражението си, защото по-добна героиня рано или късно започва да изпъл-нява дуети със синигерчета и други горски песно пойци, а накрая не може да й помогне нищо освен огнехвъргачка.
Просто пееше в съзвучие със себе си. Разсееше ли се, това я сполетяваше все по-често напоследък. Гласецът на Пердита беше пискливичък, но тя се инатеше и желаеше да участва в пеенето.
Според хората, които са склонни към нехайна жестокост, у всяко дебело момиче имало по едно кльощаво момиче и купчини шоколад. Пердита беше кльощавото момиче у Агнес.
Не би могла да обясни как точно се сдоби с невидимата си спътничка. От майка си знаеше, че като малка е имала навика да стоварва вината за произшествия и загадки като изчезването на купичка сметана или счупването на любима кана върху „другото момиченце“.
Едва сега осъзнаваше, че угаждането на такива навици не е най-сполучливото хрумване, когато противно на желанията си имаш и природна дарба за вещерство. Въображаемата приятелка просто порасна заедно с нея и не поиска да се махне, затова пък се превърна в сериозна тегоба.
Агнес никак не обичаше Пердита, която беше суетна, себична и злобна. На свой ред Пердита мразеше принудата да се свира в Агнес, защото я смяташе за тлъста, нескопосана, мекошава топка лой, която хората биха тъпкали неуморно, ако не беше толкова величаво стръмна.
Агнес си внушаваше, че само е измислила името Пердита като удобен етикет за всички мисли и копнежи, които не би трябвало да си позволява, за неприятния мъничък коментатор, сгушил се до ухото на всекиго от нас, за да се присмива. Но понякога се чудеше дали всъщност Пердита не е измислила Агнес, за да има с кого да се гаври.
Агнес предпочиташе да се подчинява на правилата. Пердита — не. Тя незнайно защо смяташе погазването на правилата за свежарско. Агнес беше убедена, че в спазването на правила от рода на „Не падай в тази яма с отровни змии“ има несъмнен смисъл. А Пердита например се придържаше към мнението, че добрите обноски при хранене са тъпо потисничество на духа. Агнес обаче не искаше да бъде пръскана в очите от парченца зеле, сдъвкани от съседа по маса.
Пердита вярваше, че шапката на вещицата е могъш символ на авторитет и влияние. Агнес клонеше към представата, че тантурестите момичета не бива да носят островъркн шапки, особено ако са облечени в черно. Струваше й се, че някой е нахлупил на главата й обърнат надолу сладолед. За жалост и Агнес, и Пердита имаха право. Островърхата шапка носеше със себе си голямо влияние в планините Овнерог. Хората говореха с шапките, а не толкова с жените, които ги носеха. И закъсаха ли сериозно, отиваха при вещица*.
[* Често за да се примолят: „Ама спри най-после да ме тормозиш!“]
Черното също беше задължително. Пердита си падаше по черното. Според нея този цвят беше „направо жесток“. Според Агнес обаче черното не подхождаше на онези, които са излишно надарени откъм обиколка на талията… Пък и „направо жесток“ е тъпанарски израз, любим на хора с мозък, който се побира в чаена лъжичка.
Маграт Чеснова не бе носила черно, нито пък й хрумваше да изрече „свежарско“ или „жестоко“.
А ето и този също:
Все пак с нея се отнасяха почтително дори онези, които я помнеха от времето преди да е заслужила шапката си. Общо взето, правеха й път, макар че това се случваше бездруго, ако Агнес се устремеше нанякъде с пълна пара.
— Добър вечер, госпожице…
Тя се озърна към Дървеняааау, натруфен с парадната си униформа.
Беше важно да не се усмихва в такива моменти, затова Агнес накара лицето си да се вдърви и се постара да не чува безмълвния истеричен кикот на Пердита.
Бе зървала понякога соколаря край някоя гора или по стръмните ливади. Обикновено се бореше с поверените му птици, които го нападаха за развлечение, а Крал Хенри го вдигаше над земята и го пускаше с надеждата, че той е някаква огромна костенурка.
Не че беше неспособен соколар. Другите хора в Ланкър, които отглеждаха хищни птици, го смятаха за един от най-добрите в околните планини, може би заради пълната му отдаденост на занаята. Само че дресираше всяка перната малка ма-шинка за убийства толкова успешно, че тя се изкушаваше неустоимо да опита първо него на вкус.
Ъм, дълъг коментар! Но просто не се сдържах да пусна една от пародиите, които са ме разбивали от смях. Класика в описването. Класика в подбора на думите. А честно съзнателно не пуснах други, които са по-добри от това. Всеки, който се е насочил към писането на пародия, да вземе да прочете Пратчет за вдъхновение.
А относно теб: надявам се, че си разбрала какво искам да ти кажа.
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите