Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week
No user

Go down
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo

red Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари

Пет Май 13, 2011 11:13 am
Коментарите по фикчето се пишат тук!
sakura_sasuke_fenka
sakura_sasuke_fenka
Учaщ се
Учaщ се
Female
От : Пазарджик
Рожден ден : 14.08.1997
Години : 27
Дата на рег. : 17.05.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Кои анимета са ти любими?

red Re: Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари

Пет Май 13, 2011 5:55 pm
Не е никак зле! Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 274454 мен лично ме кефи и не видях никакви грешки. кратко е! ще е добре ако пишеш по-дълги глави Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 23388 е .... тва е от мен! чакам следващата глава с нетърпение! Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 975213
liuba4e
liuba4e
Състезател
Състезател
Female
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Години : 31
Дата на рег. : 05.02.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;

Нед Май 15, 2011 5:41 pm
sakura_sasuke_fenka написа:Не е никак зле! Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 274454 мен лично ме кефи и не видях никакви грешки. кратко е! ще е добре ако пишеш по-дълги глави Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 23388 е .... тва е от мен! чакам следващата глава с нетърпение! Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 975213

Мило дете незнам дали си на 65, но на мен ми приличаш на 13 годинки също като по-горното момиченце, което е много жалко. Имам доста забележки и смятам да ти ги изложа за да ги вземеш под внимание.

1. Е повярвай, уби ме с това ,,Денят беше дъждовен и Сакура нямаше какво друго да прави освен да стой правейки нищо.'' Кажи ми, по-умно не можа ли да измислиш? Можеше да го напишеш така- Денят беше дъждовен и единсвеното, което Сакура правеше бе да наблюдава как небето рони за пореден път прозрачните си сълзи.

2. Другото, което ми направи впечатление е ,,Саске хвана едно и изведнъж в умът му влезе едно лице..."Сакура". Как е влязло, какво прави там, откъде е намерило път, абе направо... Можеше да го напишеш така- Саске улови едно от вишнените листенца и в умът му се появи образът на Сакура.

3. Имаш ужасно много грешки, които изпъкваха. Незнам как sakura_sasuke_fenka не ги е забелязала, но... сигурно, защото е и тя на 13 години.

4. И не на последно място е ето това, което ме повали на земята- ,,Здравейтеее! Реших на същия ден да пусна следваща главичка,защото виждам,че има положителни коментари За което ви благодаря ! Дано харесате новата главичка и да знам,че са кратки,но нищо друго не ми хрумва! ''. Колко коментара имаш миличко- само един и то от 13 годишно като теб.

Сигурна съм, че си написала тези години за да не те критикуват хората, но това е неизбежно. На такива като теб мило дете казвам да спрат за малко да пишат и да започнат да тренират със съчинения и преразкази. Това не е фик то е нищо. Съжалявам за коментара ми, но така стоят нещата.
mariqvladi
mariqvladi
Редовен
Редовен
Female
От : Варна
Рожден ден : 09.09.1998
Години : 26
Дата на рег. : 16.11.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

Нед Май 15, 2011 8:09 pm
Имаш грешки,но не са фатални.С малко повече писане ще се оправиш.Също така ще е хубаво главичките да са малко по - дълги smile
Колкото до фика - харесва ми !!!Идеята ти е добра,дори бих казала много добра!
Не спирай да пишеш Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 787605
Ще очаквам новата глава
justwannabeone
Учaщ се
Учaщ се
Дата на рег. : 26.01.2011

Нед Май 15, 2011 9:17 pm
liuba4e, едно е да даваш градивна критика, но смея да твърдя, че малко прекаляваш.Не е нужно да изтъкваш грешките й по такъв груб начин, още повече, че и твоите пунктуационни и граматични грешки не са малко, а ти говоря само за онези, които съм виждала от коментарите ти.Хлапето има пропуски, да, но и ти не си цвете за мирисане.Имам силово предложение към теб и то е да оставиш радктирането на някой, който може да го направи.По- добре е написано от 13- годишното дете, от колкото от теб и твоите клиширани думи!
"1. Е повярвай, уби ме с това ,,Денят беше дъждовен и Сакура нямаше какво друго да прави освен да стой правейки нищо.'' Кажи ми, по-умно не можа ли да измислиш? Можеше да го напишеш така- Денят беше дъждовен и единсвеното, което Сакура правеше бе да наблюдава как небето рони за пореден път прозрачните си сълзи.

2. Другото, което ми направи впечатление е ,,Саске хвана едно и изведнъж в умът му влезе едно лице..."Сакура". Как е влязло, какво прави там, откъде е намерило път, абе направо... Можеше да го напишеш така- Саске улови едно от вишнените листенца и в умът му се появи образът на Сакура. "
Ок, извинявай!!!Не знам колко се славиш с писане, но не мисля, че си толкова добра, че да назидаваш някого другиго.
Това второто, дето си се чудила от къде се взело това лице...ми и ти не си му дала голяма предистория, така че ако ще правиш редакция, гледай да е малко по...редактирана!
А сега отностно фика- да, имаш доста грешки, но аз с удоволствие бих ти помогнала да ги превъзмогнеш.Имаш интересна идея, но на повечето места не описваш подорбоно ситуацията и по този начин се губи ефекта и самата ти концепция.Разтягай повече локуми, когато описваш чувства и емоции, за да се получи ефектът, който търсиш.Прегледждай си граматичните и пунктоационните грешки преди да качиш главата, за да избегнеш безсмислени коментари, които целят да те поправят.
Успех нататък!Аз ще следя фика ти!

Your body//He`s naughty
Your body//He`s naughty
Новородено
Новородено
Female
От : Hell ~
Рожден ден : 16.09.1945
Години : 79
Дата на рег. : 13.05.2011

Нед Май 15, 2011 10:00 pm
Такам,хорица!Прочетох всичките ви коментари....Абе вие въобще не прочетохте ли какво пишеш след края на първа глава о.О ? тОВА Е ПЪРВИЯТ ми фик!Аре може и без да обиждате :) На 13 съм да Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 153877 И ще се постарая малкооо повече ! Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 81406
liuba4e
liuba4e
Състезател
Състезател
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Вто Май 17, 2011 6:35 pm
Сега за автора на фика. Ми мило дете видях, че си написала, че ти е първи фик и мисля, че в по-горния ми коментар съм ти дала съвет какво да правиш, но ще го кажа отново. Седни да пишеш преразкази и съчинения, а след година две ще започнеш да пишеш или есета или ЛИС. И когато си сигурна в себе си и в своите умения независимо от правописа ти седни да пишеш. На този етап ти нямаш тази фантазия която да ти помогне да развиеш каквото и да било в нещо. Незнам какво ще правиш и не ме интересува, но вземи мерки подходящи за теб самата. Послушаи когото поискаш, но най-вече себе си каквото ти решиш това ще е. Щом като на хората им харесва ,,песничката'' ти пиши аз съвесем не ти преча. И аз ти пожелавам успех и дано успееш да изгладиш пропуските си. А колкото до моите ще се опитам да изчистя и собсвените си пропуски за да не преча на хората, но до тогава здраве да има за всички. smile

П.П. Напълно си права cool cherill. Извинявам се за поведението си. Ще се постарая да не се повтори.

Последната промяна е направена от liuba4e на Чет Май 19, 2011 9:05 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
justwannabeone
Учaщ се
Учaщ се

Вто Май 17, 2011 10:08 pm
Ахам...Хайде сега от начало!Не, ти нямаш повече опит от детето и не, твоята фантазия не е повече от тази на хлапето.Прочетох "разказчето", което си постанал тук и само ще ти кажа, че липсата на фантазия е нещо далеч по- добре, от клишетата, които пишеш.
Ти нямаш НИКАКЪВ талант, за да си позволяваш да наздидаваш "милото дете".При теб липсата на въображение е заместено от далеч по- голям проблем...ти сама не знаеш какво да пишеш и просто драскаш смешни глупости.С цялото ми уважение!
Това, което мацката е написала, не ми прилича на "песничка". Всъщност последното нещо, на което ми заприлича беше "песничка".Коя си ти, че да слагаш етикет, кое е безмислена историйка и кое не?Предлагам ти да си прочетеш твоето писание и тогава отново можем да проведем този разговор, за безмислиците!
10- 15 годишните?Ако наистина си на 17 както си писала, направо е жалко колко много неща си пропуснала от граматиката по български език.
Относно съвета ти да пише разказчета и есета...може би няма да е зле и ти да се вслушаш в него.Мисля, че ще ти е от полза.
И не- никога не съм се опитвала да умаловажа съветите ти.Чела съм съдържателните ти коментари, но просто ТОЗИ ми направи по сериозно впечатление.
Това, което се опитвам да ти кажа е- недей да търсиш грешките у другите и да се опитваш да "даваш съвети" или "да ги поправяш", когато самата ти съкваш в правопис, граматика и пунктоация, и разбира се" идеи"!!!
И просто не мога да се стърпя и трябва да ти кажа, че "НЕЗНАМ" се пише "НЕ ЗНАМ"!!!
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo

Вто Май 17, 2011 11:25 pm
cool cheryll написа:Аха, аха! Тука се нарушават правилата...

Ще заключа темата, ще прочета въпросния фик, ще дам и аз мнение по въпроса и ще сложа край на де*атите!

Така вместо да напиша ново мнение, реших да едитна старото си!

Какво мога да кажа? Много неща и там е работата, че мнението ми ще се припокрие с вас двете госпожици - justwannabeone и liuba4e! smile Което не мисля, че е никак лошо и дори недоумявам как темата доби такъв остър тон. Но така или иначе нека да отсеем фактите! Девойката-автор на фикчето е 13-годишна и е много вероятно, че е чела други фикчета с подобна СасуСаку концепция. Мен ако ме питате, все още недоумявам как тази тяхна любов постоянно се възражда от нищото и присъства в 90 процента от личното творчество на новоизгрели автори, но пък е напълно възможно да не разбирам младото поколение. Ако погледнем моята възраст и възрастта на авторката, ще стане ясно за какво става дума.

Но да започнем със съществената част:

Заглавието не ме влече! Ако бе нещо, което да привлича вниманието, щеше да бъде друго нещо. "Тя е моя" ще подсказва, че ще е на любовна тематика (отново!!!) и може да забие в хентай уклон, както повечето фикове завиват в тази напълно безмислена и глупава насока. Едно 13-годишно момиче при целия този секс, който го залива от всякъде, не може да мисли, че има по-стойностни неща, за които си струва да пише. Не съдя никого, разбира се. Вмятам само, че обожавам да чета за секс, но такъв, който е описан красиво с нужните описания, с нужната емоционалност... Не искам да изказвам някакво кардинално мнение, но само човек, който е правил секс в пълния смисъл на думата, зная за какво говоря. Ако речеш да описваш фантазии, ще съкнат тотално, защото няма да имат желаната образност, за да направиш така, че да са като живи! Това е мое мнение, разбира се! Точно тук аз се припокривам със liuba4e.

Друг е въпросът вече, че за да добие някакъв опит и да извика таланта си, девойката трябва да седне да прави съчинения и да се опитва да прави мисълта си сложна. От моя гледна точка е лесно. До такава степен мога да разтегна изречението, че то да добие огромен вид. От тук и самата глава ще е по-голяма, описанията ще са по-пълни, ще има емоция, драма и да...

Най-важното: колкото повече пряка реч има в едно произведение, толкова по-разводнено ще е то. Втората глава е само пряка реч, а сцените, които си описала могат да изглеждат тройно по-големи по обем. smile

Колко пъти да казвам, че това Спомен и Край на спомена, без никаква връзка, вмъкнати в тескта е отвратително?! Има хиляди начини да не отцепваш така мисълта си и всеки един от тези начини, ще направят текста по-хубав. Вярвай ми!

justwannabeone, права си, че никой няма право да спъва напредъка на който и да е било! Права си още, че малката трябва да се пробва и да пише! И след като си до нея, можеш да й помагаш, естествено, нали?

П.П. Оставям темата заключена за два дни. После пак ще я отключа за коментари!

smile
Your body//He`s naughty
Your body//He`s naughty
Новородено
Новородено
Female
От : Hell ~
Рожден ден : 16.09.1945
Години : 79
Дата на рег. : 13.05.2011

Чет Юни 02, 2011 5:00 pm
cool cheryll не няма да има нищичко хентайско..Няма да е грам перверзно даже....нищо такова не планирам..като цяло съм планирала абсолютно целия фик и в него няма нищо свързано със секс и т.п :)
crazy_kid97
crazy_kid97
Прохождащо
Прохождащо
Female
От : V.T.
Рожден ден : 02.11.1997
Години : 27
Дата на рег. : 19.02.2011

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden,Bleach,Kuroshitsuji,Sket Dance,Death Note,Vampire Note,KissxSis,Shugo Chara

Сря Юни 22, 2011 1:49 pm
на мен фикчето много ми харесва и с нетърпение очаквам следващата глава Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 787605
s.m.i.l.e.p.e.s.t
s.m.i.l.e.p.e.s.t
Член на суб група
Член на суб група
Female
От : София ... ;()
Рожден ден : 27.12.1998
Години : 25
Дата на рег. : 30.11.2011

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Kaichou wa maid-sama и други...

Чет Дек 15, 2011 5:39 pm
Може би постът ми няма да е много дълъг,защото имам да уча...а може и да е дълъг...в зависимост от настроението ми.

1)Защо се карате в темата за коментари?Прочетете си правилата.Както и да е cool cheryll е изяснила този въпрос.

2)Самото заглавие не е клише,но е някакси близко,до повечето клишета,които съм виждала.Пробвайте с нещо,което не е :"Обичам те","Остани при мен","Любов" и други такива "плитки" думички!!Виж например има фикове,чието заглавие е паралел м/у историята на творбата и един съвет..Престанете да пишете (СасуСаку) във всякакъв вид скобички,като например тези: { } / [ ] / ( )!Просто не е нормално.
Човек чете и поправя своите творби.Например можеш да прочетеш:"Безцветна целувка" на cool cheryll,Stick with me и други авторски творби във форума(Давам за пример "Безцветна целувка",защото много може да се научи от този фик),НО НАЙ-ДОБРЕ,ако знаеш английски хвани fanfiction.net и прочети някой дълъг и стойностен фик.

АКО СИ НЯМАШ РЕДАКТОР
justwannabeone-ти е казал/а,че може да ти помогне.Възползвай се!Или хвани друг бета рийдър(редактор) и го помоли той да ти помогне..
Еми това е от мен.Ако претендираш,че само те критикуват без да ти показват грешките,кажи си го,за да могат да реагират онези,които го правят. Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 352690

justwannabeone
Учaщ се
Учaщ се

Чет Дек 15, 2011 5:58 pm
Аз редактирам главите на момичето. Имам една забележка към твоя коментар - недей да поправяш идеята. Не става въпрос за оригинален замисъл или неповторим сюжет, но не можеш да коригираш мисленето на един човек. Авторката така го чувства и е безсмислено да я поправяш там. Идеята няма общо със съдържанието. Всичко зависи от начина, по който е описано. Ти сама решаваш дали е добро или не, в зависимост от твоите виждания...
Кавгата стана преди известно време и беше изгладена...
s.m.i.l.e.p.e.s.t
s.m.i.l.e.p.e.s.t
Член на суб група
Член на суб група
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Пет Дек 16, 2011 3:41 pm
justwannabeone написа:Аз редактирам главите на момичето. Имам една забележка към твоя коментар - недей да поправяш идеята. Не става въпрос за оригинален замисъл или неповторим сюжет, но не можеш да коригираш мисленето на един човек. Авторката така го чувства и е безсмислено да я поправяш там. Идеята няма общо със съдържанието. Всичко зависи от начина, по който е описано. Ти сама решаваш дали е добро или не, в зависимост от твоите виждания...
Кавгата стана преди известно време и беше изгладена...

По никакъв начин,не се опитвам да поправям идеята или да променям сюжета и ще бъда много щастлива,ако ми кажеш къде в предишният коментар съм изразила такова отношение. smile Това,което изтъкнах бе заглавието,а то не е нито сюжет,нито история!Опитвах се да кажа,както другите преди мен,че заглавието трябва:да насочва към това,което ще се случи в творбата,това е все едно фика да е "Отмъщение",пък вътре да пише за еднорогчета и дъги.
Разбрах за кавгата.Не целя да обиждам никого,просто това,на което съм обърнала внимание далеч не е само историята на фика!
justwannabeone
Учaщ се
Учaщ се

Пет Дек 16, 2011 5:59 pm
Аз в предишния ти коментар не видях да си изразила някакво мнение относно творбата, чисто и просто като творба. Това, което си казала са само някакви твои дразнения, а в самото ти изказване нямаше почти нищо.
Относно заглавието - то може да проима смисъл чак накрая. Цялата история може да се върти около едно нещо и в последния момент да хванеш цаката на заглавието, да се получи връзката, за която говориш.

"Пробвайте с нещо,което не е :"Обичам те","Остани при мен","Любов" и други такива "плитки" думички!!Виж например има фикове,чието заглавие е паралел м/у историята на творбата и един съвет..Престанете да пишете (СасуСаку) във всякакъв вид скобички,като например тези: { } / [ ] / ( )!Просто не е нормално." ето тук останах в впечатление, че твърде много любовни фикове са ти станали досадни, та вече ти е сложно да четеш още такива.
liuba4e
liuba4e
Състезател
Състезател
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Нед Дек 18, 2011 8:12 pm
s.m.i.l.e.p.e.s.t ... охххх. Добре. Постът ми определено ще е един от дългите.

Ок, добре. Съгласна съм и с двете ви ( говоря относно последните два коментара), но мисля, че изцяло човекът, който трябва да реши и коментира себе си е АВТОРЪТ. Запомнете от мен - ако един писател ( било то начинаещ или напреднал), започне да пише нова творба, то е за негово добро и той пръв слага оценка на написаното. Така, че не се опитвайте да променяте стила. s.m.i.l.e.p.e.s.t това се отнася за теб. Отначало и аз бях тръгнала с този подход - ядосана и агресивна към невежеството на хората. Но, запомни, че всички ние сме започнали така. Да, ти даваш критика, но тя е прекалено претрупана с излишни слова, чийто място не е там. Опитай се да бъдеш по - конкретна и по - мила.

Конфликтът между мен и justwannabeone е отдавна забравен. Сега се питам, за какво се карахме? Но няма значение.

justwannabeone радвам се, че отделяш внимание на други с цел да им помогнеш. Има какво да се учи от теб, но внимавай. Пътя, които си избрала може да се окаже гаден, защото хората са различни, а понякога неразбиращи. Критиката ти може и да е поучителна и добросъвестна, но внимавай да не се окажеш под ножа. Не го казвам, за да те уплаша, а, защото хората понякога не разбират. Като s.m.i.l.e.p.e.s.t.

Относно скобките, те найстина не са за там. Но понеже това е ФИК имаме право на това. Те подсказват за кое аниме става въпрос, защото всеки харесва различни неща, нали? За това са скобите. Например ако вземем книгата на Дан Браун ''Шифърът на Леонардо'' - там няма скоби в заглавието, защото това е конкретна и собствена идея. А, този и много други фикове са един вид имитация. Защо? Защото историята си я има, те само я променят, защото много хора харесват ''Наруто'', но го искат и в друг жанр.
Заглавието. Какво си му има? Едно нормалнио и съвсем ясно подсказващо идеята на фика. Това не е повод за критика. Даде за пример ''Безцетна целувка'' на Мария, защо? Да не би да си видяла някъде тези две думи в фика на този автор и за това да го даваш за пример. Ок, ти го даваш, но не можеш да сравниш хората във форума с Мария. Не дей да искаш от хората такова ниво на самоусъвършенстване. cool cheryll е започнала още от мъничка да пише, а ние едва сега осъзнаваме, колко ни е нужна тази тренировка. Във Великобритания те учат как да пишеш, било ти романи, разскази и прочие. Това, че България е назаде не означава, че трябва да си толкова строга. Всеки е индивидуално различен, това го прави уникален, но s.m.i.l.e.p.e.s.t имаш нужда от ново по - високо ценностно ниво. Спрете да спамите, има ЛС.

justwannabeone как си, къде остана? Малко спам, ама айде - позволено ми е. Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 242502
s.m.i.l.e.p.e.s.t
s.m.i.l.e.p.e.s.t
Член на суб група
Член на суб група
Female

~~АНИМЕ ЛИСТ~~

Пон Дек 19, 2011 2:00 pm
Ок.Признавам си,че бях остра,но в никакъв случай не съм се опитвала да променя стила,най-малкото,защото ще се почувствам страшно неудобно от факта,че съм написала "критика",по начин,който се е сторил обиден на автор,или други читатели.

Отначало и аз бях тръгнала с този подход - ядосана и агресивна към невежеството на хората. - Аз не съм се наежила срещу някой Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 659188 и далеч не смятам,че това е невежество.Просто се опитвам да дам съвет:Ако се вмъкне нещо "екзотично" в творбата,нещо ,което да я отличава от другите,ще има повече читатели.Но съм далеч от мисълта,че,за да се вмъкне това нещо,трябва изцяло да се променя стила.Също съм далеч от мисълта,че това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се вмъкне.Идеята е на автора Тя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 631890 и аз я харесвам, опитвам се да и дам съвет.Ок?

П.С -liuba4e , наистина може и да е имало "резки елементи" в критиката ми, но пък смятам,че всеки, който си е поставил за цел,да напише нещо хубаво,няма да има против да си изчете коментаритеТя е моя (СасуСаку фик)----> Коментари 627140
Sponsored content

Върнете се в началото
Similar topics
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите