- onyx&pinkМодератор на раздел "Фикчета"
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 30
Дата на рег. : 13.01.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:
Просто живот
Съб Апр 30, 2011 8:23 am
Нещо, което написах съвсем скоро. Не знам дали ще го разберете, дори не съм сигурна дали някой изобщо ще го прочете, пък камо ли да напише коментар. Таа, аз самата не го харесвам особено и дълго умувах дали да го пусно, но ето го....
Какво си ти, дяволски еликсир? Какво направи с мен, че жадувам за една твоя глътка ден след ден? И ето, пак към теб протягам ръка. Спирам се, защо? Нали съм "мъртва" и без това? Какво значение има дали сега дишам или след няколко дни? Аз пак ще се залъгвам със същите лъжи.
Ти си ми спасението. Светлината, дето в мрака спи, очаквайки с надежда обезнадежден да приюти. И пак не мога. Защо, кажи! Нима все пак частичка добро в мен дълбоко се таи?
Продадох си сърцето, изпъдих и душата... Нищо не ми остана. Какво очакваш ти в замяна?
Аз знам. Знам! И нямам нищо вече. Празна съм, вижте - дупка за сърце и дупка за душа, Боже, как се живее с това? Кажете ми и вие, така може ли да се живее? Да иска някой да умре, а да не успее.
Да не мислите, че тук вътре Раят ме чака? За мен Ада е, а той за мене плака.
И аз плача. Съдирам се отвътре, но няма кой да ми помогне, кой да ме опъти. Сбогом нямам на кого да кажа, а за Здравей е вече късно. Да се отърва от тоя свят искам, а той не иска да ме пусне.
За какво съм му аз? Не вижда ли, че от мен полза няма?! Хайде, пусни ме вече! Адът ме чака, а той е далече.
Но пак не мога. Живот, остави ме! Трябва да го изпия, моля те, не ми пречи.По дяволите, умри! Умри и да се свършва вече!
Не издържам, ще полудея, а да го изпия това просто не смея!
Не е трудно, глътката е само една. След това чакаме смъртта....
Ти си ми спасението. Светлината, дето в мрака спи, очаквайки с надежда обезнадежден да приюти. И пак не мога. Защо, кажи! Нима все пак частичка добро в мен дълбоко се таи?
Продадох си сърцето, изпъдих и душата... Нищо не ми остана. Какво очакваш ти в замяна?
Аз знам. Знам! И нямам нищо вече. Празна съм, вижте - дупка за сърце и дупка за душа, Боже, как се живее с това? Кажете ми и вие, така може ли да се живее? Да иска някой да умре, а да не успее.
Да не мислите, че тук вътре Раят ме чака? За мен Ада е, а той за мене плака.
И аз плача. Съдирам се отвътре, но няма кой да ми помогне, кой да ме опъти. Сбогом нямам на кого да кажа, а за Здравей е вече късно. Да се отърва от тоя свят искам, а той не иска да ме пусне.
За какво съм му аз? Не вижда ли, че от мен полза няма?! Хайде, пусни ме вече! Адът ме чака, а той е далече.
Но пак не мога. Живот, остави ме! Трябва да го изпия, моля те, не ми пречи.По дяволите, умри! Умри и да се свършва вече!
Не издържам, ще полудея, а да го изпия това просто не смея!
Не е трудно, глътката е само една. След това чакаме смъртта....
-Не трябваше. – Повтаряше Ангелът. – Не трябваше, а се случи...
-И какво толкова? – Запита Дяволът. – Просто живот.
Ангелът се обърна към него с насълзени очи и с цялата скръб, която изпитваше в момента, едва продума. Гласът му бе тих, изпълнен с болка, но достатъчно уверен в онова, което казва.
-И ти си просто живот.
Дяволът отначало се засмя. Бил просто живот? Той?! Той бе този, от кого всички се страхуваха. Е, някои го боготворяха и от това егото му се повдигаше повече, но пък смяташе тези хора за глупаци. Ако знаеха кое е добро за тях, нямаше да споменават името му за щяло и не щяло. Мракът не бе предназначен за никой. Той бе само за него. Това бе неговото местенце, а ето , че едни обикновени смъртни са готови да дадът всичко, за да го зърнат поне за миг.
Глупаци, повтори той на ум.
-Аз не съм просто живот. – Каза властно Дяволът. Ангелът стоеше свит в ъгъла и плачеше. – Аз съм мрака, страха и ужаса. И живея вечно.
-И аз живея вечно. – Проговори Ангелът. Изправи се бавно и се насочи към своя събеседник. В стаята, в която бяха, бе тъмно и студено. Но пък имаше малка вратичка, която водеше до по-малка стая – топла и уютна. Когато се приближи достатъчно до него, Ангелът продължи да говори. – Но съм просто живот. Ние с теб не сме обикновени, но и те не са обикновени.
-Какви глупости говориш? – Попита Дяволът, смеейки се отново. – Ти си един хленчещ досадник. Още се чудя какво правиш тук? Защо не се махаш вече? Няма място за теб.
-Не мога. – Отговори му спокойно. – Все още имам място тук.
Дяволът се огледа и забеляза малката вратичка. Усмихна се иронично, като повдигна вежди.
-Това ли ти е мястото? Та там едва се побираш.
-Но се побирам, нали?
-Няма никакъв смисъл. Скоро и без нея ще останеш.
Ангелът повдигна ремене.
-Така да е, но аз ще бъда тук, докато ме искат.
-Че кой те иска?
-То. – И посочи тавана. Чуваха се ритмични удари и леко поклащане на стените.
-Ами ако то те пропъди? Тогава какво?
-Нищо. – Отговори простичко Ангелът. Дяволът се зачуди. – Ще заживея другаде отново. Аз съм просто живот.
Дяволът ококори очи.
-И аз като изчезна, ще заживея другаде. – Повтори шокирано той. Събеседникът му кимна, потупа го по рамото и се запъти към малката вратичка.
– Просто живот, приятелю.
След като Ангелът излезе, Дяволът каза:
-Всичко е дотолкова вечно, доколкото човек иска то да бъде. И аз сега съм тук, но утре мога да бъда там, а в други ден – кой знае? – Настъпи кратка пауза, след което той отново проговори. – Да, просто живот, приятелю. Нищо повече.
-И какво толкова? – Запита Дяволът. – Просто живот.
Ангелът се обърна към него с насълзени очи и с цялата скръб, която изпитваше в момента, едва продума. Гласът му бе тих, изпълнен с болка, но достатъчно уверен в онова, което казва.
-И ти си просто живот.
Дяволът отначало се засмя. Бил просто живот? Той?! Той бе този, от кого всички се страхуваха. Е, някои го боготворяха и от това егото му се повдигаше повече, но пък смяташе тези хора за глупаци. Ако знаеха кое е добро за тях, нямаше да споменават името му за щяло и не щяло. Мракът не бе предназначен за никой. Той бе само за него. Това бе неговото местенце, а ето , че едни обикновени смъртни са готови да дадът всичко, за да го зърнат поне за миг.
Глупаци, повтори той на ум.
-Аз не съм просто живот. – Каза властно Дяволът. Ангелът стоеше свит в ъгъла и плачеше. – Аз съм мрака, страха и ужаса. И живея вечно.
-И аз живея вечно. – Проговори Ангелът. Изправи се бавно и се насочи към своя събеседник. В стаята, в която бяха, бе тъмно и студено. Но пък имаше малка вратичка, която водеше до по-малка стая – топла и уютна. Когато се приближи достатъчно до него, Ангелът продължи да говори. – Но съм просто живот. Ние с теб не сме обикновени, но и те не са обикновени.
-Какви глупости говориш? – Попита Дяволът, смеейки се отново. – Ти си един хленчещ досадник. Още се чудя какво правиш тук? Защо не се махаш вече? Няма място за теб.
-Не мога. – Отговори му спокойно. – Все още имам място тук.
Дяволът се огледа и забеляза малката вратичка. Усмихна се иронично, като повдигна вежди.
-Това ли ти е мястото? Та там едва се побираш.
-Но се побирам, нали?
-Няма никакъв смисъл. Скоро и без нея ще останеш.
Ангелът повдигна ремене.
-Така да е, но аз ще бъда тук, докато ме искат.
-Че кой те иска?
-То. – И посочи тавана. Чуваха се ритмични удари и леко поклащане на стените.
-Ами ако то те пропъди? Тогава какво?
-Нищо. – Отговори простичко Ангелът. Дяволът се зачуди. – Ще заживея другаде отново. Аз съм просто живот.
Дяволът ококори очи.
-И аз като изчезна, ще заживея другаде. – Повтори шокирано той. Събеседникът му кимна, потупа го по рамото и се запъти към малката вратичка.
– Просто живот, приятелю.
След като Ангелът излезе, Дяволът каза:
-Всичко е дотолкова вечно, доколкото човек иска то да бъде. И аз сега съм тук, но утре мога да бъда там, а в други ден – кой знае? – Настъпи кратка пауза, след което той отново проговори. – Да, просто живот, приятелю. Нищо повече.
- ButterflyМодератор на раздел "Фикчета"
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010
~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo
Re: Просто живот
Съб Апр 30, 2011 8:33 am
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите