Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week
No user

Go down
Tobbeh
Tobbeh
Учaщ се
Учaщ се
Female
Рожден ден : 15.07.1930
Години : 94
Дата на рег. : 24.10.2010

red [коментари] Runaway love

Нед Дек 12, 2010 9:06 pm
Очаквам вашите коментари
Thэ Dark Girl
Thэ Dark Girl
Аниме/манга/филми/сериали
Аниме/манга/филми/сериали
Female
От : Никъде
Рожден ден : 24.05.1997
Години : 27
Дата на рег. : 07.01.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Bleach, Ouran High School Host Club, D. Gray Man, FMA, Yu - Gi - Oh, Vampire Knight

red Re: [коментари] Runaway love

Пон Дек 13, 2010 2:23 pm
Ами на мен ми допадна
Малко е нестандартна идеята, различно е
Имаше някои грешки на места, но като ги изключим, става
И разбира се, давай още [коментари] Runaway love 242502
Butterfly
Butterfly
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Earth
Дата на рег. : 18.11.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Naruto Shippuuden, Monster, Higurashi No Naku Koro Ni, Kuroshitsuji, Elfen Lied, One Piece, Berserk, Neon Genesis Evangelion, Soul Eater, Mirai Nikki, Byousoku 5 Santimeter, Samurai Champloo

Съб Яну 08, 2011 1:10 pm
Ми след като помоли за мнение, си мисля, че е редно да ти кажа две-три неща.
Напълно подкрепям казаното от предишния коментар, че идеята ти е нестандартна и типично свежа, тийнейджърска и лека. Не затормозява толкова с излишни мисли, нито има кой знае каква драма за несподелена любов.

Мисля си също, че си опитала да опишеш болката от тази несподелена любов, но описанията ти са малко и не успяваш да постигнеш кой знае какъв ефект. Ще ти кажа един трик, който лично аз ползвам. Пробвай да пишеш за чувства и мисли, като прекарваш думите си и изразите като през призма на собствената си нагласа. Задавай си въпросите: как бих постъпила аз и какво бих направила. Описвай всичко, което изникне като усещане с прилагателни и НЕСЪМНЕНО ще постигнеш драматичен ефект! Давам ти гаранция. Пример?!
Ето този: "Всеки ден тя си спомняше за случилото се преди 6 години.. Тя просто не можеше да си го изтрие от ума, знаеше че любимия и Джъстин сега е поп звезда, всички тийнеджърки го обичат, но нея не я интересуваше това.. "
Редакция: "Всеки изминал ден от последвалите шест години тя си спомняше за случката и не можеше да я изтрие просто така, с едно махване на ръката и с пренебрежителни думи, като: "И какво? Не е голяма работа!" Той бе станал поп звезда, бе стигнал върхове, до които тя само можеше да мечтае. Бе свикнала да го гледа от екрана на телевизора как той обграден от момичета вървеше по червения килим и махаше с ръка и я болеше от факта, че единственото, което остана от него беше пренебрежението му към особата й..." и т.н.

Мога да пиша още много, но това е защото го усещам така. Естествено е да си мисля, че ти го усещаш по-иначе и може и да не отговаря на моето. За това и те съветвам да наблегнеш на описания. Действието се развива бързичко и това на мене не ми харесва. Но... Това не означава, че не е добре. Все пак фика е твой. Ти решаваш какво да правиш със него.

Последното, което си постнала също не ми хареса. Тези описания под снимките... Сякаш се опитваш да създадеш реклама в писмен вариант на латино-сериал. А честно: наистина ли искаш да пишеш за сапунки, защото, ако е така, повече няма да ти чета фика! Предоставям на други, които си падат по сълзливи и комерсиални неща да си кажат мнението... И тези снимки... Опитай се да им направиш описание в самия фик. Така, че аз да имам възможност да си ги представя чрез думите ти. Разбираш ли какво искам да ти кажа?

Малко дълго за коментар се получи и се извинявам. Надявам се, че съм ти помогнала с нещо! [коментари] Runaway love 787605
Black Wings
Black Wings
Редовен
Редовен
Female
От : София
Рожден ден : 12.05.1995
Години : 29
Дата на рег. : 02.06.2010

Съб Яну 08, 2011 9:50 pm
Поткрепям и двата по-горе написани коментара и съм съгласна, че имаше известни грешчици и на места по-малко описания, но лично на мен доста ми допада...

Различно е и идеята е оригинална, но ако наистина мислиш фика да е сапунка аз също не бих продължила да го чета.

От мен ще получиш 2 съвета, въпреки че в коментара преди мен са ти дали доста добри идеи...

1 - Ако мислиш, че ти е трудно да се поставиш на мястото на героинята си, за да го направиш по-драматично използвай друг начин. -----> Прочети някоя книга или друг фик (хубав фик) и погледни описанията, с които авторите са се постарали да ни накарат - нас, читателите да си представим нещата по-обстойно и гледайки тяхните произведения ще поработиш върху твоите, надявайки се, че ще се справиш добре, а повярвай ми ще го направиш.

2 - Ако искаш си потърси редактор, който да ти помага при допуснатите грешки - всеки би се зарадвал да ти бъде полезен...

Ами това беше от мен и ще те помоля да побързаш със следващата глава, защото наистина вече я чакам с нетърпение.
[коментари] Runaway love 153877
JoInT{}MaNia4ka
JoInT{}MaNia4ka
Doujinshi [доужиншита]
Doujinshi [доужиншита]
Female
От : Плевен
Рожден ден : 20.02.1993
Години : 31
Дата на рег. : 07.04.2009

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Кои анимета са ти любими?

Съб Яну 08, 2011 11:17 pm
cool cheryll написа: Ще ти кажа един трик, който лично аз ползвам. Пробвай да пишеш за чувства и мисли, като прекарваш думите си и изразите като през призма на собствената си нагласа. Задавай си въпросите: как бих постъпила аз и какво бих направила. Описвай всичко, което изникне като усещане с прилагателни и НЕСЪМНЕНО ще постигнеш драматичен ефект! Давам ти гаранция.

С cool cheryll съм напълно съгласна. Този трик, който ти го е дала го използвам и аз. Старая се да описвам неща, като първо ги прекарвам през съзнанието си и после се опитвам да ги пресъздам с думи.
Пишеш в 3-то лице. Не обичам трето лице, но ако нещата са написани хубаво се правя, че не е в това лице и продължавам да чета. Имаш грешки и липса на описания, което ме навежда на мисълта да спра да чета. Съжалявам. Но не се отказвай само, защото някой ти казва, че няма да го чете понеже не е написано, както трябва.
Или поне аз не се отказвам. Спомням си преди време, когато за първи път се опитвах да пиша и не ми се получаваше и всеки ме критикуваше, е имаше и такива, които ми даваха и кураж... но не това ми е мисълта... Колкото и кофти коментари да получаваш се замисли и се постарай да не допускаш същите грешки. Когато аз започнах да пиша, започнах и да чета, и то доста дебели книги, сега това ми е хоби. Ето как от нещо дребно се превърна в нещо, за което не съм си и помислила. BTW преди мразех да чета книги.
Поп звезда? Хмм, това сякаш ми напомня малко на моето произведение, но в изменен вид [коментари] Runaway love 787605
Надявам се, че не си го чела и не ти е нищо в главата от това, което аз съм написала. (ама че съм и аз, вместо хората да ми четат произведенията аз се надявам да не са го чели...[коментари] Runaway love 787605 що за човек съм ) Ако искаш го погледни... но аз съм писала в 1-во лице - по-лесно ми е. Спомням си как две мои познати бяха откраднали доста неща от две мои различни произведения, което доста ме подразни, но нищо не казах.
Желая ти успех с начинанието. Замисли се върху това, което всички ти казахме.
Sponsored content

Върнете се в началото
Similar topics
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите